[Překlad] Dungeons & Dragons 3.Xe

Překlady základních pravidel a některých doplňujících příruček k D&D 3e.
Napsal Rytíř

Příručka hráče - Player's Handbook (PHB)

autoři: Monte Cook, Johnathan Tweet, Skip Williams
rok vydání: 2000
Player's Handbook je 290 stránková příručka a první ze tří základních knih pravidel Dnd 3e. Je to nezbytná pomůcka pro všechny hráče, právě zde najdete pravidla pro kompletní tvorbu postavy, pravidla pro boj i pro magii, včetně obsáhlého seznamu kouzel. Překlad byl ukončen koncem r. 2004, je kompletní, ale s nedokončenými korekturami.

3ephb.pdf - Příručka hráče připravená pro tisk, tak jak nám ji poslal Zbyněk T.; 6,7 MB (mírně problematická znaková sada apod.)

On-line verze


Průvodce Dějmistra - Dungeon Master's Guide (DMG)

autoři: Monte Cook, Johnathan Tweet, Skip Williams
rok vydání: 2000
Dungeon Master's Guide je 250 stránková příručka a druhá ze tří základních knih pravidel Dnd 3e. Je v podstatě nezbytná pro každého DM, zejména pak začínajícího; není určena pro ostatní hráče, protože jsou zde uvedena pravidla a rady pro vedení hry, odměňování postav (a hráčů), DM tu najde i obsáhlé seznamy magických předmětů i jiných povolání, než jsou uvedena v PHB. Překlad byl ukončen koncem r. 2004, má několik nedokončených kapitol.

3edmg.zip - úplný překlad 4. až 7. kapitoly DMG; 199 kb.

st3edmg.zip - velmi neúplný překlad z r. 2002; 145 kb.

DnD3E_WebEnhancements.zip - webové rozšíření nejen k této příručce (překlad Chrochta)

On-line verze.


Průvodce Dějmistra 2 - Dungeon Master's Guide 2 (DMG 2)

autoři: Andy Collins, Jesse Decker, David Noonan, Chris Thomasson, James Jacobs, Robin D. Laws
rok vydání: 2005
Dungeon Master's Guide II je čtvrtou příručkou pro Dnd 3,5e. Jedná se o druhou knihu pro DM. Naleznete zde nové rady pro vedení hry, pro vytváření dobrodružství i konstruování celé kampaně. Dále město Slanisko, které je typickou metropolí světa DnD. V dalších kapitolách se dočtete o nehráčských postavách, spolu s několika hotovými příklady, o hráčských zapojení do organizací a guild a nechybí ani kapitola o magických předmětech.

Slanisko.doc - překlad části příručky, město Saltmarsh, neboli Slanisko. Autor chrochta; 3,1 Mb.


Bestiář - Monster Manual (MM)

autoři: Monte Cook, Johnathan Tweet, Skip Williams
Rok vydání: 2000
Monster Manual je 220 stránková příručka a poslední ze tří základních knih pravidel Dnd 3e. Je určen výhradně pro DM, který zde najde vyčerpávající seznam velkého množství nejrůznějších tvorů a netvorů, s nimiž se mohou setkat a utkat postavy hráčů. Překlad byl ukončen koncem r. 2004, mnoho nestvůr zůstalo nepřeloženo.

3emm.pdf - velmi kvalitní překlad prvních 45 stran Bestiáře; 5 MB.

3emm.zip - mnohem úplnější překlad MM, ale bez korektur, z konce r. 2003; 2,1 MB

mm_35.doc - překlad zvířat a havěti z bestiáře 3.5e.; autor Chrochta

On-line verze.


Bestiář 2 - Monster Manual 2 (MM 2)

autoři: Ed Bonny, Jeff Grubb, Rich Redman, Skip Williams, and Steve Winter
rok vydání: 2002
Doplnění základního bestiáře o další nestvůry, zejména updaty nestvůr ze starších edic.

Dílčí překlad Chrochta

mm2.zip






Bestiář 3 - Monster Manual 3 (MM 3)

autoři: Rich Burlew, Eric Cagle, Jesse Decker, Andrew J. Finch, Gwendolyn F.M. Kestrel, Rich Redman, Matthew Sernett, Chris Thomasson, and P. Nathan Toomey
rok vydání: 2004
Další várka bestií pro D&D 3.5, včetně updatů mnohých monster ze starších edic. Zaměřeno především na hráče světů Eberron a Forgotten Realms.

