Hiarekalion "Hirkal" z domu Beletherion
Eladrin, občasný nájemný meč, ještě občasnější písař, Mág meče.
Klasická studia mladého nadějného Eladrina směřující ho na tu "správnou" vyváženost mezi Magií požehnanou Corellonem a Cestou meče (abych pak s naprostou poslušností vykonával úkoly rady starších) nebyla tím pravým, co jsem si pro sebe představoval. A osud mi opravdu přál jinou cestu.
Tedy pokud jako svoji vysněnou představu berete, že děláte práci, kerá je pochybná nejen z pohledu zákonů, ale i z pohledu vaší morálky. Často jste o hladu a v zimě a vlhku, pak co se stalo, bylo asi to "pravé".
Svým vlastním prostořekým ústům můžu poděkovat za to, že jsem byl vyhoštěn ze svého Domu s tím, že se mám vrátit, až přijdu k rozumu. Tu radost se mi jim nechce udělat, abych musel přitáhnout s prosíkem.
Navíc ne vše je ve světě tak zlé, například horké kořeněné víno... To je věc, kterou u nás doma neochutnáte (prý se kořením přeráží "aroma" a to je nemístné a jiné podobné řeči) a pokud si zrovna něco vydělám, tak jeden až dva džbánky zrovna neuškodí. Navíc je tu toho tolik k vidění.
Toulám se světem teprve chvíli a kdoví koho potkám a kde si zase vydělám na živobytí.
Vzhled: Na Eladrina průměrně vysoký, šlachovitý a nepříliš silný na někoho, kdo jde cestou meče. Chodí oblečený do ošoupané kožené zbroje a šaty už evidenntně zažily lepší časy. Jeho vlastní jízlivost a nedostatek úcty k autoritám ho už dostala do pár problémů (být inteligentní je dobré, ale pokud moudrost nedokáže udržet jazyk na uzdě, tak je na problémy zaděláno - a okolí si pak rozhodně nemyslí, že bych byl výlupek chytrosti).
Kupodivu nevyhledává přítomnost jiných Eladrinů, spíše ostatních ras.
Vybavení:
Torna: 2 zl
Křesadlo: 1zl (v Torně)
Lano hedvábné: 10 zl (v Torně)
Měch na vodu (2x): 2 zl (v Torně - druhý je na víno)
Deka: 1 st (v Torně)
Svítící tyče 2x: 4 zl (v Torně)
Váček na opasek (2x): 2 zl (jeden je na koření na kořeněný horký víno)
Horolezecká souprava (kladívko, kotvička a 10 skob): 2 zl (na Torně)
Kniha kouzel: 50 zl
Lucerna: 7 zl (na Torně)
Olej (2 pinty): 2 st (v Torně)
Zrcátko: 1 zl (v Torně)
Śipky do kuše (20): 1 zl
Kuše: 25 zl
Dlouhý meč: 15 zl
Dýka: 1 zl
Kožená zbroj: 25 zl
zbylo: 2 zl, 7 st.