[McWoD] Wraiths - Přízraky

Obsah článku:

Relikty

Staré přísloví říká, že si je nemůžete vzít sebou. Ve skutečnosti si je sebou vzít můžete - občas. V pradávných dobách bylo mnoho lidí pohřbeno nebo zpopelněno se svými pozemskými statky a bylo běžnou věcí, že duše vstoupily od Posvětí s přízračnými kopiemi těchto předmětů. Vytvořeny kombinací fyzického zničení předmětu (což zanechává ozvěnu či otisk) a emocionální vazbou mezi předmětem a majitelem (nebo emocí těch, kteří uložili předměty do jeho hrovu) jsou tyto přízračné předměty známy jako relikty.
většina přízraků v moderním světe není pohřbívána se světskými statky, takže není příliš běžné, že si sebou přinesou do života po životě nějaké majetky. Přesto většina přízraků najde jeden či dva známé předměty, když překročí práh: oblíbené šaty (místo pohřebního roucha), hodinky, hřebínek, sluneční brýle, peněženku nebo jiná drobnost patří mezi ty nejběžšnější. Někteří však zemřou násilně a přinesou si násilí sebou do Podsvětí.
Přízrak, který zemře se zbraní v ruce může seznat, že má zbraň usebe i po smrti, zatímco přízrak, který zahyne v závodech automobilů může vejít do Podsvětí za volantem svého kabrioletu. A také trvá relikviím velmi dlouho, než se rozptýlí, takže meče a zbroj tisíci generací lidstva se v bezslunečných zemích stále povaluje. Přízrak, který usiluje o vlastnictví takového předmětu zřídka kdy čelí obtížím jej nalézet (byť zaplatit za něj může být obtížnější).
Pro účely herních mechanik má Přízrak hráčské postavy stejný druh základního vybavení, jako jiné postavy. Pochopitelně, že jeho vybavení je o něco méně užitečné přízraku, než ostatních - konec konců, komu přízrak zavolá fantomovým mobilem? Ale přesto mohou být Přízraku reliktové zbraně a zbroj užitečné v boji s upíry a přeludy a přízrak může používající Ztělesnění, Posednutí a podobné síly může shledat takové vybavení užitečné. (Pro účely nabíjení zbraně, která vyžaduje munici, například pušky lze předpokládat, že přízrak nabije zbraň za stejný čas jako normálně utracením bodu Patosu. To se počíta do normálního limitu užití Patosu za kolo. U archaických zbraní s jedním výstřelem, například luků může přízrak "vytvořit" 20 normálních kusů munice utracením 1 Patosu jako celokolové akce.)
Pro Přízrak je nicméně obtížné získávat nové vybavení. Podnikavý GM má několik možností. Zaprvé, přízraky nejsou ve světě smrtelníků samy - mají podpůrnou strukturu v Podsvětí, která jim má pomáhat v plnění jejich služby. Byť Stygie je v chaosu, Cechy pokračují ve vedení boje proti Iconnu a jakýkoliv přízrak, který se vrátí do světlem zalitých zemí je považován za bojujícího dobrý boj, dokud se neukáže jinak. Přízrak se dokáže vrátít do Podsvětí (obvykle skrze Nihil, viz níže) dokáže směnit co potřebuje, pokud to není něco zvlášť podivného.
Za druhé, ve světě smrtelníků je dost přízraků, takže alespoň pár z nic má moc vytvářet zcela nové relikty - Strašidla dokáží zničit fyzický předmět a udělat z něj relikt, Maskovaní vyrafinovat relikty z materie duší a Řemeslníci jsou mistři výroby reliktů. Je-li potřeba, může Přízrak získat vybavení od jiných svého druhu.
Konečně existence dušemi nabitých předmětů je dobrodiním pro Přízraky. Tyto předměty jimž jsou vštípeny duše ať už mrtvé nebo jiné, jsou vytvořeny jako materiál pro Přízraky. Přízrak dokáže manipulovat předmětem jemuž byla vštípena duše jako by byl vytvořen ze stejného ektoplazmatického materiálu jako jeho duše. Předmět se stává částečně nehmotný, je-li nošen, takže s ním může přízrak normálně působit, nicméně tím, že je částečně hmotný se může tvor pokusit jej přízraku normálně vyrvat odzbrojením či zápsaením a předmět je zranitelný útokem proti němu.
< Relikty >
Přízraky Podsvětí
Napsal Alnag 19.12.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13117384910583 secREMOTE_IP: 3.129.13.201