Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
11.6.2010 12:47 - Sethi
Mí drazí.

Možná by se to mohlo zdát trochu předčasné, nicméně bych potřebovala alespoň hrubý nástin. Přes léto budu tak po různu ve večerních hodinách vytvářet hodnoty a vzhledem k tomu, že už bych si potřebovala zapsat směny na červenec, potřebovala bych vědět, jestli budeme hrát nebo jestli jako i herní prázdniny; čiže jestli si mám tu a tam nechat nějaký ten volný čtvrtek. Nebo něco.

A tak.
11.6.2010 16:52 - Alnag
Já budu v zásadě k dispozici jako obvykle. S výjimkou července 3. - 6. kdy jsem na FF a pak taky týden 12. - 18. července, kdy to u mne bude velmi limitované.
13.6.2010 20:05 - Jarik
nemohu nikoho k nicemu nutit (co se terminu v cervenci tyce), ale budu se nejsis vyskytovat v Budejcich... a do Prahy bych jezdil kvuli hre jen na otocku (z toho moc nadsenec nejsem).
Ale hre se urcite nebranim.
Jen nastinim moje casove vytizeni pres leto.
8.-13.7. - Ardavie 2010
14.-19.7. - GC
30.7.-14.8. - detsky tabor
13.6.2010 21:00 - Alnag
Proč mám Jariku poslední dobou pocit, že tě to hraní moc nebaví?
14.6.2010 10:00 - noir
Hm, já zatím vůbec letní program nemám. Respektive na Gamecon vyrazím s kamerou, asi budu pryč i v době svátků toho upáleného a dvou gnollů. Jinak ale nemá smysl moc plánovat, dokud nevíme, jak to vypadá s ALmiho zásadou: "V létě ne."
14.6.2010 10:07 - Sethi
No, já už si směny rozepsala, v podstatě jsem si nechala vesměs tradičně volno úterky a čtvrtky, a prostě to nějak dopadne...
14.6.2010 10:10 - Sethi
Ještě přiodložím poznámku ke konspiračním teoriím - tak nějak nechápu, co tam dělal ten hadí tentononc. Přišlo mi, že má mezi ďáblicemi nějaké podezřele vysoké postavení, na to, že je to jen blbá ještěrka. A co má co mít pravomoci kupčit s dušemi...
14.6.2010 10:59 - noir
Ušatá: Je to out-of-chatacter-knowledge, ale když už tak plácáme, tak to nevadí.
1/ Zehir loví duše jako na běžícím páse. Má věčný hlad po silných duších.
2/ Zehir pronajímá své bojovníky jiným bohům. Co by tak mohl chtít za odměnu?
3/ Yuan-ti jsou pokládaní za nejlepší odborníky na zpracování duší. Mám pocit, že jsem někde četl něco o tom, že je zpracovávají na něco jako měnu.

Moje teorie: Baelzra a její banda byli svým nadřízeným (Who is it?) posláni sehnat Spercheiovu dušičku. Boss s nimi poslal i yuan-tiho, který se měl postarat o to, aby se duši nic nestalo a aby nezdrhla, jak to tak Spercheios umí. A současně byl ve skupině od Bosse nasazený jako pojistka, kdyby se něco pokazilo.
14.6.2010 11:41 - noir
Na mě je už v pekle děsně moc samic, mám v jich bordel. Jen abych si v tom udělal pořádek. Omlouvám se Almimu, že budu velmi komplexní, ale nemám dnes v práci šéfa, tak se můžu krapet flákat (až do dvou, to mířím na A-team).

Jinak upozorňuju, že se možná mockrát pletu a některé věci se jen domnívám (třeba Ageru mám, nevím proč, zařazenou jako eladrinku, i když je možná tieflingyně).

Glasya: velmi mocná ďáblice, paní Šestého okruhu Pekla neboli Malbolge. Je dcera pána pekel Asmodea a jisté Bensozie. Měla nějaké pletky s Mammonem, pánem Třetího okruhu pekla, ale od té doby se moc nemusí. Jejím služebníkem je Beleth, pán impů. Často jí slouží erynie. Kamarádí se s Fiernou, což je Paní čtvrtého okruhu pekla.

