hm, tak jsem se byl podívat na stránku "o autorech"
Píše:
Členové autorského týmu ... většina z nich má více než desetileté zkušenosti s hraním stolních RPG her. Vedle ostřílených autorů
Takže deset let hraní deskovek ze mě udělá ostříleného deskovkového designera?
Deset let ježdění v autě ze mě udělá ostříleného mechanika?
Deset let čtení knížek ze mě udělá ostříleného spisovatele?
Deset let sledování televize ze mě udělá ostříleného scénáristu / režiséra / kameramana?
Tak proč si kčertu myslej, že z nich 10 let hraní RPGček (ehm-ehm-dračáku) udělá
ostřílené autory?
Píše:
disponujeme i profesionálním zázemím, nutným pro vznik dokonalého, atmosférického a především kompaktního RPG světa. Ať už mluvíme o grafice, programování, definování jasných a přehledných pravidel, korektuře textů, či široké skupině nadšených betatesterů
TOHLE je husté sdělení... pod tímhle si vybavím Paizo, Wizardy, White Wolf, Steve Jackson Games, Fantasy Workshop... ale rozhodně ne bandu amatérů co jdou do svého prvního pokusu.
Mimochodem - ad korektoři - kniha pravidel má chyby a překlepy (a to po podobných věcech ani nijak moc nekoukám a nejsem na to nějak zvlášť citlivej)
Ad betatesteři - tady by mě fakt zajímala čísla.
Píše:
s cílem vytvořit atraktivní svět Končiny, který posune tradice stolních RPG her do 21. století
Je vidět, že jsou autoři skromní, míří do 21. století, ale rozumně se rozhodli raději začít opatrně v 80. letech...
A teda...
CETLI JSTE PŘEDSTAVENÍ AUTORŮ? NE? TAK TADY
To sou perly... to sou takový perly, to se nedá, normálně začněte u prvního autora a čtěte, to fakt nemá chybu. (ano, parta dospělých autorů tam zní jak banda nadšenejch patnáctiletejch dračákystů)
Dobře, dobře, tohle už nejde, tohle musim...
Píše:
[jeden z autorů je...]dvorní prudič vždy připravený oponovat a hledat chyby v dokonalosti, aby svět Končiny byl neprůstřelný tak, že by si na něm i Robocop vylámal kulky
Ale že by kolega přišel sem k nám obhájit to řešeto, který sme mu tu z toho nadělali, to ne...
Píše:
Vzhledem k obrovským zkušenostem z hraní her mimo žánr přináší do světa mnoho originálních prvků (vrcholem jsou víly připnuté jako luxusní pouťové balónky k zápěstí)
ty... bohy vytvořené... bojové... víly... které mají bojovat proti mým mocným vzducholodím.
Ano, každý kapitán mé vzducholodě má vílu jako povinný módní doplněk, aby jeho posádka nezapomněla, kde maj ty malý poletuchy přirozený místo.
Píše:
Na druhou stranu klasické stolní RPG Michal v životě nehrál, takže na schůzích pravidelně baví zbytek týmu svými neskutečně tupými dotazy a vystrašeným výrazem, když řešíme pravidla.
...mám takové tušení, že bych se u těch schůzek výborně bavil taky, ani bych nemusel klást žádné dotazy :/
Píše:
[jeden jiný autor...]potřebovali jsme pitbulla, který by se nám zakousnul do pravidel, rozcupoval slabá místa a oslintal ta silnější. A Tomáš odvádí skvělou práci.
...tak o tom bysme mohli diskutovat. Vlastně, už se stalo.