3emm3.zip - Chrochtův neúplný překlad se zaměřuje především na tvory použitelné v prostředí Měsíčního moře (Moonsea), ve světě Forgotten Realms.


Bestiář 4 - Monster Manual 4 (MM4)

autoři: Gwendolyn F.M. Kestrel
rok vydání: 2006
Dalších 224 stran věnovaných potvorám pro D&D 3.5, spíše než o další nářez monster se však tato příručka hlouběji zabývá klasickými nepřáteli jako jsou orkové, gnollové, démoni či yuan-ti a to včetně chování a s předpřipravenými střetnutími. Část knihy je pak věnována výtvorům zlé dračí bohyně Tiamat.

3emm4.zip - Chrochtův částečný překlad se zaměřuje především na tvory použitelné v prostředí Měsíčního moře (Moonsea), ve světě Forgotten Realms; 1,5 MB



Bestiář 5 - Monster Manual 5 (MM5)

autoři: David Noonan a další
rok vydání: 2007
Ještě jednou 224 stran monster, starých (vylepšených o nové varianty a s informacemi o jejich obydlích a taktikách) i nových, důrazem na nepřátele použitelné ve světech Forgotten Realms a Ebberon.

3emm5 - Chrochtův částečný překlad se zaměřuje především na tvory použitelné v prostředí Měsíčního moře (Moonsea), ve světě Forgotten Realms; 600 kb




Obránci víry - Defender's of the Faith

autoři: Rich Redman a James Wyatt
rok vydání: 2001
Defenders of the Faith je 96 stránková příručka určena zejména pro hráče paladinů a knězů. Najdete zde nová prestižní povolání, odbornosti, vybavení a kouzla zaměřené na hlavní sféry zájmu těchto postav, ale i pojednání o jejich hraní, o světě a společnosti, kde nacházejí uplatnění.

2eDotF - neúplný a ne vždy přesný překlad z r. 2002, který ale obsahuje vybavení i kouzla; 107 kb.

On-line verze - nekompletní, chybí zejména kouzla a vybavení


Páni divočiny - Masters of the Wild

autoři: David Eckelberry, Mike Selinker
rok vydání: 2002
Masters of the Wild je 96 stránková příručka určená zejména pro hráče hraničářů, druidů a případně barbarů. Najdete zde nová prestižní povolání, odbornosti, vybavení a kouzla zaměřené na hlavní sféry zájmu těchto postav, ale i pojednání o jejich hraní, o světě a společnosti, kde nacházejí uplatnění.

3eMotW.ZIP - neúplný a ne vždy přesný překlad z r. 2002; 155 kb.

Online překlad není kompletní, chybí zejména popisy společností a stylu hraní.

On-line verze.


Ticho a zpěv - Song and Silence

autoři: David Noonan a John D. Rateliff
rok vydání: 2001
Song and Silence je 96 stránková rozšiřující příručka pro povolání barda a tuláka. Obsahuje nová prestižní povolání, kouzla, odbornosti. Dále nápady na organizace a cechy, tvorbu pastí a další.

3eSnS.PDF - kompletní překlad SnS, původní práce z r. 2004; 889 kb.

3eSnS.ZIP - aktualizovaný kompletní překlad příručky; 259 kb.

On-line verze.


Meč a pěst - Sword and Fist

autoři: Jason Carl
rok vydání: 2001
Sword and Fist je 96 stránková příručka určená zejména pro hráče bojovníků a mnichů. Najdete zde nová prestižní povolání, odbornosti a vybavení zaměřené na hlavní sféry zájmu těchto postav, ale i pojednání o jejich hraní, o světě a společnosti, kde nacházejí uplatnění.

Překlad je kompletní.

On-line verze.

st2snf.zip - sbalená html verze, kompletní překlad příručky; 130 kb.