Poznámka 1: Glasya má v oblibě kompromitovat smrtelníky v bordelech - což je místo, kam se dostáváme (někteří z nás, mrk, mrk, Svene) podezřele často. Současně mi to ukazuje směrem na Kilaru.

Baelzra: Paní řetězů nebo tak něčeho. Je dcerkou jakési Sagirsy a Mammona. Je v exilu, takže maká sama na sebe, nebo pro někoho, kdo dobře zaplatí. V našem případě zjevně pracovala pro někoho. IMHO pro Glasyu.

Agera: Eladrinka (nebo jiná fey), která upsala duši někomu z Pekel. Nikoliv Glasyi, ale jinému Pánovi. IMHO to není Beleth, protože ten je jen silnější pěšák. Tipoval bych to na nějakého jiného Pána dalšího kruhu, který má s Glasyí nevyřízené kšefty. Nutně mě napadá Mammon, který se s ní pohádal.

Takže dvě strany se mi jeví takhle:
1. Glasya a spol: šéfuje Belethovi, pánovi impů a současně Baelzře. Tipoval bych, že od Glasye získal Spercheis Kilaru. Možné je, že Beleth a Baelzra se moc nemusí a kují proti sobě nějaké pikle, aby se své šéfové zalíbili.

2. Agera a její pán: Podle mě Mammoth nebo někdo z jiných pánů Pekla. Docela dobře klidně Asmodeus - protože Konstantin přece krátce sloužil přímo jemu. Možná chce tenhle šéf nějak zneužít toho, co druhá strana získala byznysem se Spercheiem, kdo ví.

3. Třetí strana má zjevně něco společného s feyi. Motá se jich tam podezřele moc, od quicklingů, přes Ageru a její minulost až po ty dryády u Spercheia a Šedivce.

Uf, pokusil jsem se udělat si v hlavě pořádek, ale výsledkem je spíš ještě větší zmatek...
14.6.2010 12:13 - Sethi
Agera byla nějaká varianta na vílu, to máš zařazené správně, i když teď její její hlavu zřejmě zdobí víc, než jen pár roztomilých špičatých uší.

Co se těch stran týče... mně prostě vychází, že Beleth ukončil pracovní poměr u Glasyi - možná právě kvůli nějakým sporům o duše, třeba si přivlastnil někoho, koho si nárokovala ona, že jo...

Taky si nemyslím, že by měl být Asmodeus přímo zainteresovanou stranou, alespoň co se Spercheia týče - především, že by stál proti Glasyi; Stín, který nám tak pěkně proběhl smečkou, byl Glasyi podřízený, a snažil se získat gnollstvo, právě aby Asmodea potěšil.

Což mi tedy připomíná, že tu stále ještě máme tu drobnost s Metodějem; Ten nám tedy zřejmě chodil nějakou dobu kolem jen na Vecnopohon, což byl ve skutečnosti Asmodeopohon, ale přinejmenším pořád nějak vnitřně fungoval jako hyenka; pak se ho ale chytnul Stín (čiže Glasyina strana) a on snad přímo vedl Konstantina k tomu, aby odevzdal Spercheia támhle u Belethů doma? Což by znovu naznačovalo spolupráci Beletha a Glasyi; Ale třeba ji zradil až pak, když zmíněnou dušičku odmítl odevzdat a radši si ji naládoval do Kolosu.
14.6.2010 15:10 - Alnag
Noir píše:
Což je místo, kam se dostáváme (někteří z nás, mrk, mrk, Svene) podezřele často.


To víš, alespoň některé postavy musí vést v rámci možností normální sexuální život, aby to nebylo jak parta geeků na výletě. :)
14.6.2010 17:18 - chrochta
Mám pár možná zajímavých postřehů ke Glasyi.

Její matinku zkrouhnul jistý Levistus, takto obyvatel apartního ledovce (Asmodeus se zlobil) a pán jednoho z pekelných kruhů (Asmodeus se zas tak moc nezlobil); mezi Levistem a Glasyou to dost ošklivě jiskří a Levistus by těžko vynechal příležitost Glasye a Asmodeovi (předpokládám, že ti dva si zatím příliš po krku nejdou) zpříjemnit život.

