sirien píše:
Ono vůbec by možná bylo zajímavější řešit stres jako condition po vzoru únavy než jako další číselnej track. Místo toho aby konkrétní věci prostě dávaly +X stres by se vyvolávaly hody proti stresu které by šly třeba stylem d20+proficiency bonus vs vysoké DC (třeba 15).
Co kdyby se stres jednoduše vyvolával právě death saving checky? A podle nich by se přidával stres? Využili bychom už zabudovanou mechaniku. A každý bod "pro umírání" by něco znamenal? S tím, že pak by se to nějakým způsobem kombilo s únavou?
sirien píše:
přijde mi trochu divný to hned z kraje záplatovat dvěma různejma mechanikama. Ten stres by dost možná moh vpohodě stačit.
To je asi pravda, tři mechaniky pro záplatu jedné věci není asi dobrý postup... :-D
ShadoWWW píše:
1) Snížit obnovu životů - buď že postavě se po důkladném odpočinku obnoví jen Kostky životů a žádné životy (ale může ty Kostky životů utratit, aby si obnovila nějaké životy), nebo že krátký odpočinek trvá 8 hodin a důkladný 7 dní. Pokud chceš ještě víc realismu, můžeš zavést pravidlo, že postava může utratit Kostky životů jen tehdy, když někdo utratí jedno použití léčitelské soupravy na obvázání a ošetření jejích ran.
Tohle mi přijde jako cesta... I když ten stres mi přijde jiný v našem pojetí, než šílenství a morálka v DMG. Navíc - ano, trestají se tím členové, kteří můžou mít i víc HP. Jenže to nevidím jako asymetrické jako Xyel, nevím, klidně mě opravte, ale z mých zkušeností na zem melee classy zpravidla právě nejdou. Pokud GM hraje za příšery nějak rozumně a takticky obstojně...
ShadoWWW píše:
2) Pro větší důsledky zranění můžeš použít volitelná pravidla pro Úrazy a Masivní zranění. (Je to delší, tak to tu nebudu opisovat - je to na str. 272 a 273 v DMG).
To jsme zkoušeli hrát a upřímně, je to dost nepovedné pravidlo. Za prvé na hodu 20k není moc variability, za druhé to po chvilce omrzí, za třetí se to opakuje, za čtvrté to fungovalo jen jako drain resource, z hráčů to sálo zlatý, který museli utratit, aby se dali opět do pohody (pokud zrovna nepřišli třeba o oko). Takže touhle cestou bych se nerad vydával.