Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
3.1.2012 18:03 - Almi
Alnag: Dostupnost je snad v pohodě, dokud budu jezdit autem, je to ještě pohodlnější. A pokud k tobě občas někdo přijde, nevadí mi, když tam bude. Mám dobrou zkušenost, že tímhle směrem směrovaná výchova nese kupodivu pozitivní ovoce :)) A pokud je dotyčná zvláštní..mno, většina z nás je velmi liberálně založena.
3.1.2012 18:26 - Alnag
Almi: O to mi tady teď vůbec nešlo. Prostě jsem chtěl jen otevřít různé varianty. A s přítelkyní už čile hrajeme Legend of Drizzt. ;-)
3.1.2012 19:13 - Jarik
z jineho soudku.
Pokud jste meli radi gamebook Lone Wolf, tak na jeho zakladech je vytvorena i RPG hra (a to ted nemyslim tu na 3.5 bazy).
Je rychla, pravidla jsou za 5 minut vysvetlena, postavy za dalsich 10 vytvoreny :)

Tak kdybyste chteli, tak si muzu nekdy neco pripravit :)
Abyste pochopili... jsem si k tomu koupil i pravidla (v EN, ... a nedelaji mi problem. I ja si je dovedu prelozit :D )
3.1.2012 19:41 - Alnag
Super. Můžu mít do začátku Sommerswerd a Kaltský zářící krystal? :)
3.1.2012 21:51 - Sethi
Provedla jsem nějaké výpočty na pátek, a pokud půjde vše podle předpokladů, měla bych být schopná se dosoukat nějak tak po půl sedmé.

I za předpokladu, že nemám odvoz až před dveře, se mi z Krče domů kodrcá lépe než z Barrandova, uznávám ale, že bych zrovna tady mohla být v názorové menšině =)

Z Lone Wolfa si pamatuju akorát ty pěkné hnusky s kokršpanělí hlavou.

Moc píšete a já už si nepamatuju, co jsem chtěla ještě dodat. Snad někdy jindy =)
3.1.2012 22:33 - Jarik
alnag: mas smulu.
to uz jsou moc magicke veci. na zacatek nikdo nema skoro nic :D

Kdyby nekdo chtel, tak jsem dnes udelal preklad nekolika schopnosti jednoho povolani :)

Aby sis udelal predstavu o slozitosti uprav vuci GB:))
3.1.2012 22:41 - Alnag
Jarik: Ale no tak. To mám za to, že mám Lone Wolfa poctivě nahraného? :))
3.1.2012 23:03 - Jarik
Alnag: LW taky na zacatku takove veci nemel. I ty si je budes muset zaslouzit :D
4.1.2012 11:55 - Almi
Sethi píše:
Provedla jsem nějaké výpočty na pátek, a pokud půjde vše podle předpokladů, měla bych být schopná se dosoukat nějak tak po půl sedmé.


fajně. Budu s tím počítat, i dkyž jsem počítal s otvírákem ve formě souboje. Resp. změnilo se něco od minule na názoru družiny, jít si to s Ledopaní vyříkat osobně hned na mostě a vypůjčit si za tím účelem její meč?

..a co pak? Stačí směr pohybu družiny, abych s tím počítal a měl nějaká NPCéčka k interakci :-)
4.1.2012 12:09 - Alnag
Almi: Můj záměr byl vždycky poslat ji rychle na návštěvu do Podzimního města a proběhnou okolo a ztratit se někde ve Vílí divočině. Ne s ní bojovat...
4.1.2012 12:13 - noir
Můj závěr byl odebrat jí meč a zdrhat. Byla stunovaná, já měl dvě volné akce, tak mi to přišlo takové pěkně pirátokaribikovské... Boj myslím nechtěl nikdo.
4.1.2012 12:39 - Nerhinn
Já jsem příliš daleko, než abych měla nějaké vlastní plány. Když s ní budou kluci bojovat, nenechám je v tom, jinak toužím zdrhat. A myslím, že plánujeme jít na ten Letní dvůr či co kvůli sestře. I když bych preferovala skočit do řeky, vyplavat v Sarbatoin a nechat některého z vartenských sourozenců, aby nás tam hodil. Něco mi říká, že z ledové části Feywildu to k Letnímu dvoru nemusí být co by kamenem hodil.
4.1.2012 12:50 - Alnag
Nerhinn: Už jen z metaherního hlediska mi připadá potupné, aby se hrdinové úrovní srovnatelní s Héraklem, Jásonem nebo Théseem utíkali při první známce potíží schovat pod sukně někomu jinému.

