Boccoru

voodanský kit z močálů Souragne
Autor: Eric C. Daniel
Napsal Vannax
Příručka Domains of Dread nabízí nápady pro hráčské postavy, které mají původ v Mlžné zemi, jako například mstitelé, cikáni atd. Zaroveň hovoří o některých náboženstvích, které můžete v Ravenloftu najít, tedy pouze v Ravenloftu.
Jednou z nich jsou i kněží Loa, nebo přírodní duše močálu. (Mějte prosím na paměti, že tyto myšlenky nemají nic společného s voodoo. Jedná se o extrapolaci sil a odpovědností daných šamanům ze Souragne v knize Dance of the Dead /Tanec mrtvých/ a různých dobrodružstvích v této doméně. Vyskytují se i podobnosti ve jménech, ale nic víc.)
occoru jsou typem specializovaných kněží, kteří se nachází pouze v bažinách Souragne. Podobají se druidům v tom, že uctívají přírodu, ale na rozdíl od druidů neuctívají přírodu jako celek, ale spíše specifické duchy přírody zvané Loa. Loa je jakýmsi duchem-hrdinou určitého druhu zvířete nebo rostliny, cosi, co ztělesňuje všechny základní charakteristiky ideálů daného druhu. Boccoru se učí od těchto duchů, uctívají je a snaží chránit jejich nižší bratry a rovnováhu světa jako celku. Když vezmeme v potaz, že žijí v zemi zamořené zombiemi, je to úloha vskutku nelehká.
Největšími z těchto duchů jsou Děvče z bažin a Bůh mrtvých. Všcihni Loaové, zvláště tito dva, jsou vlastně živé, hmotné bytosti, se kterými je možné mluvit, pokud je najdete. Děvče z bažin je v podstatě lesní víla, ale má větší schopnost sesílání kouzel, než ostatní z jejího druhu. (Při určování kouzel, která může používat ji berte jako boccoru na 9. úrovni a kouzelníka na 9. úrovni, ovšem všechna její kouzla mohou být sesílána jen somatickými prostředky.) Děvče je Loa Života. Bůh mrtvých je Anton Misroi, vládce Souragne a Loa Smrti. (Viz Domains of Dread ke jsou detaily z osudu Antona Misroi). Oba jednají coby příležitostní mentorové boccoruů, učí je znalosti magie a bažin. Misroi přirozeně učí zlé boccoru, kteří si přejí mít moc por vlastní účely. Misroi je nikdy nenechá dostat se na příliš vysokou úroveň. Ne všichni z Loaů se nachází na Souragne. Stejně jako příroda, i oni jsou rozeseti křížem krážem doménami. (V Richemulotu se nacháhí, Huňatý ocas - Loa lišek). Boccoru, který se stane dobrodruhem tak může získávat kouzla kdekoli v Mlžných zemích.
Přesvědčení
Boccoru se snaží sloužit duchům bažin a lidem ze Souragne. Jejich přáním je uchránit rovnováhu světa, a práce s Přírodou, spíše než jednání proti ní. Rovněž si přejí chránit obyvatele Souragne od sil Smrti, které se zde vyskytují a uplatňují. Slouží jako léčitelé, ochránci a průvodci.
Boccoru musí být z jedné části neutrálního přesvědčení. Ti neutrálně zlí jsou žáky Antona Misroi a není možné je použít jako hráčské postavy.

Rasy
Všichni Boccoru jsou lidé, protože všichni původní obyvatelé Souragne jsou lidé.

Požadavky
Moudrost 9
Odolnost 11
Aby se člověk mohl vydat a porozumět cestě Loaů a aby žil ve zdraví a vůbec přežil v bažinách, je základním předpokladem, že bude moudrý.

Sféry vlivu
Hlavní: Všeobecná, Nekromancie, Rostlinná
Vedlejší: Zvířecí, Léčení, Počasí
Poskytnuté síly
* Na 1. úrovni mohou boccoru procházat křovinaté porosty, zarostlé oblasti a bahnité úseky s plnou pohyblivostí, aniž by zanechávali stopy. (Stejně jako druidi bažin z The Complete Druid´s Handbook /Příručka pro druidy/)
* Na 3. úrovni mohou odvracet nemrtvé. Vždy mají schopnost odvracet nemrtvé jako kněz o dvě úrovně níže. (Takže boccoru na 3. úrovni může odvracet nemrtvé jako klerik na 1. úrovni.) Odráží to skutečnost, že boccoru jsou kněží přírodního řádu v nepřirozeném světě.
* Rovněž na 3. úrovni se boccoru naučí dost o bylinářství a rostlinách, aby vytvářeli fetiše, malé svazky a balíčky rostlin z bažinných oblastí a bylin s magickými vlastnostmi. Takové balíčky mohou mít jak vlastnost ochrany před zlem (jako kouzlo kněze na 1. úrovni) tak mohou i poskytovat imunitu vůči magii očarování nebo okouzlení. Takový balíček může boccoru vytvořit jen jednou za týden a než veškeré své magické účinky ztrácí za 1d4+1 dní.
Zbraně a zbroj
Boccoru mohou nosit jakoukoli zbroj, ale zpravidla dávají přednost kožené zbroji a skryté zbroji. Vše co obsahuje více kovu, by ve vlhkém prostředí Souragne rychle zkorodovalo.
Ve zbraních se omezují na hole, kyje, nože, mačety, sítě a lasa. To jsou zbraně a věci, které je možné v bažinách vyrobit a které jsou zde užitečné.
Nezbraňové dovednosti
Bonusové: nic
Požadované: Bylinkářství, Přežití (bažina) (stačí 1 slot)
Povinnosti
Průvodcovství, Sňatky, Ochrana své bažinné oblasti před zbytečným nebo nepřirozeným pustošením, Ochrana živých před nemrtvými (pouze dobří boccoru), Léčení a duchovní vedení určité vesnice.
Omezení
Boccoru nemají žádnou organizovanou církev, své znalosti a dovednosti získávají od individuálního mentora a od samotných Loaů. Proto, když jsou v potíží, nemají možnost se obrátit o pomoc na větší společenství. Musí se spoléhat na sebe a na bytosti, se kterými jsou schopni se domluvit a očarovat je. Nezískávají následovníki na 9. úrovni jak je uvedeno v Příručce pro hráče, ale na 11. úrovni mohou získat 1d2 následovníků, kteří se chtějí vydat stezkou Loaů, ale potom již žádné. Boccoru nikdy nestaví pevnosti, pouze malé chatrče v dosahu vesnice, které slouží.
Symbol
Symbol boccorských kněží je malý křížek z větévek cypřiše s mystickými symboly, které jsou na něm nakreslené dřevěným uhlem (z cypřišového dřeva nebo - a to raději - z bažinného téru). Tyto symboly reprezentují učitele z řad Loaů, od kterých se boccoru učí.
Napsal Vannax 15.01.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11246109008789 secREMOTE_IP: 3.21.231.245