sirien
7.10.2019 20:16
JaD tvorba: Autorská diskuse
Poněkud (i když ne úplně zcela) soukromější diskuse k vývoji JaD

(Tahle diskuse je "viditelná" (v panelu Aktualit) jen členům skupiny - nicméně je nalezitelná a přístupná)

Errata


Noc goblinů
Úsvit objevů
Soumrak v mlhách
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
6.9.2021 09:28 - Pan Bača
sirien píše:
last moment jsem změnil Umění na Vystupování, protože... protože prostě.



nebude se to bít s obecným popisem vystupování?

Např. na str. 245, Hraní rolí se píše:
Osobnost a vystupování tvé postavy jsme řešili už ke konci 2. kapitoly (motivaci, povahu, vystupování atp.),
6.9.2021 10:36 - sirien
Pan Bača píše:
jinak k těm deníkům... k čemu jsou ty políčka s vlastnostma vedle OČ?

Záchrany.

S dovednostma je ten problém že jich není ani trochu symetrický počet. Máš někde nějaký ukázkový sheet kde by to bylo trek jak chceš?

Pan Bača píše:
kdyby na sebe pole logicky navazovala

To říkáš jakoby to Adobe udělalo jednoduchý nebo co.


Termín dám vědět až mi Skaven dá vědět ohledně tiskárny a Peter dodá ilustrace - zatím je času relativně dost, myslím že klidně dva týdny.
6.9.2021 10:46 - Pan Bača
sirien píše:
Máš někde nějaký ukázkový sheet kde by to bylo trek jak chceš?

myslel jsem tenhle
sirien píše:
To říkáš jakoby to Adobe udělalo jednoduchý nebo co.

No ve formuláři ve VBA (v excelu) to nastavit jde, tak tady snad taky ;-)
6.9.2021 10:50 - Dukolm
sirien píše:
To říkáš jakoby to Adobe udělalo jednoduchý nebo co.

Pořád na formuláře potřebuješ InD a Acrobat a znalost javaskriptu? (Před dvě mi lety jsem přišel na to že udělat to jako webovou stránku je rychlejší ale možná jen jsem moc velký detailista)
6.9.2021 13:13 - Pan Bača
pořád si nejsem jistý tím podtržením všech nadpisů... např. na str. 41 je rozdíl mezí písmem u Schopnosti a Obrana beze zbroje tak malý, že se rozdíly pomalu smazávají (pravda, po vytištění je ten rozdíl zřetelnější, ale nějakým omylem se mi u dvou nadpisů těch schopností nevytisklo to podtržení a tak nějak to na mě působí lépe).
6.9.2021 16:16 - sirien
Dukolm: v (před?)poslední verzi to trochu zlepšili, takže nějaké použitelné elementary se dá udělat už přímo v InD bez Acrobatu, ale jako... bída s nouzí ve skutečnosti a ten pracovní postup je děsnej voser.


Pan Bača: Skaven mi dlouhodobě hází na hlavu nadpisy jako celek - resp. jejich příliš malou vzájemnou rozlišitelnost na pohled. Což, bohužel... s ním musím asi nakonec souhlasit :(
6.9.2021 16:51 - Dukolm
Tenhle problém s nadpisy jsme ti reportoval taky :-)
6.9.2021 17:02 - Pan Bača
Já jsem pravda zvyklý z 5e, ale tam je to jednoduché a možná proto taky jednoduše funguje. Větší nadpisy bez podtržení na větší celky v kapitole, podtržené nadpisy na dílčí celky, které tu kapitolu tak nějak člení.. a pod nimi "odrážky" zase nepodtržené... což v gdoc jsou Nadpisy2, 3 a 4. Akorát v JaD máš ještě Nadpis5... a ty dva příklady, které jsem uváděl výše, jsou samozřejmě 4 a 5.
6.9.2021 18:21 - Pan Bača
jinak tu sazbu jedu od začátku.. (osamělá písmena na koncích řádků, styly tabulek a tak).. kdyby někdo prošel ta zápatí, nemusel bych se s tím otravovat. občas nesedí levá strana (např. bojovník nebo bard)
6.9.2021 20:11 - shari
U toho Zásahu váce cílů u kouzel bych upravila wording, aby bylo jasnější, kdy se má vlastně jak házet. (Magic Missile to sice nezachrání, ale takový Eldritch Blast nebo Scorching Ray ano.)
Můžete někdo ty návrhy zkontrolovat/poupravit, aby nezněly mimozemšťansky?

Sekce "Vyhodnocení kouzla":
Z původního:
Pokud kouzlo Zasahuje více Cílů, pak na Zásah házíš jen jednou pro všechny Cíle společně.
Na:
Pokud kouzlo Zasahuje více Cílů, ale zároveň nevyžaduje více hodů na Útok, pak na Zásah házíš jen jednou pro všechny Cíle společně.


