Tvorba postav: Osobnost

Obsah článku:

1. Dominantně-Moralistický archetyp

Dominantní moralista pracuje tvrdě, aby změnil svět ke svým ideálům. Tito lidé mohou být upnuti k vyšším principům, nebo se mohou snažit žít svůj život správně. V nejlepším jsou dominatní moralisté křižáci za spravedlnost, mír, klid a naději. V nejhorším jsou to žádostiví tyrané, kteří prosazují přísný režim na svět okolo sebe.



Pozitivní vlastnosti: cnostný, nadějný, optimistický, pečující, ochranářský, tvrdě pracující, nesobecký, ambiciózní, štedrý, neúnavný, etický, spravedlný, poctivý, věrohodný, loajální.

Negativní vlastnosti: požadovačný, mstivý, příliš se starající, kritický, kontrolující, agresivní, diktátorský.

Specifické sub-typy:

Rytíř ochranář: Tato postava může být rytířem v naleštěném brnění, policistou, bodyguardem, dozorcem, chirurgem, kapitánem hlídkové lodi, záchranářem, atp.
Rytíř ochranář ochraňuje fyzickou bezpečnost ostatních.

Paladin: Tato postava se zavázala naplnění určitého ideálu – obvykle velmi agresivní cestou. Může to být ronin, prorok, terorista, mírový aktivista, kultista, sociální pracovník, atp.

Mučedník: Tato postava prožívá fyzická muka proto, aby zachovala dobro ve světě a zabránila zlu. Může se jednat o prokletého válečníka, ducha milované osoby, stigamtického léčitele, průmerného Honzu s démonem zapečetěným ve svém těle.

Spravedlnost: Tato postava užívá svých znalostí a principů, aby smluvila mír a urovnala spory. Spravedliví dokáží navést dvě znepřátelené strany k nalezení smírového řešení. Mohou to být dobří králové, poctiví soudci, diplomaté, překladatelé, vojevůdci.

Tyran: Tato postav věří, že společnost funguje nejlépe tehdy, když se jedno individuum chopí moci a vládne železnou pěstí. Mohou to být vůdci kmene, armádní důstojníci, vrcholní manažeři, mafiánští bossové, atp.

Otázky ke zodpovězení: Kde a jak získala postava své dosavadní přesvědčení? Co toto přesvědčení zahrnuje? Dělá postava výjimky? Kdy? Jak daleko je postava ochotna zajít, aby dostála svým principům? Co postavě brání k dosažení svého ideálu dokonalosti? Jak by postava vyrovnala s tím, kdyby závažně porušila svou vlastní víru?
< 1. Dominantně-Moralistický archetyp >
Šest osobnostních archetypů 2. Submisivně-Moralistický archetyp
Toto je překlad. Autor neznámý o.O
Napsal pipux 16.10.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 142 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15102195739746 secREMOTE_IP: 18.188.66.13