Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
1.12.2011 22:31 - Almi
Bohužel nejsem na mobilu. Současná situace s Jarikem mne mrzí, zítra jí probereme. Tohle se nesmí opakovat. Je mi celé docela dost trapné, ale do konce ledna u nás reálně víc jak jeden další člověk spát může těžko, nicméně se pokusím s tím něco udělat.

Alternativy pro mne osobně jsou dvě:

a) v obdobných případech do budoucna raději zruším hru. Je mi velice nepohodlné upravovat příběh den předem podle toho, kdo bude zrovna moct hrát;

Také se nabízí varianta

b) tj. hru poněkud "encounterizuji" - bude to veselé, zábavné, téměř nepůjde umřít a bude jedno, kdo vlastně přijde.

Co se líbí víc? Nechte si to projít hlavou.
1.12.2011 22:49 - Nerhinn
No, jestli je to tak vážné, můžu si sehnat lístek na noční autobus.
1.12.2011 22:50 - Alnag
To, že nějaký hráč odpadne na poslední chvíli, se stává a pokud se kvůli tomu nebudeme scházet, tak se může snadno stát, že se nesejdeme pár měsíců. (To není jen problém přespání, to jsou i nenadálé nemoci nebo pracovní povinnosti.) A plánování AA je (s jejich pátečním termínem) pro mnoho lidí asi na hranici únosnosti (Vločka - Almi, Sethi; prodloužené víkend - Jarik).

Můj návrh je, mít pro takový případ třeba jinou alternativní zábavu. Pokud bychom se tedy drželi varianty (A), navrhoval bych jako jinou zábavu přijatelnou pro ty, kteří by přetrvali - abychom se nerozpadli úplně - například toto: koupil jsem si teď Legend of the Drizzt (varianta Castle Ravenloft) tak to je jedna možnost pro takové případy; plus tu mám jinou deskovku Conequest of Nerath a jiné; dále jsem ochoten odpálit nějakou jednorázovou krátkou hru (mám tu nějakou zásobu věcí, které by nás zabavily).

K nabízené variantě (b) se neumím vyjádřit, neboť nevím, co se pod ní skrývá.
2.12.2011 01:16 - Nerhinn
Mrzí mě, že AA přestávají být zábavou a začínají se (alespoň tak na mě některé reakce působí) stávat povinností, kvůli které se musí krátit víkend plný zábavy. Nicméně... nějaké náhradní RPG bych si eventuelně (snad jsem to pochopila správně, že zítra ještě ne) dala, kvůli deskovce bych ale nejspíš z Brna nejela... nebo aspoň ne pokaždé.

PS: Pro připomenutí je tu nová sumarizace. Ještě není na wiki, krom toho tam Almi nemůže či co, takže tady jsou ještě k tomu tradiční odkazy na tradiční wordovské soubory z posledního, ledového, oddílu: 25, 26 a 27.
2.12.2011 08:39 - Jarik
stav, ze mame 2 dojizdejici a 2 odjizdejici, tu proste je.

Kdybych pres vikend zustaval v Koline, tak mne tahle situace netrapi (proste bych jel zpet pulnocnakem).
Ale skoro kazdy vikend ted musim byt v Praze (kvuli skole). A kdyz nejsem v Praze, tak fakt jedu rad do Budejc.
A spojovat prijemne s uzitecnym ma proste smysl. I co se narocnosti na spanek tyce :)

Libi se mi varianta s One-shoty.
Varianta s deskovkami tady uz byla... a vedla k tomu, ze se lide spis nesesli vubec.

Pokud se bude Encounterizovat, tak.... radeji se nebudu vyjadrovat. Muj nazor na Ess. je znamy :)

EDIT: Temi One-shoty jsem myslel i trebas varianty, kdy vede hru nekdo jiny nez Almi nebo Alnag :D
2.12.2011 09:58 - noir
Všem: Mě je líto, že k tomuhle nedorozumění došlo - beru to jako svou chybu. Předpokládal jsem, že u ALmiho to tenhle týden půjde, minulý týden říkal, že to byla výjimka. Proto jsem možnost spaní u nás neproklepl dřív. Všem se za to omlouvám... Nedělal bych z toho nějaké zásadní závěry.

Jarik: Encounterizace neznamená esencializace. Ostatně ona i ta esencializace už dnes dnes znamená něco jiného než před pár měsíci. Essentials postavy už dnes od klasických postav neodlišíš, jen se tam do designu otiskl ten Cookův (nebo čí) požadavek na to, aby hráči mohli sami volit komplexnost postavy. Takže zatímco kalsická povolání měla víc odlišných powerů, esencializované povloání jich má výrazně míň a jsou snazší. Komplexnost si hráč m§že sám přidat tím, že dá postavě téma a začne používat karty.

