Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
20.12.2011 22:21 - Alnag
Noir: Já to tady nepíšu kvůli nějakým otázkám z nitra hry. I když i k těm bych měl spoustu komentářů. Tohle je čistě otázka toho, že přes to, že jsou AA deklarovány jako priorita, tak při konfrontaci s realitou to už není taková sláva.

EDIT: Ale samozřejmě pokud je problém se Svenem jakožto postavou, stačí říct. Já zase nemusím být u všeho.
20.12.2011 22:30 - Jarik
Alnag:
tvoje Edit, .. ja tvrdim uz rok :D

EDIT: ze pokud blokuji hru svymi dalsimi aktivitami,... tak se na mne nemusite ohlizet.
20.12.2011 23:12 - Sethi
Tak čistě mimo záznam, kdyby to stálo jen na mně, volila bych nejspíš AA před Vločkou, ale to na mně nestojí. I s přihlédnutím k Vločce a co se mých směn týče, byl jsi to snad ty, kdo mi navrhoval, že se může hrát třeba dva první pátky v měsíci, nebo prostě dva pátky za sebou, aby se to nebilo ani s jedním. To vypadá jako poměrně schůdné řešení. Mě prostě překvapuje ta náhlá bílá vlajka. A když do extrému, tak i jedna hra do měsíce pro mě má smysl, ale to jsem asi jediná.

Že Aiss nemůže být se Svenem jsem neříkala, jen že podněty, které jí poslední dobou Sven dává, takovému nespolečnému bytí nahrávají. To je ale konflikt, který má z hlediska interakce postav nějaký smysl, dá se tak či onak řešit, což je třeba věc, která by mě bavila. Nicméně to nesouvisí z výše uvedeným.
20.12.2011 23:33 - Alnag
Sethi: Ano, za mne je možné hrát i dva pátky za sebou. To není problém. A pokud bychom hráli dva pátky za sebou, pak 14 dní ne a pak zase dva pátky za sebou a fungovalo by to, jsem nadšeně pro. Ale... jak je to v reálu? Začíná období, kdy můžeme hrát (říjen), ale je Dálava, pak někdo nemůže, pak je zase někdo nemocný, pak zase někdo nemůže a výsledek je takový jaký je. A někde tady je to pro mne už dost na pováženou, zda to má smysl. Takže já se ptám what the bloody hell s tím chcete dělat? Jako má to řadu řešení, ale někdo (všichni?) budou muset z něčeho slevit.

Mně trápí hraní nikoliv v hráčské rovině Aiss x Sven, spíš v metaherní rovině míry spotlightu pro osudy jednotlivých hráčů (což mám tendenci i nějak ventilovat přes svou postavu), ale to je skutečně na jinou diskuzi, která má smysl jen v situaci, kdy se ukáže, že budeme (můžeme) rozumně hrát dál.

Abych byl víc konstruktivní, jak se mi to jeví:
- pokud bychom měli pokračovat současným schématem kontinuální příběhové hry, tak to prostě vyžaduje (dle mého) určité tempo - četnost - vyprávění. Pročež se budeme muset smířit a automaticky počítat s tím, že občas někdo nebude moci a v zájmu férovosti by to mělo nějak rovnocenně stylem padni komu padni. (Tj. občas se nebude hrát v pátek ale jiný den v týdnu, občas se bude hrát i v týdnu, kdy Sethi nemůže nebo kdy dorazí na session později, občas to bude v době, kdy má Jarik školu, atd. atd.)

- další varianta je, prostě zamířit k nějakému uzavření současných příběhových linií a pak se scházet třeba jednou za půl roku k nějakému prodlouženě-víkendovému "one-shotu" (což by třeba bylo snazší naplánovat a uvolnit si na to kapacitu).

- další varianta je pokračovat dosavadním stylem, kterému predikuji stále řidší a řidší míru setkávání, která postupně uvadne do ztracena bez uzavření otevřených konců a emocionálního naplnění. Pro mne osobně je to zdaleka nejhorší varianta, která připomíná odstřižení seriálu kvůli nízké sledovanosti. Pokud je tohle to, oč je většinově zájem nebo pokud na nic lepšího nemáme, tak to budu respektovat, ale otevřeně říkám, že je to škoda a že by mne to neuspokojovalo.