Kniha a Krev - Tome & Blood

autoři: Bruce R. Cordell a Skip Williams
rok vydání: 2001
Kniha Tome and Blood je 96 stránková příručka určená zejména pro hráče kouzelníků a čarodějů. Najdete zde nová prestižní povolání, odbornosti, vybavení a kouzla zaměřené na hlavní sféry zájmu těchto postav, ale i pojednání o jejich hraní, o světě a společnosti, kde nacházejí uplatnění.

3eTaB.ZIP - o něco obsáhlejší, ale ne vždy přesný překlad z r. 2002; 37 kb.

V online verzi jsou přeložena jen některá prestižní povolání a pár kouzel.

On-line verze.


Příručka pro epické úrovně - Epic Level Hanbook

autoři: Andy Colins, Bruce R. Corell a Thomas M. Reid
rok vydání: 2002
Epic Level Handbook je 320 stránková příručka určená všem hráčům, kteří se svými postavama došli na samotnou hranici úrovní povolených v základních pravidlech, tedy na 20. úroveň. Jsou zde uvedena pravidla pro to, jak se mění síla a moc postav po postupu na další úrovně, spolu s obsáhlým popisem epické magie, fungující na odlišném principu než magie běžných smrtelníků. S obálkou ve stylu PHB a barevnými ilustracemi uvnitř.

3eELH.ZIP - neúplný a ne vždy přesný překlad z r. 2002; 55 kb.


Božstva a polobohové - Deities and Demigods

autoři: Rich Redman, Skip Williams a James Wyatt
rok vydání: 2002
Deities and Demigods je 224 stránková příručka určená pro DM, kteří touží po maximu informací o bozích DnD světů. Bozích již vymyšlených a používaných, nebo o bozích, které si chce sám vymyslet. Krom toho zde najdete i statistiky popisující bohy z hlediska pravidel, stejně jako podrobně rozepsané způsoby, jak mohou zasahovat do záležitostí smrtelníků.

3eDaD.ZIP - neúplný a ne vždy přesný překlad z r. 2002; 113 kb.




Průvodce stavitelů pevností - Stronghold Builder's Guidebook

autoři: Matt Forbeck a David Noonan
rok vydání: 2002
Stronghold Builder's Guidebook je 128 stránková příručka určená pro DM a hráče, které zajímají o hrady a pevnosti a pravidla pro jejich stavbu, obranu a dobývání.

3eSBG.ZIP - neúplný a ne vždy přesný překlad z r. 2002; 83 kb.





Frostburn

autoři: Wolfgang Baur, James Jacobs, George Strayton
rok vydání: 2004
Frostburn aneb 224 mrazivých stran zabývajících se arktickými podmínkami a jejich dopadem na všechny aspekty hry. Ať se budete pokoušet přežít na ledovcích materiální sféry či v Ledové pustině Propasti, tato příručka bude vašim neocenitelným společníkem. Krom pravidel pro navigaci a umrzání zde najdete i bestiář chladnomilných tvorů a chybět samozřejmě nemohou nové odbornosti, prestižní povolání, kouzla, psionické síly i něco kouzelných předmětů.

frostburn.zip - chrochtův částečný překla příručky, obsahující bestiář, nová kouzla a psionické síly; 3,4 MB



Sandstorm

autoři: Bruce R. Cordell, Jennifer Clarke-Wilkes, JD Wiker
rok vydání: 2005
Na 224 stranách, věnovaných tentokrát horkému pouštnímu prostředí a pustinám všeho druhu, příručka Sandstorm nastiňuje ekologii skutečných pouští, i popisy několiak pouštních oblastí ztradičních D&D světů jako Greyhawk a Forgotten Realms. GMovi se zde dostane nejen několika pouštních lokací, které může umístit do hry, ale i smrtících monster, vybavení a v neposlední řadě z pouštního prostředí těžících kouzel. Chybět samozřejmě nesmí obligátní nálož prestižních povolání, magických předmětů a odborností, a kromě dvou nových ras příručka obsahuje také variace těch základních z PHB. Chrochtovu recenzi této knihy naleznete zde.

sandstorm.rar - chrochtův překlad odbnorností; 1,26 MB



DMovo stínítko - Dungeon Master Screen

autoři: N/A
rok vydání: 2000
Dějmistrovské stínítko je tradiční proprieta vypravěčů D&D. Z jedné strany hezké obrázky pro hráče z druhé důležité tabulky DMa. Zde vám nabízíme její komplet překlad, takže se můžete podívat, jak vlastně vypadá. To, že je vyvedena na tvrdém kartonu si žel musíte domyslet. :-)

Překlad DMova stínítka pro vás vytvořil Max.

