Mistr Dorland

Obsah článku:

Vybavení

Dorland chodí vždy velmi dobře, i když na lidský vkus možná až příliš pestře, oblečený; pokud zrovna nejde do tuhé bitvy, tak má na sobě světle šedý, prošívaný kabátec zdobený zlatou nití, temně modrý plášť sepnutý na levém rameni zlatou sponou, těsné nohavice stejné barvy jako plášť a černé polovysoké boty. Kabátec má v pase stažený černým koženým opaskem jemně zdobeným zlatem; na opasku mu vždy visí pochva s nádhernou dýkou a většinou též pochva s podivuhodně tvarovaným úzkým mečem, jeho proslulým kordem Valavilem.
Když se vzdaluje na delší dobu, nosí s sebou také svůj těžký kompozitní krátký luk, mistrovskou zbraň vyrobenou jemu na zakázku - u horního konce lučiště má vyrytý monogram, velké elfské "D". K němu má toulec 20 mistrovských, lehkých a přesných šípů.
V měšci visícím u opasku má hotovost zhruba ve výši 50 zl. Své cenné materiální složky kouzel (perly, zlatý za 500 a diamantový prach za 700 zl) má ve dvou dózičkách. Obě jsou uloženy v malé zdobené truhličce, v níž jsou uloženy další materiální složky kouzel. Tato truhlička je uzavřena mystickým zámkem.
Materiální složky a ohniska
U sebe má pět kuliček sušeného netopýřího trusu a síru na sedm použití (na ohnivé koule). V krabičce má 8 prázdných kokonů (na proměnu). V maličké nádobce sešité z té nejměkčí kůže - má asi půl palce v průměru - má sladký sirup z malin a ostružin, co babička na podzim nasbírala; při každém zmáčknutí se z něj vynoří jedna velká kapka, je jich tam asi 10 (na zpomal). Ve velkém černém šátku má zabalenou suchou hlínu z hrobu, na čtyři použití (na najdi nemrtvé).
Z ohnisek má malý pytlík a svíčku (na přivolej nestvůru), soví péro (na určení).
Seznam a popis magických předmětů
Elfí boty - jsou polovysoké, z jemně vydělané kůže, elegantní. Umožňují majiteli chodit po sněhu, sypkém a bahnitém terénu, aniž by se do něj bořil. Nemůže však chodit po vodě. Navíc je Dorland vylepšil, že elfovi dávají bonus +5 na Tichý pohyb.
Iluminační hůlka - tato hůlka dokáže seslat denní světlo. Má 42 seslání.
Mitrilová zbroj - je to mitrilový kyrys, krásná práce, lehoučký a zdobný, který však přidává +5 k TZ a dává SZ 3/-! Je to lehká zbroj, šance na selhání kouzla je 15%, max. Obratnost je +5. Navíc je udělaný a očarovaný tak, že se dá svléknout během okamžiku (1 kola) a nandat jen trochu obtížněji (během 5 kol i bez pomoci) a při nošení nijak nepřekáží a nevadí.
Ohnivá hůlka - ohnivá koule na 5. úrovni, TO 14 (41 seslání).
Opasek - je úzký, zhotovený z černé kůže zdobené zlatou nití a ražbou. Chrání majitele stejně, jako kouzlo volnost.
Pláštík - je vyroben ze splývavé, světle modré látky. Nemá kapuci, zapínání ani žádné rukávy, Dorlandovi sahá jen po kolena. Nosí se přehozený přes ramena; drží ho tam zlatý řetěz spojený na levém rameni krásnou sponou. Je velmi reprezentativní až marnivý. Hlavní však je, že třikrát denně dokáže postavu znalou magie a jeho tajemství přemístit stejně, jako kouzlo dimenzionální dveře (sesilatelská úroveň 7).
Prsten kouzel - má 18 bodů many, které si denně obnovuje.
