Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
19.5.2012 00:15 - Nerhinn
I pátek je pro mě OK.
19.5.2012 17:08 - Alnag
Takhle. Nevím, který ze dnů 30/5-1/6 budu školit. A od toho se trochu odvozuje, jestli bych v pátek mohl nebo ne. Ale měl jsem hlavně pocit, že pátky nejsou příliš OK pro Almiho (a možná pro Jarika), tak asi záleží hlavně podle nich...
19.5.2012 19:08 - Almi
J8 se mrknu do kalendáře v pondělí. Nicméně tento měsíc nejedu na Vločku, budu mít víc času = i pátek bych asi mohl. Musím zjistit, jestli nejedu pryč...
26.5.2012 09:09 - Jarik
Ted uz nam konci semestr. takze se mi nebude stavat, ze bych jel o pulnoci do Kolina a pak rano zpet do Prahy na prednasku.
Tim chci rici, ze patek uz pro mne takovym problemem neni.

Ve stredu dam vedet, jakje to s mymi terminy (pro zmenu prichazeji zkousky, apod.)

Patek je pro mne lepsi nez ctvrtek.

Hra byla tentokrat hodne odlisna, ale libila se mi.
Mym drobnym problemem je, ze kolem 22.00 pomalu vypinam a nedovedu se moc soustredit + si pamatovat (pak jsem sto jen bojovat :) ).
Jsem clovek co driv vstava a driv chodi spat :D
27.5.2012 20:31 - Alnag
Za mne to vypadá, že v pátek bych mohl. Nicméně Almi už se týden dívá do kalendáře. :-D Almi?
28.5.2012 10:40 - Nerhinn
Tak Almi píše, že hrát může jen ve čtvrtek. Je to ještě pořád buď čtvrtek, nebo pátek, Alnagu?
28.5.2012 12:54 - Alnag
Ale jo. Ve čtvrtek to nějak zvládnu. Sice mám školení, pak schůzi katedry, ale na tu šestou bych doma snad měl být.
29.5.2012 14:04 - Jarik
vynasnazim se opet prijet presne. :)
31.5.2012 06:11 - Sethi
Zapomněla jsem nahlas kývnout, tímto nahlas přikyvuji.
31.5.2012 10:36 - Nerhinn
Jsme pořád lvl21?
31.5.2012 11:49 - Almi
Ano, jste. Sice jsem zvažoval level up, ale vzhledem k tomu, že někteří lidé nemají udělaný ještě ani deník na 21. level, tak jsem to o trochu odložil :)
31.5.2012 13:00 - Sethi
To jsou pomluvy. Já mám deníky na 21 level dva. Jen ten třetí, klíčový, trochu vázne... :-)
31.5.2012 13:40 - Nerhinn
Já už tři, vzhledem k tomu, že jsem si ho už dvakrát zapomněla...
1.6.2012 11:33 - Jarik
Jeste jednou dekuji za hru. Opravdu VSEM.


Mozna to spatne pojmenuji, ale ta maniodeprese Svena se mi zacina libit. :D
1.6.2012 11:44 - Alnag
Jarik: Nechápu, proč tě vzrušuje moje "maniodepresivita", když se vláčíš s bandou psychopatů, kteří někoho zabíjí jen proto, že se na ně křivě podíval. Ale líbilo se mi to. Konečně dobrá záminka se zbavit různých nepohodlných NPCček nenadálým záchvatem zabíjení.
1.6.2012 13:02 - Jarik
Alnag: konecne to muzes vzit jako precedent k zabijeni Frantisku a vsech podobnych petu :D
A mala poznamka. Mel jmeno (dokonce urcene DM), takze mohl byt v pribehu dulezity.
1.6.2012 14:28 - Almi
To se nám ten epic pěkně vybarvuje... vypadá to na pěknou apokalypsu na 30. levelu, aneb četli jste Tři mušketýry po 20ti a 30ti letech?
1.6.2012 16:35 - Sethi
Neviděla bych to jako precedens, s NPCčky všeho druhu se u nás dlouhodobě jedná většinou bídně, nedej bože když si troufnou se k nám na nějaké cestě připojit.

To, že vzal za své tak rychle, mě sice trochu minulo, ale když dojde na deathmatch podpořím spíš Gaerwyn, než libovolného démona.
1.6.2012 20:15 - Nerhinn
Pár postřehů:

Gaerwyn na Svenovu hru původně přistoupila proto, že si myslela, že to pomůže v odlákání Groga od lodi, případně že to povede k vyjednání lepších podmínek. Možná ji fakt, že je to démon, chce ji sníst a nestydí se za to, přiměl vnímat ho méně lidsky (?). Každopádně velký smysl pokračovat v té šarádě neviděla a představa, že ho bude mít za zadkem dalších pár století, ji nelákala. Zatímco toho, že byla protivná na bývalého přítele, nejspíš bude litovat, Groga absolutně ne.

