Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
3.4.2012 08:14 - Jarik
Noir: Hold ten svuj pribeh netlacim tak na branu.
A vlastne jde o predelavku pribehu Stat se dracim Cisaream. Ktery jsem nastinoval vice.
Ale jsme prece na EPICu, takze by ty cile mely byt vyssi.
Proto jsem ten puvodni plan - ziskat draci spojence a postavit se Cisari trosku rozdelil,... na tu zbroj a na ty draci sachy.
Ze draci linie nesouvisi s nasi hrou? Mno staci se jen podivat na veci, ktere byly uznany,...
napriklad Gharova vzpominka na detstvi (12 let nazpet), kdy jeho otec odmitnul bojovat proti ledovym obrum po boku draciho Cisare... - to se da hezky prilepit pribehove k linii Gaerwyn a jeji ledove rodinky.
Moje rodina mela Cisarstvi v dobe valky mezi drakorozenymi a tieflingy, nez ji rod soucasneho Cisare podrazil (viz hry okolo tapiserie - tahle cast pribehu mne bavila). Coz pokud se nepletu... ma navaznost nejak na Sperchea - takze bych jej rad TED potkal, a zjistil z nej co se da.

Mozna jste to uz zapomenuli, nebo si toho nevsimli, nebo to je jen shoda nahod, ale v tech Tapestry Wars je vetkana minulost nas vsech.
A ja si zkusim byti prorokem, ze historie se zopakuje.
Jen ty osoby co se objevi na novem umeleckem dile budou malinkato jine, napriklad Sven misto Sperchea :D

A poznamka na zaver. Kdykoliv jsem neco promyslel, a navazal na vsechny zname nitky pribehu, tak se to preslo,... a hral se jiny dil pribehu, ktery vse zmenil.
A venovat navrhum dalsiho pokracovani kazdy mesic nekolik hodin casu mne omrzelo. Tak jsem se nechal unaset pribehem jako ty nebo Alnag (aspon to na mne tak pusobi), a linie s Ledopani pro mne byla zmenou.

EDIT: a ze jsme nepotkali dragonborni NPC? mno... ja za to nemuzu :D
3.4.2012 09:17 - Nerhinn
No a neposuneme to teda o týden, KDYŽ když noir nemůže? Nevím, jak ostatní, ale já jsem se s noirem shodla, že by bylo prima jít na tu Tlamu, a to bez něj tak nějak postrádá smysl.

EDIT: Jinak co se děje týče, já jsem si pozornosti užila a teď půjdu, kam mi ukážete. Jo a hodně se těším na nějaký vedlejší quest, pokud ho potkáme.

noir: Díky! Díky takovým reakcím to pro mě má smysl :)
3.4.2012 09:20 - Jarik
Ja na tomto ctvrtku zas tak moc nelpim :)
Proc? protoze mam i alternativni program, ktery AA muze nahradit :) - nemocnou partnerku
3.4.2012 09:51 - Alnag
Upřímně řečeno, nevím, jak se k tomu mám postavit. Noire, chápu tě, mrzí mne, že nemůžeš a taky mi moc nedává smysl jít do Tlamy, když nebudeš na hře. Na druhou stranu fakt je, že AAčka víc nehrajeme než hrajeme. Pro většinu z Vás je to tak asi OK, pro mne příliš ne. Myslím, že bych dokázal se čtvrtečními večery naložit i plodněji, kdybych jejich obsah nepodřídil této skupině na dlouhé roky. Zatím se na tom nic nemění, ale nemůžu slíbit, že to tak bude napořád, tak prosím nezkoušejte, kolik to vydrží. Je to pro mne frustrující.

