Vyjádření k tomu, jestli jsem teda opravdu takový pokrytec (vodu kázající, víno pijící):
Merlin píše:
Pipux: no..podíval jsem se na "tvůj svět" icaenel...to, že vymyslíš dvě prazvláštní rasy a pak je rozdělíš na xy subras je fakt obrovský rozdíl od 13 ras Končiny :D lol
Pokud vím, tak uvádím pouze dvě rasy; jednu z nich pak dělím na dvě subrasy. Celkem "dvě a půl rasy", bych tedy řekl.
Takhle.
Ty "dvě a půl rasy" jsem vymyslel roku 2010, či tak. Kdybych dnes vymýšlel nový RPG svět, asi bych zakládal jen jednu rasu; tady se se mnou ale veze setrvačnost starých designů. A když mi teď na stránkách visí nedopsaný, neuveřejněný mýtus, který tu existenci dvou ras ospravedlňuje (jedna z ras pochází původně z měsíce, který okolo planety obíhal, až prasknul), tak to taky bude pěkný designérský oříšek.
Gurney píše:
Icaenel je v tomhle podobný - mohla by to být brilantní epická sword&planet, namísto toho je to pedantská encyklopedie mimozemské biologie/sociologie přičemž zpracování silně evokuje dojem středoškolské učebnice (i když ty měly aspoň víc obrázků).
Jsem si vědom. Schází příběhy, inspirace, a obrázky. Stránky by potřebovaly pořádný redesign (responsivní web, uživatelský příjemnější prostředí), redakční systém by potřeboval přepsat do OOP. Jenže jeden zmatený člověk, s kterým nikdo nehraje, a který se topí v zodpovědnostech dospělosti, ten to sám asi jen tak nedá.
Že bych mohl bokem založit
Icaenel Art Blog, a tam publikovat nezávazné, obrázkové pokusy o designy tamních podivností (rostliny, zvířata, oblečení, architektury, krajiny), to je asi to jediné, co mi touto dobou připadá možné.
Gurney píše:
Končina by mohla být fakt skvělý mix fantasy a steampunku, ale není, protože steampunkové rasy jsou od těch fantasy oddělených geograficky i společensky a vůbec jsou to dva nepřátelské bloky. Dokonce se nedoporučuje (aspoň pro nezkušené hráče) hrát partu složenou z techno-lidí a fantas-lidí.
Tož, z invaze, proměny prostředí, sváru magie a technologie, nutnosti koexistovat, z případných přeběhlíků na druhou stranu, z korupce, z nových objevů, a tak dále, by se dalo vytáhnout ještě hodně.
Jenom to promýšlení souvislostí, to dá hodně zabrat. Chceš netypické motivy, chceš je funkční (bez WTF momentů); a pak třeba budeš chtít na tyto motivy stavět ještě další motivy, pak si dávej pozor - aby se ti to celé nerozsypalo jako domeček z karet.