Keltové

Národ, který žil ve světě jako vystřiženém z Dnd. Národ válečníků, kovářů a druidů. Národ bez písma, jehož legendy se dochovaly dodnes.
Napsal Rytíř
Obsah článku:
Také jste si někdy kladli otázku, jak by asi doopravdy vypadal svět, v němž by hlavní slovo měli válečníci a druidové? Kde by hrdina byl ctěn nade všechny ostatní a úspěchy na bitevním poli by znamenaly největší moc, bohatství a váženost? Svět, kde v čele kmene a národa stojí nejsilnější válečník?

Jakkoliv je v poslední době moderní předstírat, že svět fantasy vytvářený na základě Dnd pravidel není vůbec reálný, opak je pravdou. Na přelomu letopočtu vypadal svět Evropy úplně jinak, než ho známe dnes. Nekonečné míle hvozdu nedotčeného lidskou rukou protínaly jen meandry velkých řek; silnic a stezek, stejně jako lidských osad, tu bylo pomálu. Keltové obývali rozsáhlá území Evropy, ale jejich sídla ležela daleko od sebe. Tito hrdí válečníci, pastevci a zemědělci potřebovali mnoho prostoru a když ho měli málo, nebáli se vybojovat si ho na přírodě... nebo na slabších lidech. Ať už příslušníků jejich vlastního národa nebo cizího.

Keltové se mohou stát krásným námětem pro barbarské kmeny a státy, dotvářející obraz světa, soustředěný většinou na nejzářivější a nejcivilizovanější země. Což je škoda, protože jen málokde najdete tolik příležitostí ke konání hrdinských činů, pořádání dobrodružných výprav a svádění čestných soubojů, jako právě mezi Kelty!

Napsal Rytíř 03.07.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 3 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13564205169678 secREMOTE_IP: 34.229.223.223