sirien
7.10.2019 20:16
JaD tvorba: Autorská diskuse
Poněkud (i když ne úplně zcela) soukromější diskuse k vývoji JaD

(Tahle diskuse je "viditelná" (v panelu Aktualit) jen členům skupiny - nicméně je nalezitelná a přístupná)

Errata


Noc goblinů
Úsvit objevů
Soumrak v mlhách
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
31.12.2020 15:25 - LokiB
sirien: jo, chápu tě. jen se tě snažím konejšit, že bych si s tím tolik vrásky nedělal.

Že mám já určité výhrady proti spojení JaD s překlady core knih DnD... to je holt muj problém, že bych JaD raději viděl jako samostatný produkt na bázi 5E, než "jen" (ber to jen s rezervou pls) vypučení překladu do krásy a ofika. Chápu, že by to bylo znatelně víc práce (i když vlastně teď ani nevím, na začátku to tak určitě vypadalo, ale sám jsi říkal, že toho překladu zas tolik nezůstalo).

Jo, má to návaznost na překlady další materiálů ... sám víš, že je to na jednus tranu benefit (velký), ale zároveň prokletí. Jak je právě vidět. A kdyby se následně značka JaD dál rozvíjela třeba i vlastními produktu, tak na to bude narážet častěji.
To jen konstatuju, vím, že historií vzniku to šlo jinak jen velmi velmi těžko (nebo možná nešlo vůbec)
31.12.2020 16:15 - sirien
Víc práce by to nebylo (oproti zpracování které jsme tomu nakonec dali, které je ale výrazně rozsáhlejší oproti původnímu záměru), ale hodně věcí bych tam pak udělal jinak. Přemýšlím popravdě o tom že po vydání udělám sérii blogů "JaD directors cut" popř "authors edition" kde bych natvrdo napsal minimálně některé tyhle věci pro zájemce (dovednosti, tabulka zbraní... Možná nějaké další hacky pravidel pro boj...), ale to je hudba možné budoucnosti.

JaD se nejspíš rozvíjet bude, ale buď realista - v té kvantitě ve které se to bude dít to takový problém nebude. Pokud se pak nás někdy trhnou od DnD tak jako PF2, rád dám konzultaci (/nebo to udělám) k tomu kde byly kompromisy kvůli kompatibilitě a vyplatí se trhnout.
6.1.2021 09:29 - Log 1=0
Mezi Obory je nahrán Kruh nepřízně.
6.1.2021 12:16 - sirien
Ok, zapracováno.

Tj. stranou Lovce netvorů zbývá už jen ta jedna blbá schopnost u tý otravný Tulácký Šedý eminence a klasický Povolání s Alchymistou sou kompletně dokončený. (Ještě intro text Tuláka, počítám s tim, ale to už neni design ale trivialita.)
6.1.2021 12:38 - Chyba
Kruh nepřízně: doplnit doby seslání
6.1.2021 12:43 - sirien
Chyba: zapracoval sem to jako Pohromu přímo do souboru Druida který už je v hlavní složce. Kdyžtak hoď pls komentáře tam pokud máš nějaké konkrétní, ten původní dokument sem už zahodil do archivu ve /Zpracované.
6.1.2021 12:53 - Log 1=0
Chyba: Doplněno
Sirien: Myslím, že u Šedé eminence bude dobré posunout schopnost ze 13. levelu, protože myslím, že něco tematicky vhodného, dostatečně odlišného, a silnějšího nevymyslíme.
Ale co dát na uvolněnou 13: mne nenapadá, bohužel.
6.1.2021 14:23 - Chyba
třeba něco takového?
velení zpovzdálí.
Dokážeš své spolubojovníky vést tak aby byly efektivnější. Pomocí akce můžeš svým spolubojovníkům, kteří s tím souhlasí, prohodit pořadí v iniciativě, a nebo jednomu spolubojovníkovy dát bonus +2 k iniciativě. Efekt se projeví v následujícím bojovém kole.
6.1.2021 14:47 - Log 1=0
To je schopnost pro vojevůdce, ne pro intrikána, jako není v jádru zlá, ale k Šedé eminenci se vůbec nehodí.
6.1.2021 14:55 - Aegnor
A co tyhle schopnosti z Blades, nešly by nějak napasovat?

BitD - Spider - Ghost Contract píše:
When you shake on a deal or draft one in writing, you and your partner—human or otherwise—both bear a mark of your oath. If either breaks the contract, they take level 3 harm, “Cursed."

V DnD tam jako postih může být stav "Otrávený".

BitD - Slide - Mesmerism píše:
When you Sway someone, you may cause them to forget that it’s happened until they next interact with you.
6.1.2021 22:30 - Log 1=0
Hm, přemýšlím, jestli mu fakt nedat bojovou schopnost. Sice to rozhodně není bojový obor, ale myslím, že ty nebojové věci máme fakt dobře pokryté.

