Nešťastník

Šablona pro hraní postavy
Napsal Vannax

NEŠŤASTNÍK


Třída: Každá a žádná

Portrét postavy: Nejde ani tak o kit jako spíš o pomůcku pro roleplaying. Nešťastníci jsou postavy, které byly Ravenloftem nějakým způsobem potrestány. Padouši jsou prokletí, zlákaní na cestu zla, ale nešťastníci jsou nevinní, nikdy nespáchali takové zlo, aby zasluhovali trest, kterého se jim dostalo. O důvodech, proč mají nešťastníci takové trápení se vede mnoho spekulací, počínaje trestem, za zlo spáchané v předchozích generacích, přes mylné prokletí, až po dohad, že si je Ravenloftu vytvořil pro své vlastní zvrhlé potěšení. Poslední možnost se zdá být nejvěrohodnější.
Postavy nešťastníků trpí bizarním trápení, které se na první pohled může zdát triviální, ale ve skutečnosti způsobuje značné problémy. Nejedná se o prokletí jako takové a jak se zdá, neexistuje ani žádný způsob jak se jej zbavit. Nešťastníci se takoví narodili a není možné je vyléčit ani pomocí magie ani jiným způsobem.
Šablona nešťastníka se dá zkombinovat s jakoukoli jinou, nebo se může používat samostatně. Doporučuje se pouze pro hráče, kteří milují hraní rolí a mají požitek z intrik a hororu, protože tato šablona neposkytuje žádné výhody. Hlavně ji může dobře využít Dějmistr pro nevinné NPC, které vypadají jako někdo, kým nejsou.

Zbraně, Dovednosti, Vybavení: Dle standardu pro třídu postavy.

Jejich prokletí: Všechny postavy nešťastníků jsou od narození prokleti bizarním znetvořením vzhledu a právě proto se jim většina lidí vyhýbá. Pověrčiví lidé věří, že nešťastníci nosí smůlu a pozvání některého z nich do svého domu je jako žádost o prokletí sebe sama. Je to samozřejmě jen pověra.
Nešťastníci, kromě svého prokletí, vypadají naprosto normálně a pokud nezmíníme právě to prokletí vzhledu, z ničeho byste takovou postavu nepodezřívali. Pár příkladů o takových prokletích se starých textů:
. . . Ve vesnici byl jedna, o které se říkalo, že při chůzi nevrhá žádný stín, stejně jako vampýrky a že každého, kdo s ní promluví, stihne zlý osud . . .
. . . Poustevník byl posedlý srstí na svých rukou, ale na obou stranách. Lidé říkali, že se paktuje s vlky . . .
. . . Zaslechl jsem o muži, který když mluví, má rozdvojený jazyk a říká se, že za úplňku pil krev z ovcí . . .
Pokud by se tajemství nešťastníka odhalilo, čelil by perzekucím a nepřátelství a tak mnozí z nich žijí v ústraní životem poustevníků nebo mnichů, aby unikli před neotesanými sedláky. Z jiných se mohou stát dobrodruzi nebo mohou zůstat se svou rodinou, která jejich trápení zná, ale stará se o to, aby takto stiženého člověka ochránila. Mnohé rodiny se přítomností nešťastníka rozvrátí a bojácní sourozenci mohou znetvořeného bratra či sestru zradit a vydat tak rozlícenému a vystrašenému davu vesničanů.
Napsal Vannax 09.05.2008
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.17228412628174 secREMOTE_IP: 18.119.123.32