Nešlo mi na mobilu dopsat nick...
1) tam plánujeme jen mírné setbacky pro zvýraznění specifik našeho světa. Nic velkého. Navíc, právě ta variabilita je teď mnohem větší, než byla předtím, tam nebyl skoro žádná... :-D
2) to jsem rád. Vidíš nějaké možné problémy?
3) Downtime aktivity přidáme, můžeme vycházet i z xanathara, navíc to dost navazuje právě na to snižování Stresu, dvojka bez trojky a naopak by nefungovaly...
4) Jojo. U technika pokukujeme po artificerovi z unearthed arcana, ale ten se nedostal do xanathara, takže to bereme s rezervou. Líbí se mi taky, jak prostě jen fluffově reskinnovali v první sérii Force grey clerika, ale to je pro nás asi nepoužitelný. U toho vidoucího je to větší oříšek. Představujeme si ho jako něco mezi bardem (dávání inspirace) a novým druidem z xanathara, který se umí trochu portovat. Postava se dostane do tranzu, padne na zem nebo jí někdo drží a musí hlídat, jinak by byla hodně zranitelná a třeba vidí do blízké budoucnosti a dává ostatním nějaké bonusy nebo tak něco, tam jsme zatím jen u základu, bude to hodně práce typu pokus omyl... a třeba se to do knihy ani nedostane
9) nechápu poznámku, teda až na to, že je to moc obtížný, ale proto je to volitelný pravidlo. Upřímně, na dnd 5edice mi vadí, že ta 0 u životů vlastně nic moc neznamená. Proto ten stres, proto pak zvýšení šance na úmrtí. A zesložitěnej ress, aby hráči museli víc roleplayovat, prostě ressovací stanice není na každém rohu