Prsten pomalého pádu - tento předmět působí jako kouzlo pomalý pád. Aktivuje se automaticky pokaždé, když majitel padá alespoň 5 stop.
Šermířské rukavice - vlastní práce Dorlanda, dávají bonus +4 k Obr a v každé navíc může uchovávat a kdykoli si nechat zhmotnit jeden předmět. Jsou kožené, tmavě hnědé a velmi jemné, na hřbetě je zlatou nití vyšit Dorlandův znak, elfské velké D. Dokonale mu padnou, vůbec nepřekáží v pohybu a ruka se v nich nepotí ani při dlouhodobém nošení.
Valavil - nádherná lehká bodná zbraň, jílec má velmi vkusně zdobený zlatým vykládáním a drahými kameny. Je to rapír obrany +2.
Lektvary - lehký léčivý (1k8+1), jeden silný léčivý a podpora; 3 svěcené vody.
Magické předměty, které má Mord:
Dlouhá dýka - je to kouzelná dýka +2. Prsten ochrany - dává bonus +1 k obraně.
Předměty uskladněné ve Věži:
Křišťálová koule - skrze ni se dá magicky někoho sledovat.
Plášť - Je tmavý, má kapuci, je na zapínání, na zádech je znamení Vey-Jas. Dává bonus +4 na Cha a postavu znalou magie a jeho tajemství dokáže jednou denně přemístit stejně, jako kouzlo teleport (sesilatelská úroveň 9).
Perla - umožní uskladnění jednoho kouzla 5. úrovně.
Hůlka proměn - proměna na 7. úrovni (18 seslání).
Klenot - chrání před magickým sledováním a špehováním.
Ostatní poklady: Ve Věži byly použitelné materiály v hodnotě zhruba 10 000 zl. Většinou se jednalo o velmi kvalitní, trvanlivý inkoust a pergameny. Dorland zatím použil tři velké pergameny a 2 lahvičky inkoustu na zápis nových kouzel, jež se zde naučil. Zatím ho jen toto stálo 7 875 zl.
Teď získal další inkoust v hodnotě 2 000 zl.
Kromě materiálů, které ve Věži už byly, má Dorland ze svých cest nashromážděno toto:
- 36 bodců z mantichory
- sušený rozeklaný jazyk Velkého hada, kněze yuan-ti, jednu jeho šupinu a špičku ocasu
Dorland si koupil krásný malý jezdecký roh ze slonoviny, pokrytý stříbrnými kapičkami. Je nádherný, stál 2 000 zl! Až se na něj naučí troubit, Dorland ho chce očarovat tak, aby po zatroubení fanfáry: "Do sedel!" vyvolal přízračného oře.
Hotovost: 3 580 zl.
Magické svitky
Dorland si osobně vyrobil 4. a 5. svitek, spolu s 1. svitkem si je bere vždy s sebou na cesty. Ostatní většinou nechává doma ve věži.
Číslo v závorce udává sesílací úroveň svitku, pokud se liší od minimální nutné.
  1. najdi slídila, nižší koule nezranitelnosti, věrný pes a dezintegrace
  2. mrazivý dotyk, najdi myšlenky, blesk, kouzelníkovo oko, silová klec, uvězni duši
  3. mrazivý dotyk, nákaza, magický život
  4. barevná fontána (1), mágova zbroj (1), ochrana před zlem (6), štít (6), neviditelnost (3), ochrana před šípy (6), přízračný oř (6)
  5. spatři neviditelné (6), zaklep (3), býčí síla (3), 2× vzdoruj živlu (1), jazyky (5), najdi tajné dveře (8), najdi sledování (7), sejmi kletbu (7), kamenná kůže (8)
Ravenovy svitky (všechny mají sesílací úroveň 7):
  • spatři neviditelné, zlom magii
  • okouzli nestvůru, dimenzionální dveře
  • tichý obraz, spánek
< Vybavení >
Sídlo Herní statistiky
Napsal Rytíř 05.08.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15421891212463 secREMOTE_IP: 3.145.17.46