Což mě vede k další věci. Já si svoje kartičky užívám a věřím, že i Sven. Nicméně věta "Až ti bude na někom opravdu záležet, vrátím ti to, protože tohle si budu pamatovat" pronesená poté, co zabila démona, který ji chtěl sežrat (a celou dobu ji provokoval), ťala do živého. Svena má ráda, ale tohle je natolik zásadní, že by to mohlo jejich vztah nasměrovat přímou cestou k nepřátelství.

EDIT: Poté, co Gaerwyn měla na dosah přemluvení sestry k návratu, Sven usekl hlavu (kterou Konstantin následně sežral) další její příbuzné, čímž způsobil, že se z Gailin stala Ledopaní. A teď někdo (Ghar? někdo jiný? někdo další?) chce jít pro změnu po Gailin. Gaerwyn souhlasila s tím, že původní Ledopaní je nepřítel, a chápe, že to o "přesunu statutu" Ledopaní Sven nevěděl. Nicméně to neznamená, že necítí určitou hořkost. Okolnosti a ty neustálé řeči kolem tomu nepomáhají. Vlastně víceméně všechno, co dělá, dost nešťastnou náhodou končí tak, že to Svena a Gaerwyn staví proti sobě.
1.6.2012 20:50 - Alnag
Mám na to dva pohledy, jeden je víc Svenův a jeden je víc můj (hráčův), ale zároveň se prolínají, takže je nebudu s to úplně odlišit.

Za mne: Hra mne bavila. Po určité době jsem se zase cítil ve svém živlu. Dařilo se nám. Sven měl hodně spot-lightu. Přišlo mi to fér, minule jste jej měly se Sethi výrazně víc zase vy dvě. Příběh se pohyboval dopředu (a to docela svižně). Takže super. Bohužel to má vždycky takové jedovaté ostny v různých poznámkách nebo v akcích, které negují věci, které jsme dokázali a často spíš nastavují zrcadlo těm, kdo jsou jejich autory, ale to teď nechci pitvat. Tahle událost pro mne byla jedna velká negace. Přišlo mi to, jako když se musíš v Člověče nezlob se vrátit z postavičkou zase na start.

Za Svena: Povedlo se mi pár majstrštyků, to je super. Zase se ukázalo, že krizové situace lze řešit, a že trocha kouzla osobnosti, postavení a vílího původu dělá divy. Získal jsem průvodce a de facto služebníka svého dvora (a potenciálně a byť možná jen krátkodobě) novou bojovou sílu. Bude se hodit, když Konstantin s námi neputuje. Navíc má nějaké lokální informace, které mohou přijít k užitku (K tomu poznámka za mne: Nemusíme je dolovat jako když hrajeme PC hru, všechno nebo nic v jeden moment, můžeme si je nechat dávkovat za běhu. No hurá. Začíná to stavět solidní příběhovou konstrukci.)

Má to rozmyšlené a je to trochu záludné, protože to by každá Vílí dohoda být měla. V podstatě stačí Grogovi říct, že další osoba kterou má zabít je on sám. Buď to udělá (a o problém méně) nebo ne, dohoda tak jako tak padá. Zároveň démon byl zjevně slabší (bál se nás) a nelákal nás do pasti (nevěděl kam plujeme, navrhoval plout jinam). Všechny trumfy na naší straně.

Následně se vynoříme na nějakém nehostinném místě. Grog nedělá nic jiného, než co dělal celou dobu, akorát navíc k tomu jsme v nehostinném, nebezpečném a neznámém prostředí. O důvod víc mít o pár tlap navíc. A pak ho Gaerwyn zabije. Ve Svenových očích tím jednak zabila někoho, kdo mu byl vázán přísahou (pochybnou jako všechny vílí přísahy, ale i tak), zabila jeho služebníka a konečně ohrozila jejich životy. Prostě jednala krátkozrace a bezohledně vůči nim všem. A vrcholem všeho bylo její vysvětlení, že je to jeho vina. Aiss, místo aby byla pro jednou hlasem rozumu přijala tuhle argumentaci se vším všudy. No výborně. Pro Svena tohle je vyhlášením otevřeného nepřátelství, které už dlouho kulminuje. To, že ho má Gaerwyn ráda, si opravdu nevšiml. Jak se to projevuje?

Zase za mne: Ta scéna mne dost frustrovala. Co se týče kartičky, její efekt na situaci byl ten, že místo, abych šel a poslal Gaerwyn do háje (do ZOO, kdyby bylo třeba), jsem ji nechal Groga zabít. Svenova reakce byla toliko vyjádřením mojí frustrace nad tím, jaký příběhový potenciál šel k čertu. S kartičkou nesouvisí. Grog mi přišel jako super NPC s potenciálem. Almi si jeho hraní podle mého soudu dost užíval. Mně bavilo, že není černobílý. Škoda ho.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079203128814697 secREMOTE_IP: 18.220.160.216