Vykradač hrobů

kit pro třídu zloděje
autor: Andrew Wyatt
Napsal Vannax
Třída: Zloděj
Portrét postavy: Vykradači hrobů jsou zloději specializovaní na okrádání mrtvol, bezvědomých obětí, hrobů nebo hrobek. Většina civilizovaných společností se jim vyhýbá, protože jejich jednání vidí jako neuctivé, kacířské nebo vyloženě zlé. Pověry ve většině částí Ravenloftu jsou takové, že spolu s mrtvolou se obvykle pohřbívají i cenné věci, cetky a mementa. Lidé ve svém strachu zanechávají tyto věci u mrtvoly v naději, že se nevrátí z hrobu, aby na nich spáchala pomstu. Vykradače hrobů spatřují jako narušitele jejich paktu s mrtvým a celkem oprávněně se obávají odvety od nemrtvého. Docela často jsou jejich noční můry i pravdivé a mrtví vyrušení rabováním se vrátí do říše živých. Vykradači si rychle přivykli pohledu na mrtvoly a vskutku musí mít silnou a necitelnou vůli, aby byli schopni provádět to, co dělají. Většinou své počínání ospravedlňují tvrzením, že takové věci jsou mrtvým k ničemu a že by měly být zase k užitku v rukou živých. Vykradači hrobů nemohou být dobrého nebo zákonného přesvědčení. Skvěle se hodí k dobrodružnému životu a vskutku se mnozí z nich po takové cestě vypraví. Společníci v nich často vidí chladná, vypočítavá individua, která se příliš nestarají o životy ostatních.
Zbraňové dovednosti: všechny, které jsou povoleny zlodějům
Nezbraňové dovednosti:
Bonusové: Rabování*
Doporučené: Ostražitost*, Odhad ceny*, Zastrašování*, Pozorování*, Stopování*, Cídění
Vývoj dovednosti: Vykradači hrobů zjistili, že jejich schopnosti vybírání kapes/rabování mrtvol a tichý pohyb/předstírání mrtvého (viz níže) jsou pro ně nejužitečnější, společně s otevíráním zámků a nalézáním pastí. Získávají bonus +5% k vybírání kapes a postih -5% na ověřování při lezení po zdech.
Vybavení: Vykradači hrobů nemohou dobře fungovat bez rýčů nebo masivních páčidel na zdolávání dveří. Mnozí z nich rovněž nosí nahrubo vytvořené symboly určené k zažehnání nemrtvých, kdyby je vyrušili, včetně proslulého česneku, svic a králičí packy. Jestli tyto symboly skutečně fungují nebo ne, záleží na tom, jak jsou pravdivé legendy.
Zvláštní výhody:
Rabování mrtvoly - Schopnost vybírání kapes u vykradačů hrobů funguje také jako nová dovednost nazývaná Rabování mrtvoly. Úspěšný hod se stejnou procentuální šancí jako u vybírání kapes, značí, že vykradač hrobů najde na mrtvole všechno hodnotné, co je schopen za 1d4 kol prohledat. Neúspěch znamená, že na něco nenarazil nebo pokud mrtvola nemá příliš cenných věcí, pak mohl omylem vzít i bezcený kus jako hodnotný.
Předstírání mrtvého - Navíc se z tichého pohybu také stává schopnost Předstírání mrtvého. Při úspěšném hodu může vykradač hrobů fingovat, že je mrtvý tak efektivně, že přihlížející uvěří, že zloděj je tělo nedávno zemřelého, pokud ovšem nepoužijí magické detekce. Neúspěch znamená, že pečlivé ohledání odhalí, že je zloděj živý.
Častý kontakt s mrtvolami více zocelil odolnost vykradačů hrobů vůči hrůzným scénám. Získávají bonus +2 k ověření děsu a bonus +1 k ověření strachu.
Zvláštní překážky: Vykradači hrobů jsou společností obecně odsuzováni. Kterákoli morální nebo podezřívavá osoba, která zná skutečnou profesi zloděje, bude reagovat s postihem -4 při hodech na reakce. Ostatní reagují s postihem -1, jelikož jen pouhé povědomí o přítomnosti vykradače hrobů je znejisťuje.
Temné síly sledují vykradače hrobů se zájmem. Pokaždé, když oloupí mrtvolu, by Pán jeskyně měl provést 1% ověření sil. Kdykoli dojde k narušení hrobu nebo hrobky, aby se dostal k mrtvole, zvýší se ověření na 4% (další úpravy dle libosti Pána jeskyně). Následky nezdařeného ověření necháváme na fantazii Pánů jeskyně.
Rasy: Vykradači hrobů mohou být jen lidé. Demihumanoidní rasy mají prostě tolik respektu ke svým mrtvým, aby se do takové profese nepustili.
Napsal Vannax 14.01.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13962197303772 secREMOTE_IP: 52.207.218.95