Do budoucna z toho pro mne také vyplývá, že asi budu hledat nějaký jiný formát jak si pravidelně zahrát. Všichni jste zváni, pokud budete chtít a mít na to čas a chuť.
3.4.2012 10:39 - noir
Tak dejte něco menšího v AAčkách mimo Tlamu - něco jako one-shot, třeba flasbackový?Almi stejně tenhle formát navrhoval, tak byste to mohli vyzkoušet, kdyby Almi něco stihl připravit. Něco dračího,něco se Svenovým mečem - prostě jednovečerový ala Encounters questík...
3.4.2012 10:49 - Nerhinn
To zní fajn. Ostatně, Vartena je teď plná háčků, můžeme vyšetřovat (můžeme možná zajít do té úschovny, od které mám klíč... a možná to, co tam bylo uschováno), zajít za starými známými (podívat se, jak se mají dračí NPC) a tak.
3.4.2012 11:47 - noir
Kdyby chyběla inspirace, tak zrovna myslím v pondělí vyšlo v Dungeonu epické ale relativně krátké dobrodružství pro levely 20-22. A shodou okolností je o dracích :) Jmenuje se to Flames Last Flicker...
3.4.2012 12:11 - Almi
noir píše:
tak zrovna myslím v pondělí vyšlo v Dungeonu epické ale relativně krátké dobrodružství pro levely 20-22. A shodou okolností je o dracích :) Jmenuje se to Flames Last Flicker...


Doufám, žes ho nečetl!! :D

ALL: Co se čtvrtka týče, hrát se bude. Vzhledem k tomu, že noir dal vědět dopředu, že marodí, počítám s tím. nějaký miniquest by nebyl na škodu.

Alnag píše:
Upřímně řečeno, nevím, jak se k tomu mám postavit.

Nebuď taková slečinka! Podívej se na noira, jak má věčně pozitivní mysl (mno..to nebyl dobrý příklad..většinou to značí výraznou duševní poruchu :D

Ale vážně - sám cítím, že je pro Tebe poslední dobou hra frustrující. No, je to pro mne důvod k zamyšlení a přemýšlím nad tím (i dalšími věcmi) již delší dobu. Uvidíme, jak se věci vyvinou. Určitě nestojím o to, do hry někoho nutit. A taky chápu, že se za ty roky (!) leccos změnilo. Navíc, styl téhle diskuze přesně odráží, jak moc se vztahy v AA změnili :(

..jo, a nechci si o tom promluvit. Těchle manažerských keců mám v práci až dost. A říkám otevřeně, že jsem dosud ctil zásadu nemíchat se do vztahů mezi hráči. Leč mi postupně dochází trpělivost..
3.4.2012 20:15 - Alnag
Noir: Díky za konstruktivní návrh. Škoda, že tenhle týden nemůžeš. :/ Tak se alespoň brzy uzdrav.

Almi: Budu respektovat tvou nechuť se o tom bavit. I když si myslím, že je to škoda.
4.4.2012 20:00 - Nerhinn
Na šestou? Špagety?
5.4.2012 09:48 - Almi
Nerhinn: jojo, na šestou. špagetama ve Tvém podání NIKDY nepohrdnu :))

ALL: Rád bych věnoval dnešní hru Jarikovi..pokusím se to udělat jako kratičký příběh, ale věřím, že dar vyprávět všech lidí okolo stolu můj původní záměr hezky rozvine a propojí do tapisérie příběhů vás všech.

Bude to (snad) trochu odlehčené (myslím si, že to všichni potřebujeme), krátké a uzavřené.

A o co půjde? O nic menšího, než o odpověď na otázku, pročpak Ghar nepotkává téměř žádné drakorozené... :D
5.4.2012 11:34 - Jarik
Doufam, ze si ten duvod nemusim vymyslet ja :D
A propo... tenhle problem maji skoro vsichni v druzince...

Nepotkavame thieflingy (az na jednoho,.. a uz ani toho ne), gnolly (az ted na tu novou tlupu), pulelfy, ... elfy ...

