Kultura

sirien
18.9.2016 19:34
Knihy fantastiky
srsly, jak sme tu bez takovýhle diskuse mohli celý ty roky vůbec žít?
22.3.2023 14:20 - York
sirien píše:
Jak moc se mi chce číst další Mistborny asi ukáže až budoucnost, ta storyline je uzavřená docela kompletně.

Jak říkáš, storyline Mistborn trilogie je uzavřená. Ostatní věci má smysl číst, jen pokud tě zajímá Sandersonův svět.

V tomhle vlákně jsou moje poznámky z doby, kdy jsem to četl.

Pokud nechceš číst Sandersona celýho, tak si určitě přečti The Emperor's Soul (to je hodně krátký a dobrý) a pak se pusť do The Stormlight Archive.
22.3.2023 16:12 - LokiB
Dobře, přemluvili jste mě k utracení kreditu na Audible ...
22.3.2023 18:29 - pilchowski
Pokud někdo čtete česky Frenchovy Souzené země, ode dneška je v distribuci poslední díl trilogie - Svobodní bastardi.
22.3.2023 21:53 - Tarfill
Díky za echo pilchowski, to je příjemná zpráva!
Druhý díl jsem ještě nečetl, ale pokud bude alespoň z poloviny stejně dobrej jako jednička, tak budu chtít i ten třetí... :-)
30.3.2023 09:48 - crowen

Minuly rok som tu ospevoval Hell divers, teraz vysiel prvy diel po cesky. Ak ste necitali / nepocuvali po anglicky, urcite si to dajte cesky, je to velmi dobra kniha. https://www.legie.info/kniha/22562-nicholas-sansbury-smith-do-pekel

Akurat budete musiet prezit tradicne na kokot preklad. Hell divers - pekelni potapaci. Preco nie paragani, vysadkari atd? Su tam vzducholode, ktore podla prekladu "levituju". Vysadkari neskacu, ale potapaju sa... Proste preklad uplne na picu, ale to je uz standard pri prekladoch zial bohu.
30.3.2023 09:58 - crowen

Zelezne srdce

Paradna fantasy o vikingovi v 10. ci 11. storoci, detektivka v Parizi, co sa zvrhne na poriadnu akciu. Je to druhy diel, cita sa to velmi dobre.

Miestami to pripomina Zambocha miesaneho so Sapkowskim (niektore postavy, fakty, sceny mi pri citani pripominali rozne scenky / postavy z knih o Koniasovi, Baklym a Zaklinacovi) ale su to skor odkazy, ako vykradacka. Urcite odporucam.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.074899911880493 secREMOTE_IP: 3.236.207.90