Sekce "Cíle":
Z původního:
Pokud kouzlo Zasahuje více Cílů (ať už v zasažené oblasti nebo přímo vybraných), pak na hodnotu Zásahu házíš pouze jednou pro všechny Cíle společně.
Na:
Pokud kouzlo Zasahuje více Cílů ve stejný okamžik (ať už v zasažené oblasti nebo přímo vybraných), pak na hodnotu Zásahu házíš pouze jednou pro všechny Cíle společně. Pokud ale kouzlo vyžaduje více hodů na Útok, pak na Zásah házíš pro každý Útok zvlášť.
6.9.2021 20:33 - Pan Bača
Pokud kouzlo Zasahuje ve stejný okamžik více Cílů (ať už v zasažené oblasti, nebo přímo vybraných), pak na hodnotu Zásahu házíš pouze jednou pro všechny Cíle společně. Pokud ale kouzlo vyžaduje více hodů na Útok, pak na Zásah házíš pro každý Útok zvlášť.
6.9.2021 21:04 - shari
Děkuji.

Na ta zápatí se podívám.
6.9.2021 21:11 - Pan Bača
super. díky moc
6.9.2021 21:32 - LokiB
Ad hráčský deník - jak je sekce vztahy k organizacím, tak je tam to políčko Organizace dost malé ... a celé vyplněné textem "Organizace". Nepřijde mi to šikovné.
Ono je to i Vztahů k postavám.

A obecně mi přijde, že ty texty v rámečcích v deníku jsou hodně u rámečku (bez marginu či paddingu), to se mi vizuálně nelíbí. Chápu, že je to boj o místo.
6.9.2021 22:18 - sirien
Ten deník je draft pro grafika, který mi udělá rámečky - ty nápisy jsou jen pracovní, v reálu samozřejmě budou vypadat úplně jinak (zrovna u věcí jako Organizace přemýšlím že je možná nejlepší udělat je tam "vodotiskem" na pozadí). Tj. teď jde jen o samotný obsah toho co tam dát a co ne a případně jak a kolik místa to má dostat (...a na úkor čeho).
6.9.2021 22:33 - LokiB
Ok, dík za upřesnění zadání
6.9.2021 22:35 - Log 1=0
Do skupinového deníku bych ještě přidal sekci na společný majetek.
10.9.2021 19:57 - Chyba
pilchowski v zajímavoctech píše:
Fantasyobchod už nebude Fantasyobchod ale imago

Máte to zahrnuto v do finální verze? V Základech (1.0 Základy) u kostek byl Fantasyobchod zmíněn.
10.9.2021 20:10 - Pan Bača
máme.. dokonce dříve, než o tom věděli korektoři, takže sirienovi připomínkovali, co to je za nesmysl :-D
15.9.2021 02:19 - sirien
Nahrán DRAFT 7

Zapracováno... kdeco. Všechno, vyjma zápatí (budu dělat až s grafikou kapitol až mi dorazí final ilustrace pro sidebary). Zejména zapracován jeden opomenutý soubor s asi 350 korekcemi plus další soubor s pár sty novými.

Proběhla změna designu nadpisů, což samozřejmě rozjebalo sazbu a stálo mě to mrtě oprav napříč knihou prakticky stránku po stránce. Uznávám, že to je přehlednější - přesto mi ta podtržení u H4 chybí :( Musel jsem dozarovnat některé rámečky. Ještě to samozřejmě budu kontrolovat a korigovat při finálním průchodu, ale kdyby to někdo proscrolloval a od pohledu zkontroloval že to je ok, bylo by to super (Pan Bača ne, ten už je chudák ze mě přepálenej...)

V kapitole 2 jsem vyházel všechny H5, což zahrnovalo nějaké zásahy do textu - hlavně mazání a kontroloval jsem to a mělo by to být ok.

Přepracoval jsem rozložení karty postavy podle feedbacku. Pokud byste to checkli znovu, nebude to od věci. Přeskládal jsem věci na první stránce a přidal jsem tam blok pro kouzla. Třetí stránku jsem zahodil a přepracoval po vzoru DnD Beyond karty. Trošku sem pošteloval kartu pro skupinu jako celek (Log: tady máš asi největší insight, pls checkni to)

Změnil jsem font čísel stránek. Ještě si asi budu hrát s velikostí až budu dodělávat zápatí.

Dodělal jsem font pro tabulku nebezpečností, takže ta je teď komplet (přes hodinu mejch nervů při rvaní se s Windows o uznání mé nové verze fontu... žůžo).
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10176301002502 secREMOTE_IP: 3.129.61.152