Střípky

York
8.4.2016 10:35
Typografie, sazba, design
Rady a návody jak správně vysázet text.

Fonty z překladů

InD intro: masters, vrstvy, vlákna, styly
InD intro: importy

______

InD gang: ShadoWWW, sirien, Exi, pilchowski, Pan Bača, Aegnor, Chyba, York...?
PS gang: ShadoWWW, Exi, Chyba, pilchowski...?
Ill gang: ShadoWWW, sirien, Chyba, pilchowski...?
HLFC gang: ShadoWWW, Exi, sirien, Aegnor, ...?
12.5.2025 15:00 - York
Někdo tady vedle psal, že je přeložená Tasha, ale není vysázená. Tak se do to pusť. Garantuju ti, že na tom se toho naučíš spoustu :-)

edit: V záhlaví máš odkaz na dva články od Siriena na úvod, se zbytkem poradíme.
12.5.2025 15:14 - Archimedesfort1
Už na to koukám, onen základ od siriena jsem četl mnohokrát. Takže rád se do toho pustím. Grafika je někde k dispozici?
12.5.2025 15:17 - York
Archimedesfort1 píše:
Grafika je někde k dispozici?

Předpokládám, že tu obvykle sazeči vytahujou z originálního pdfka. To samý fonty, ty je pak ale potřeba počeštit (v nějakym editoru fontů k nim dodělat háčky a čárky).
12.5.2025 15:25 - Archimedesfort1
Jo, to originální pdf bych si mohl někde sehnat. Fonty nejsou stejné jako třeba u Xanathara, že by už je měl někdo počeštěné?
12.5.2025 16:04 - sirien
Originální PDF neexistuje, abys to neměl zrovna na Taše tak easy :D

Hodně asi usnadní život zdrojáky k dřívějším překladům. Dneska celej den cestuju, ale pak v tejdnu ti to kdyžtak pošlu. Se případně připomeň.

(Popř. dlužím Lethrendisovi update SR6 překladu, tam máš výhodu že jsem už všechno důležitý udělal dřív a je potřeba to jen rozšířit popř upravit - na začátek s většíma věcma to je možná vhodnější)
12.5.2025 16:47 - Chyba
Archimedesfort1: Většina obrázků se dá vytahat z 5e tools.
12.5.2025 17:36 - Archimedesfort1
Sirien: Díky, stejně na tom budu pracovat spíše méně zatím. Po státnicích bude času mnohem více. SR 6 je co? Klidně se mohu vrhnout na to, jestli to je vhodnější.

Chyba: Díky za tip.
12.5.2025 17:49 - sirien
Shadowrun 6e. Původní překlad máš tady na Kostce, nové vydání má nějaké změny v tabulkách a textu plus jednu celou kapitolu navíc.
12.5.2025 18:20 - Chyba
Přesněji: Současný Shadowrun 6e má grafiku prvního vydání, ale má zahrnutá errata, takže obsahově je spíš Seattle edition, bez poslední kapitoly o Seattlu. cca 2 roky zpátky vyšla edice Berlín, což má minimální změny (Když nepočítáme nahrazení kapitoly o Seattlu Berlínem)
12.5.2025 19:24 - Archimedesfort1
Díky, Chybo a siriene, klidně můžu zkusit i ten.
12.5.2025 19:34 - Lethrendis
Když už je tu řeč o SR pro Kostku, tak v šuplíku čeká již dokončená Popravčí četa, tu sem můžu nevysázenou hodit kdykoliv. Průvodce Šestým světem (Companion) je v pokročilé fázi překladu.

Základní příručka čeká na opravy, ty průběžně přidávám, vždy jak něco najdu. Až se opravy zapracují, bude z toho komplet Settle Edition (tedy nevím jak grafika obálky), ale jinak všechno.

Teď jsme se v tom začal zase vrtat spolu s Lomaxem, který hodně pomohl. Napraví za mě jeden hodně starý rest.
25.6.2025 15:51 - sirien
Jen tak mimochodem - šel sem aktuálně zase okolo Affinity publisheru (někdo se na něj ptal, zvědavost mi nedala mrknout co je novýho) - a ten placenej na profi produkt si hrající vtip nemá ani po pěti letech globální vrstvy - a jeho master pages fungujou jen pro background, ne pro overlay. Škoda no, vypadalo to skoro nadějně :(
25.6.2025 21:14 - Pan Bača
Sirien: jo,bohužel. Já už dlouho čekám, že s tím něco udělají, ale zatím skutek utek:-(
6.7.2025 15:33 - York
FYI: Nejnovější verze InDesignu vyžaduje procesor, kterej má AVX2 instruction set, bez toho nejde nainstalovat. Intely řady I5 a I7 ho povětšinou maj, ostatní ne. Nevím jak AMD. Pokud používáte nebo plánujete používat InDesign, doporučuju na to dát pozor při případnym nákupu novýho počítače. Mám dojem, že Photoshopu se to týká taky.
6.7.2025 16:49 - sirien
A Ryzeny náhodou nevíš?
6.7.2025 22:54 - Efferwyck
AVX2 je +- 10 let staré, jakýkoliv AMD cpu co se jmenuje ryzen to podporuje (dokonce i poslední před ryzen cpu to mají ty už z hlavy nevím jak se jmenuji) Intel to má od I3,5,7 4xxx (haswell+ architektura) je to vyply u nějakých pentii a celeronu.
Asi jedinej problém u nového počítače by mohl bejt u snapdragon notebooku z win on ARM ty netuším jak to emuluji myslím že jo ale ruku do ohně bych za to tohle nedal
7.7.2025 00:15 - sirien
Takže vlastně no issue :)
7.7.2025 01:29 - York
Narazil jsem na to v práci, kde jsou compy starý necelý dva roky. Oproti tomu můj šest let starej procák to umí. U novejch procesorů by to asi mělo bejt v pohodě, ale určitě neuškodí si to zkontrolovat.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084675788879395 secREMOTE_IP: 18.97.9.172