DM Screen - pozor, 17 MB!



Speaker in Dreams

autoři: James Wyatt
rok vydání: 2001
Dobrodružství pro postavy na 5. úrovni, odehrávající se v městečku Brindford. To je uproszřed výročního trhu, ale veselí a oslavy jsou narušeny kalamitou a postavy se dávají do pátrání po tom, kdo je za ni zodpovědný.

Překlad Chrochta

Dobrodružství
Obrázky

DnD3E_WebEnhancements.zip - webové rozšíření nejen k této příručce (překlad Chrochta)

+ doplnění z Tome of Magic (Farkova ulice)



Srdce Tesáku noci - Heart of Nightfang Spire

autoři: Bruce R. Cordell
rok vydání: 2001
Věž Tesák noci se již dlouho vypíná v osamělém tichu, zastíněna stěnami strmé soutěsky. Tento vysoký kamenný sloup nepřipomíná nic víc než ohromný tesák nějakého zmizelého mytického tvora. Kdysi zde vzkvétal zanícený náboženský řád – a pak byl jím uctívaný bůh zabit. Tesák noci pak přijal smrt a proměnil se v ohromnou dutou márnici naplněnou neklidnými nemrtvými.

Srdce Tesáku Noci je samostatné dobrodružství pro hru Dungeons&Dragons. Je určeno pro dobrodruhy na 10. úrovni, kteří následují pověsti o dračím pokladu až k impozantní stavbě známé jako Tesák noci. Když sem dorazí, odhalí se pravda o tomto místě v celé své hrůzné jasnosti.

Překlad Chrochta

Dobrodružství


Oriental Adventures

autoři: James Wyatt
rok vydání: 2001
Orientální setting pro DnD založení na prostředí Rokugan (Legenda pěti prstenů). Obsahuje nové rasy včetně hengeyokai, nezumi, a lidu duchů. Pět nových povolání včetně samuraje, shugenja a wu jen. Více jak 25 prestižních povolání včetně ninjy, tetovaného mnicha a člena yakuzy. Také stovku nových kouzel a 75 nestvůr.

Kompletní překlad Chrochta

Orient.rar

DnD3E_WebEnhancements.zip - webové rozšíření nejen k této příručce (překlad Chrochta)


Dungeon 87: The Cradle of Madness

autoři: Robert Lee
rok vydání: 2001
Příběh přivede hráčské postavy do dobrodružství v němž šílenství zachvacuje hrdý rod Danwicků a hrozí, že probudí spícího boha. Časopisové dobrodružství Kolébka šílenství je primárně určené pro postavy na 6. úrovni, ale je adaptovatelné pro postavy na úrovních 3-8.

Kompletní překlad Chrochta

kolebka.zip




Fiend Folio

autoři:Eric Cagle, Jesse Decker, James Jacobs, Erik Mona, Matt Sernett, Chris Thomasson, and James Wyatt
rok vydání: 2003
"Na následujících stránkách se nalézá překlad části Ďasovského foliantu. Výběr nestvůr je silně nesystematický, základním kritériem byla použitelnost tvora v prostředí Měsíčnin (souostroví v settingu Forgotten Realms laděné hodně keltsky; v češtině je přeložena jedna ze dvou románových trilogií zasazených na ostrovy), respektive zdali patří mezi víly nebo rostliny." - Chrochta

Dílčí překlad Chrochta

fiends.zip


fiends2.zip


Rudá Ruka Zkázy - Red Hand of Doom

autoři: James Jacobs a Richard Baker
rok vydání: 2006
Rozsáhlé dobrodružství pro postavy na 5. až 6. úrovni. Je určeno pro užití v téměř jakémkoli D&D světě a obsahuje poznámky napomáhající zasazení této minikampaně do settingů Forgotten Realms, Greyhawk a Eberron


Kompletní překlad Chrochta

ruda_ruka_zkazy.zip


Napsal Rytíř 30.08.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 101 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11040091514587 secREMOTE_IP: 3.239.214.173