Třeba bych mu umožnil provést Rozhození
-místo hozením věci vyslovením potvrzené či domyšlené kompromitující informace o něm
-hodem na Inteligenci se zdatnostním bodnusem proti Vhledu
-možná i jako Bonusovou akci
6.1.2021 23:18 - sirien
Jako proč ne, ale udělal bych to sice stylizované, ale spíš obecné a nekomplikoval bych to fluff podmínkami.

Dal bych mu třeba možnost použít to jako Bonusovku ke sneaku. Působí to na pohled silně, ale Vrah má na 3. jeden až dva autokrity zdarma, tohle jen zvýší šanci na krit za Bonusovku. Jen teda to tvoří hody navíc - možná prostě k Výhodě automaticky rozšířit krit o +1? Bude to působit víc pasivně, ale vycházet by to mělo stejně. Jen to teda vytvoří kombo s rozhozením, ale to mi na 13 asi nevadí? Možná to omezit na vytříbený, ať to nedělá komba s multiclassem.

Fluff se dá dát nějaké okecání na téma klamání a odvádění pozornosti a čtení nepřítele... Klasickej tuláckej matroš s trochou tematického ladění.
6.1.2021 23:35 - Log 1=0
sirien píše:
Možná to omezit na vytříbený,

Jako že na útoky nablízko?
6.1.2021 23:52 - sirien
Klidně i střelný? Bude o něco těžší naroubovat fluff, ale asi nic nemožnýho.
7.1.2021 00:33 - Log 1=0
No, napsal jsem alfaverzi, můžeš si s ní hrát.
13.1.2021 02:48 - sirien
Takže.

Finále nikdy nebylo blíž - původní zadání projektu jsme úspěšně dokončili a kdyby bylo při starém, tak by bylo hotovo.

Nicméně zadání se rozšířilo (aby bylo možné JaD vydat jako jednu knihu, nikoliv tři) a tak musíme ještě dodělat kapitoly:
- Vedení hry
- Magické předměty
- Stavy a Nemoci (které jsme... trošku odbyli)

Já půjdu pracovat na kapitole o vedení hry, Log teď zpracovává magické předměty. Pokud by mu někdo chtěl pomoct (jakože by to asi fakt bodlo), tak tady udělal fakt dobrou tabulku s funkčně - designovým roztříděním všech magických předmětů. Můžete projít jednotlivé kategorie a vyjádřit se k tomu jak moc máte danou kategorii za potřebnou a případně které předměty z ní byste rádi zachovali (musíme hodně proškrtat - aktuálně mají mg. předměty 70 stran, my jim chceme dát tak 30... na druhou stranu se zdá že to snad nebude tak moc problém.)

Potom co se tohle nějak přetřídí tak bude samozřejmě potřeba ty předměty přetáhnout z překladových SRDček do gDocu a:
- zahladit terminologii (lze si dost pomoct plošným nahrazením, jen je potřeba si ho trochu promyslet předem...)
- zahladit jazyk (trochu vopruz, ale moje zkušenost s kouzly je, že 30 stran se dá udělat za den dva... tzn. když s tim někdo další pomůže, tak to je za večer)
- naformátovat je s patřičnou úrovní nadpisů (lze snadno udělat za běhu s předchozím)

Jo taky sem změnil Pána jeskyně na Průvodce hrou, protože když sem to zmiňoval při posledních dvou nebo třech příležitostech, tak si už nikdo nestěžoval, tak sem usoudil, že sem už odpor úspěšně znavil a tato poslední vytoužená změna mi projde...
13.1.2021 08:44 - Tarfill
Dobrá práce, pánové, držím palce na brzké dokončení!
13.1.2021 10:28 - Naoki
mno jestli chceš 30 itemů a zároveň chceš zachovat všechny lektvary tak to jsme pouze na 10 co můžem přidat...
jaký je plán s itemy do budoucnosti? protože pro mě osobně jako hráče bylo vždy malý výběr itemů trochu zklamání

EDIT: blbě jsem četl, chceš 30 stran, ne 30 itemů
jedna stránka je průměrně cca kolik itemů? 4? to bychom snad mohli dát dohromady, všechny itemy ze zelených skupin (minus ty co explicitně říkáš že tam nechceš) dávaj dohromady 32, což by dalo prostor pro dalších 90
13.1.2021 10:54 - sirien
Z modrých je potřeba přidat vždycky aspoň pár. Oranžové jsou na další zamyšlení. Ale nutno říct že to bylo nějaké moje rychlé a hromadné posouzení, neměl jsem čas projít to s DMG v ruce a posoudit to s tím že bych se na ty předměty fakt díval - a nutno říct že z hlavy je fakt neznám.

30 stran, ale počítej že nebudeme mít tolik obrázků co originál.
13.1.2021 11:29 - Log 1=0
Já se zatím dostal k tomu, podívat se na ty malé grupy, a jsem na 40-50 itemech, ještě k tomu musí přibýt zbraně, zbroje a plusíčky. Ale pracujte nezávisle, pak se to dá dohromady.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.069720029830933 secREMOTE_IP: 18.119.138.123