A ano, jsem asi pesimista.
21.12.2011 02:33 - Nerhinn
Jsem schopná hrát i v jiný den. Spánek je přeceňovaný a já mladá a silná.
21.12.2011 08:28 - Almi
Krásné ráno všem..vidím, že jít si včera lehnout v devět večer znamenalo přijít o zajímavou debatu :-))

No, co se mne týče, já už před minulou hrou vytýčil jistý směr, kterým teď budu samotnou hru vést. Počítá mimo jiné s tím, že nebudu příběhově řešit z pozice DMa, kdo zrovna bude a kdo ne. A dám mnohem větší míru improvizaci. Překvapivě pro mne se to všem minule líbilo...

Jak naznačila Perníková Slečna, nedělal bych z její práce větší problém. Ona má nadmíru velkou schopnost improvizace a je to úchvatná drama queen (přestaň se tetelit blahem..vidím Tě!). Navíc AA (pro mne poněkud nepochopitelně) miluje = AA poběží, jen se bude víc hýbat s termíny.

Nevím, jak je na tom Nerhinn nyní, ale spát u nás může, stejně jako Jarik, kdykoli. Dveře jsou opravené, vše OK.

Ideální by bylo ještě najít práci Nerhinn v Praze, tak koukejte zapátrat mezi svými kontakty, jako to už sám činím (jen se bojím, že právní asistentku by asi dělat nechtěla :D)

Pokud by nám měli chybět lidi, dá se hrát i ve čtyřech. Nebo naopak vím o pár lidech, kteří by dali téměř duši za to, aby mohli hrát AA.

A co se Encounters týče - domlouvají se VELMI operativně. A mají snadnější pozici - vzhledem k narůstajícímu počtu zájemců o hraní a jejich charakteru není problém se sejít vždy v potřebném počtu. Naopak se děsím, kdyby se rozhodli někdy přijít všichni... ;-)
21.12.2011 15:48 - Alnag
Almi: Nemám pocit, že by nám chyběli lidé. Chybí nám spíš společný čas, kdy se můžeme sejít (a to se komplikuje tím víc, čím víc lidí máš). OK. Když si myslíte, že jsme schopni se s tím vyrovnat, tak si dejme zkušební období do konce března. Pokud se nám za tu dobu podaří se na AAčka sejít 5-6x tak se v tom nebudu vrtat. Jinak opráším svou tryznu výše. :)

Almi píše:
Ona má nadmíru velkou schopnost improvizace a je to úchvatná drama queen.


Nepochopil jsem, jak to souvisí s předmětem diskuze (a jak to vyplývá z předchozí věty), pokud Sethi nebude hrát na city kolegům v práci, aby ji pustili dřív domů.

Almi píše:
Navíc AA (pro mne poněkud nepochopitelně) miluje = AA poběží, jen se bude víc hýbat s termíny.


Pro mne je toto tvoje prohlášení taky poněkud nepochopitelné. To jako, že ty AA nemiluješ?
21.12.2011 16:49 - Almi
Alnag píše:
Nepochopil jsem, jak to souvisí s předmětem diskuze (a jak to vyplývá z předchozí věty), pokud Sethi nebude hrát na city kolegům v práci, aby ji pustili dřív domů.


Přesně tak. Osobně vím, že nic se nejí tak horké, jako se to uvaří. Myslím si, že si to nějak sedne. A s tím hraním na city kolegům..mno...to se radši zeptej jí. Mně by cenzurovala :-)

Alnag píše:
Pro mne je toto tvoje prohlášení taky poněkud nepochopitelné. To jako, že ty AA nemiluješ?