Malbolge původně patřila nevím komu, ale po větší mele - proti Asmodeovi povstali prakticky všichni co mohli - dostala uvolněný kruh jako své panství jedna noční čarodějnice. Ta se ovšem po jisté době stala součástí samotného kruhu, když ji Asmodeus přetransformoval v pevninskou desku (původně Malbolge vypadalo dost jinak) a doménu svěřil dcerušce. Je možné, že někdo z věrných předchozí vládkyně utekl (Glasya provedla větší čistku) a má dost prostředků na to, aby kalil vodu.
14.6.2010 20:17 - Jarik
Alnag>
na to jak jsem vytizen se hram venuji co mohu.
Bohuzel pro ostatni nejsem jiz student... a neziji v Praze.
I tak jsem udelal pro pristi studijni rok k hrani krok... a vyzadal si opet patek a (tentokrat i stredu) jako den, kdy chci zacinat az v 9.30 (bych ve ctvrtek (a pripadne i utery) mohl hrat. Vic toho pro hrani udelat vazne nemohu.
Maximalne Vas pozvu vsechny do Kolina... a uvidime, jak se do mne vcitite :D
15.6.2010 12:22 - Almi
ALL: Vaše úvahy pečlivě sleduji, a musím smeknout... začínáte se docela trefovat, pochvala (až na Perníčka, s níž si to chlubení se pokoutními informacemi ještě vyřídím....při příštím pokoutním získávání informací :o))))))))))

chrochta: Velmi dobrá úvaha.

ad. letní hraní: mé dosavadní nevyjádření se pramení ze dvou příčin:
1.) rád hraju vs. rád odpočívám.
2.) v létě se všichni vždycky rozprchnou.

Takže počítejte, že o tom dáme ve čtvrtek řeč. Jednou z možností jsou i "stmelovací" aktivity - když se sejdou lidi, něco se podnikne, klidně i zahraje, třeba i bonusovky či one-shoty na 1-2 sezení, klidně i s "hosty". Tak, aby nikdo nebyl ochuzen a já si užil vody, třešní, cestování. Navíc nevím, co Veronika. Alnagu, až si teď dodeláš řidičák, doufám, že si brzy pořídíš auto :o))
15.6.2010 12:25 - Sethi
No tak především máte přes léto povinnost zvedat mi tržby, žejo...
15.6.2010 13:09 - Alnag
Almi píše:
Alnagu, až si teď dodeláš řidičák, doufám, že si brzy pořídíš auto :o))


Jasně, už mám vyhlídnutý nějaký Lexus. ;-)
15.6.2010 14:45 - Sethi
Tak já tu teorii kolem Glasyi nastudovanou mám, a to paranoidně i pro starší edice - nemám ale pocit, že by mi to vyloženě v něčem pomohlo. Naopak se snažím do všech těch zběsilých úvah nezatahovat osoby, o kterých Aisska sice má povědomí, ale v praxi k nim neukazovala žádná stopa, to bychom taky mohli rovnou znovu vyrazit do Pekla a pěkně to vybít všecko shora dolů, žejo...

Co se pokoutních informací týče, stejně nám v tom akorát dělají větší bordel.
15.6.2010 15:57 - Nerhinn
Jak jsme se posledně bavili o tom Brně, tak... nevím, nakolik vážně jste to mysleli, ale mně se to jako nápad velmi zamlouvá. Začínám pomalu zjišťovat, kdy by to šlo uskutečnit. Pakliže jste to vážně nemysleli, včas mě zarazte.

Almi: Dojet do Prahy na hraní pro mě není absolutně žádný problém.
15.6.2010 16:00 - Sethi
Mně dovolená na dálném vých... totiž... erm... Prostě výlet do Brna zní fajn.
15.6.2010 16:55 - noir
Ty jo, tak hraní v Brně by pro mě bylo teda notně retro.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.062028884887695 secREMOTE_IP: 18.224.61.19