Ale je to tvoje záchrana sestry. Pokud ji chceš zachraňovat skrze další návštěvu Sarbation, tak já jen pokrčím rameny a skočím do řeky. Je to tvůj spotlight, dělej si s ním co chceš. Jen se prosím nezbavuj odpovědnosti stylem "kluci jsou daleko napřed". Tohle je kooperativní hra a všichni už jsme snad dostatečně dospělí, abychom dokázali dát někomu v příběhu přednost (IMO tomu, kdo má momentálně hlavní quest). A abychom to třeba vyřešili i předem skrze metagame diskuzi o příběhu.
4.1.2012 13:01 - Nerhinn
No, já totiž myslela, že utíkáme. Už předtím. Ostatně, za zády máme ty fomoriany. Proto na tom, že proběhneme kolem ní nic potupného nevidím (ne o moc víc, než utíkat před bandou nounejmů). Já jako hráč bych ráda viděla ten souboj s Ledopaní. Gaerwyn v tuhle chvíli bude asi trochu polekaná, když Ledopaní víceméně prohlásila, že po ní jde.
4.1.2012 13:06 - Alnag
Za potupné nepovažuji proběhnout okolo ní (to jsem měl v plánu), za potupné považuji vrátit se do Sarbatoin a na někom škemrat pomoc. To mi prostě k téměř epic postavám nesedí.

Můj hráčský pohled na věc je, že spíš závodíme s časem. Kdybych si myslel, že se dostaneme do Ledové citadely dřív než stunnovaná a do ZOO poslaná Ledopaní, klidně bych šel do toho jí sestru vyfoukne pod nosem (a Letní dvůr bych přitom vynechal). Takže říkáš na férovku souboj?
4.1.2012 13:17 - Nerhinn
No, mně to přišlo prostě rychlejší a jistější. Ale ano, v zápiscích by to asi vypadalo blbě.
To jen já, hráč. Gaerwyn by to sama od sebe neodstartovala.
4.1.2012 13:31 - noir
Mě taky samozřejmě láká souboj se silnou mrchou, ale trošku se bojím, aby to nerozbilo celý večer (duely s epic monstry netrvají dvě kola). A hlavně, aby to mělo nějaký smysl - bojím se, aby se nevrátila a my s nebojovali znovu pětkrát. To by mi ten souboj pak přišel krapet marný...
4.1.2012 16:03 - Almi
Ty jo, já se fakt už na pátek těším! :-)

Noire, epická potvora je fakt epická. Nemůžeš čekat, že jí vyřídíš jen tak. Jako jo, jde to. Ale musí se to nachystat a dobře odehrát. Jinak je to pak sranda :-)

Alnagu, vy ještě nejste epic postavy. Nezapomínej na to. jako jo, jste vrcholný paragon, takže jste významnými figurami v okolí. Ale na epicu ještě nejste. I když přiznávám - podle toho, jak si poradíte s nasledujícími výzvami (včetně Ledopaní) tomu hodně napomůže. A já se těším, až epic budete.

Nicméně souhlasím, líbí se mi, když si postavy vymyslí řešení sami, nespoléhaje na NPC. I proto, že NPC mají často vlastní zájmy, které se ale nemusí z dlouhodobého hlediska zcela shodovat se zájmy smrtelníků (tímto vám Havraní královna děkuje za Setbu zimy).

Zas abych se, koukám, připravil na všechno...

ad. legend fo Drizzt: Závidím!!!! :D
4.1.2012 16:13 - Alnag
Almi píše:
ad. legend fo Drizzt: Závidím!!!! :D


Si přijď někdy taky zahrát. :D

Almi píše:
Alnagu, vy ještě nejste epic postavy.


Ale no jo furt. Prostě je to trapný. Kolikrát tohle vidíte ve filmu nebo v literatuře? Výjimečně a to jedině někde na začátku, kdy Luke potřebuje Obi-Wana a tak. Potom už pěkně sami za sebe...
4.1.2012 16:16 - noir
Hercules taky potřeboval Iolaose, aby hydře podpaloval hlavy! Kdyby Théseus neměl Ariadnu, byl by v pytli. A Jáson? Ten byl jen tmelitelem týmu superhrdinů, kteří většinu práce odedřeli za něj :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.053579092025757 secREMOTE_IP: 3.149.238.159