Nechápu, jak může mít ráda AA, když jste všichni taková banda sadistů, šílenců, maniaků, sociopatů..a bůhvíco ještě? Myšleno vše coby postavy. Já už bych dávno půlku družiny vyvraždil, mít v AA postavu :-)
22.12.2011 08:43 - noir
Ať už to dopadne, jak to dopadne, tohle by se mohlo hodit: http://wizards.com/DnD/Article.aspx?x=dnd/drcodex/20111222
24.12.2011 12:06 - Sethi
Tak bohatý loot, hodně hitpointů a hlavně pořádné bonusy na save hody =)
24.12.2011 12:13 - Alnag
Já vám přeji, abychom se scházeli často, hráli vesele, hra měla spád a dramatický příběh i nadále. :)
24.12.2011 13:15 - Almi
Při/vypečený perníček píše:
Tak bohatý loot


Od té doby, co se o své dárky starám já, je vše ok..jen překvapení chybí. takže Vám přeju pod stromkem příjemná překvapení :)
31.12.2011 14:13 - Nerhinn
Ah. Chtěla jsem poslat zdravici i se svým novým váčkem na kostky, ale nemám foťák. A dobrou paměť. Tak aspoň to přání, dokud je ještě k čemu: přežijte Silvestra a do nového roku přeju narozdíl od loňska po měsíční nepřetržité bolesti zad i nějaké to zdraví (kromě nejdůležitějšího lootu). A více nadšení pro hru. To nezní jako přání, že? Stejně to nikdo nečte.
1.1.2012 19:03 - Sethi
Já jsem do nového roku připravená na epic =)





Taky zítra vydám nějaké prohlášení ohledně mé termínuschopnosti.
2.1.2012 10:24 - Jarik
Jak se nam jevi pravdepodobny termin 6.1.?
Ptam se, abych mohl vecer spravne poresit organizaci vikendoveho testu dobrodruzstvi pro GC 2012.
Ja sam testovat nemusim, ale ... znate to. Nejak se to odemne ceka.

Ale pozor. Z daneho patku se vyvazat mohu, takze ma ucast na AA neni ohrozena. :)
2.1.2012 11:05 - Almi
Jarik: Dělám vše proto, abych 6.1. mohl, byť to není jednoduché. Vyžvejknu se zítra, až dorazím do práce, ale mělo by se hrát. Pro rýpaly - chci hrát :)
2.1.2012 11:24 - Alnag
Almi: No a jsou tvoje problémy spojeny s tím, že je to pátek? (Tím myslím, ve čtvrtek by se ti to organizovalo lépe?) To není rýpavá otázka a dokonce ani k tomuto jednomu konkrétnímu datu. Jen by mne zajímalo nakolik je pátek vhodné výchozí datum.
2.1.2012 11:31 - noir
Jak tak koukám, čím víc epic, tím míň oblečení :) Tuto nepřímou úměru si musím zapamatovat i pro Konstantina...

Já zřejmě tento týden můžu kdykoliv, jen ve čtvrtek až o něco později (t.j. asi od sedmi). Obecně bych měl být tento rok akceschopnější (teda asi tak do března-dubna, kdy to bude zase blbý, ale pak by to zas mělo být snad lepší)...
2.1.2012 11:33 - Alnag
Mně zřejmě čekají nějaké konference (asi 2-3, nejbližší v březnu, koncem týdne bych měl vědět, zda jsem postoupil do finále... :)
2.1.2012 15:54 - Almi
Alnag: Ne, to že hrajem až v pátek je ideální. Do té doby snad už bude Soňa fungovat. Jinak, co sed alších termínů týče, většinou se umím týden dopředu přizpůsobit nebo potvrdit po nahlédnutí do kalendáře v práci.

Jinak,obecně - jak na tom budu tento rok zatím neumím říct. Je možné, že budou i u mne nějaké změny (mám taky pracovní nabídku :-)), ale není zatím co řešit a navíc - na hru si najdu čas vždycky (život je otázkou priorit - mé oblíbené heslo :-)

noir píše:
Jak tak koukám, čím víc epic, tím míň oblečení :) Tuto nepřímou úměru si musím zapamatovat i pro Konstantina...


..neplánuješ se zbavit i kůže, že ne? xD

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079980134963989 secREMOTE_IP: 3.21.104.72