... proste jsme vystredni jedinci ve spolecnosti :D a proto drzime asi pri sobe :D
5.4.2012 11:48 - Sethi
Tieflinga tu a tam potkáme, i když to není výslovně zmíněno, takový kompars, tváře v davu.

perníkové poznámky píše:
Viděla bych to na tieflingy tak nějak roztroušené po společnosti, v té nepříliš bohaté vrstvě, někteří vážně chudí (šaty záplatované, ale čisté), jiní se nemají zle, ale Aiss nezná žádného tieflinga, který by to skutečně někam dotáhl - to byla jedna z věcí, ve kterých jí prvně učaroval Spercheios. Hledí si své práce, většinou nějaké obyčejné povolání, snaží se zapadnout a tohle město je docela toleruje. Nemyslím si, že by tvořili nějakou pospolitou komunitu. Jednak to není v jejich povaze, na to jsou moc pyšní, a pak by to mohlo i působit neklid mezi lidmi, kdyby se moc paktovali. Ale oni se paktovat nechtějí. Jen tiefling ví, jak hloupé je věřit tieflingovi.
5.4.2012 11:48 - Almi
Jarik píše:
Nepotkavame thieflingy (az na jednoho,.. a uz ani toho ne), gnolly (az ted na tu novou tlupu), pulelfy, ... elfy ...


gnolly fakt nepotkáváte? Mno, pokud chceš, aby se gnolové proháněli po náměstích, není problém..a skkutečně nemáš pravdu, že byste gnolly nepotkávali. Naopak Potkali jste jich několik, včetně jedné tlupy, která v okolí Hladové tlamy už řádila a jíž jste po souboji s beholderem učinili přítrž.

Co se elfů a půlelfů týče, ani zde nemáš pravdu. To že se po nich neptáš neznamená, že nikde nejsou. Naopak, pokud popisuji vartenu nebo Sarbatoin, jsou v obecném popisu přítomni. POkud někde NEJSOU a je to divné, tak na to výslovně upozorním. Sám jsi mi naopak zdůrazňoval, abych se soustředil na významné figury, že v tom pak máš zmatek.

A co se týče thieflingů - ano, těch je skutečně málo. Ne, že by nebyli vůbec, ale následkem Diaspory se tak nějak nemají potřebu příliš ukazovat. Což neznamená, že v Sarbatoin nebo ve Vareteně nejsou přítomni vůbec. kdo se po nich ptá, ten si je najde. Jen se veřejně neprojevují, cítí se stigmatizováni. Víc by ti asi vysvětlila Sethi/Aiss (protože je to "její" rasa) a možná by něco tušil i Sven (protože bard o takových věcech prostě ví).

Jinak ale zcela souhlasím s tím, že bez ohledu na výše uvedené jste značně výstední jedinci nejen ve společnosti oebcně, ale i v rámci své vlastní rasy :D

Co se týče vymýšlení důvodu, tak ne, to se neboj.. :-)) Ale určitě se neboj zapojit do vyprávění, zejména co se zvyků a chování drakorozených týče. Přece jen jsi v tomhle herní autoritou ty :)

EDIT: Super, Perníček to už vysvětlil lépe, než bych dokázal kdy já :)
5.4.2012 12:09 - Jarik
Dekuji Vam za pripomenuti.
Neco takovehoto jsem potreboval zrovinka pred dnesni hrou, ... abych neco spatne nechapal :D
5.4.2012 12:30 - Sethi
Poslední Drakorozený píše:
Na světě odjakživa žili drakorození, ale teď se zdá, že je tu jen jeden poslední. Ten ale nechce uvěřit, že už nemá žádné druhy a tak putuje světem, aby aspoň jednoho našel. Cestou potkává nadaného barda Svendricka, který se vydává pátrat společně s ním. Podaří se jim zjistit, že všechny drakorozené vězní zlý král Konstantin, který je nechává hlídat malým rudým tieflingem. Bude těžké je osvobodit, ale drakorozený s bardem to musí dokázat.
6.4.2012 15:12 - Sethi
6.4.2012 16:56 - noir
Co včerejší hra, jak to dopadlo?
6.4.2012 17:07 - Alnag
Dali jsme jim co proto... :)
7.4.2012 20:02 - Nerhinn
Jak jsme na tom s příští hrou? 19.4.? 20.4.?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.093073129653931 secREMOTE_IP: 3.21.104.72