Než jsem se s tímhle konceptem vyrovnal, trvalo mi to. Ale teď jsem skoro smířený - a ve skutečnosti to není tak špatné...
2.12.2011 10:15 - Alnag
Noir: A pořád jsem se nedozvěděl, co je to encounterizace. :D
2.12.2011 10:19 - noir
Alnag: To ti neřeknu, ale vím, že to není esencializace. Kdybych se pokusil vcítit do Almiho, řekl bych, že by to mělo být rozbití AAčem na epizody, kdy by Almi pro tvorbu dobrodružství využíval stávajících Encounters - respektive by dobrodružství z Encounters nahradila AAčka. Nejsou náročná na přípravu, Almi si nima může víc pracovat, než když se snaží dělat dobrodružství na tělo...
2.12.2011 11:16 - Almi
encounterizace: převedení hry na kratší celky, spíše epizody. Sice se snahou o logiku, ale ne tak zásadní. Stejně si vše upravuji. Hlavní přínos by byl v tom, že by bylo úplně jedno, kdo by zrovna přišel hrát. Jinak, noirova charakteristika docela sedí.

Omlouvám se, mám dnes 3. den velkého případu..

Spaní u nás - spát u nás lze, ale momentálně se nevejde víc jak jeden člověk.
3.12.2011 00:24 - Alnag
Za dnešek mohu bez nejmenších pochyb říct - skvělá hra! Díky!

Spousta věcí se pohnula dopředu. Staré linie se splétají dohromady.
3.12.2011 07:55 - noir
Mě se to taky hodně líbilo.
3.12.2011 10:07 - Alnag
Ještě z těch praktických věcí. Poslední hra tohoto roku je plánována na 16/12; dokážete nahlédnout do svých křišťálových koulí (nebo diářů pro ty, kteří nemají trénovanou Arkánu) natolik, abychom si dohodli data na začátku roku dalšího?

6/1 a 20/1 je OK?
3.12.2011 15:19 - Nerhinn
Já jsem si hru moc užila a jsem hrozně ráda, jak se nám to zase posunulo :)

Jen mě tak napadlo, když jsme jeli ze hry, že by bylo fajn, aby příště, když tu padne nějaký nápad a vy budete vědět, že vaše postava bude naprosto proti, abyste to řekli. Včera se to stalo dvakrát - když jsem navrhla, abychom zkontaktovali Letní feye, Sven byl absolutně proti a na chvíli jsme se docela zasekli. Stejně tak Sethi asi věděla, že se jí nebude chtít spolupracovat se Stříbrňákem, ale kdyby to řekla, třeba jsme (nebo aspoň já) si mohli připravit lepší reakce, než jen "Ooouuukej... tak co takhle to vyřešit až potom?". Na druhou stranu - možná to bylo věrohodnější? Těžko říct, možná je to spíš námět k zamyšlení.

Doufám, že Jarik už Velareka k ničemu nepotřebuje.

16. můžu, v lednu... nejspíš taky. Zatím jo.

Jo a abych nezapomněla, byl to aceton. Po ponoření do lázně nejdřív elfka vypadala jak z hororu, protože se jí rozpustila tvář a následně odloupla a pod tím jenom černota... ale i ta povolila pod kartáčkem a už je zase hezky stříbrná :)
3.12.2011 16:04 - Alnag
Nerhinn: Já nějak dopředu nepromýšlím, jak se moje postava zachová. Záleží vždycky na kontextu. Proto ti nemůžu dopředu říct, že bych šel nebo nešel navštívit letní feye.
4.12.2011 16:59 - Almi
ALL: Super, jsem rád, že se líbilo :-)
4.12.2011 18:10 - noir
Ohledně hraní v lednu: ano, nema problema. Co se týká toho 16., řeknu co nejdřív.

S Nerhinn souhlasím, ale současně chápu, že někdy není úplně lehké reagovat při hře na něco stoprocentně dle dohody. Sám s tím mám po čertech problémy...
5.12.2011 20:28 - Jarik
6. i 20.1. (a stejne tak 16.12.) bych mel vlastnit cas.
Ma ucast je ale zavisla na moznosti nocovat.

Pokud se nekdo ozve (alespon 24 hod pred hrou), ze u nej mohu slozit hlavu (i zbytek tela), tak se rad dotavim.

p.s.: tesim se na report ze hry (at se alepson trochu orientuji co a jak se stalo)
6.12.2011 08:04 - Almi
Jarik: Domluvil jsem doma, že u nás můžete spát s Veronikou oba dva. Při nejhorším bude jeden z vás spát v obýváku, pokud se nevejdete do pracovny.

Termíny: Udělám vše pro to, abych mohl. Jediné, co to může ohrozit, je pečení cukroví v KV, ale přinejhorším tam pojedu až v sobotu ráno...
7.12.2011 16:22 - Nerhinn
Pár věcí.

Kdybyste mohli, jaký název byste dali naší poslední hře?

Hlášky z posledních dvou her nebudou, byla jsem příliš zaměstnaná hrou, než abych se věnovala nějakému psaní. A ano, to je pochvala Almimu :)

Brouzdám internetem a hledám obrázky pro další sumarizace... Našla jsem obrázky z pitvy hyeny a už vím, jak by Konstantin vypadal, kdyby ho někdo vyfotil. Dokonce i to Vecnovo oko je tam hezky znázorněné.
8.12.2011 23:35 - Alnag
Almi zřejmě nebude moci hrát AA v plánovaný pátek 16/12. Zvažte svoje možnosti 15/12 a dejte vědět. (Ani toto datum nicméně není na 100%, Almi upřesní.)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.063355922698975 secREMOTE_IP: 3.128.168.87