Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
31.5.2010 16:21 - noir
Hezký!

Jenom pro ty, kdo zanedbávají povinnou četbu - Solomon Kane si vysloveně říká o sestřih. Zaprvé je to celej Sven, za druhé je v tom filmu chvílemi velmi atmosférická scenérie - bažiny, mlha, do toho havrani... Dokonce jsem tam už viděl i Havraní inkvizici. A i něco pekelníků se tam mihne!
31.5.2010 21:22 - Alnag
Noir: Zrovna jsem to rozkoukal (v pirátské předpremiéře - je to něco jako novinářská předpremiéra, ale bez kaviáru a s menším plátnem :)). Možná si to říká i o nějakou socializační AA výpravu do kina.
31.5.2010 22:05 - noir
Alnag: Někdy tě vezmu na novinářskou premiéru - můžeš se tam pokusit poprat o ty tři okoralé chlebíčky s harpyjemi z Rytmu života :o)
1.6.2010 21:17 - Nerhinn
Desky - ano, nebo ne? Není to problém, jen chci vědět, jestli se s tím eventuelně nemám nosit zbytečně.
1.6.2010 21:58 - Alnag
Což mi připomíná, že pro mne není problém hrát u Noira. Uvědomil jsem si, že jsem to asi nenapsal.
2.6.2010 07:01 - noir
Já myslím, že to nějak zvládneme. Netahej se s ničím, ať to nemáš moc těžký...
3.6.2010 00:28 - Almi
dodatecne potvrzuji pres mobil, ze take muzu a hra bude se vsim pocitat..tesim se.
3.6.2010 09:06 - noir
Takže: počítám s tím, že v 18:00 u nás. Jak se k nám dostanete? Bydlím na konečné tramvají na Barrandově aneb zastávka sídliště Barrandov. Případně se dá vystoupit na předposlední zastávce busu 192 - myslím, že se jmenuje Záhorského. Almi a Jarik už u nás byli, takže doporučuju držet se jich :o) Jinak když mi zavoláte, rád vysvětlím další podrobnosti, případně vás přijdu vyzvednout k danému dopravnímu prostředku...
4.6.2010 11:01 - Almi
ALL: děkuji všem účastníkům včerejší session nejen za účast, ale i výborné špagety, suprové nápady a geniální hlášky (a hádky).

Těším se na příští hru, měla by být, pokud si pamatuji správně, ve čtvrtek 17. června :o))
7.6.2010 17:24 - Sethi
Až teď jsem si uvědomila, že pižmoň je kráva, ne přerostlý hlodavec.

I když už si nevzpomínám, proč byla o pižmoňích řeč.

A z trochu jiného soudku, jak byla Aisska tázána, zda si nemyslí, že by třeba Janos mohl být pánem domény - ačkoli jsem jako hráč paranoidní a zmíněnou situaci jsem připustila, uvědomila jsem si, že Aisska si to zcela určitě nemyslí. Něco takového by ji ani nenapadlo a i kdyby jí to někdo nadhodil, nedávalo by jí to smysl; ona má za to, že tam ta doména už nějakou chvilku stojí a rozhodně tam stála ještě předtím, než se nějaký Havran sebral, že jako zachrání ty tisíce uvězněných duší. Takže měním výpověď.
8.6.2010 14:26 - Nerhinn
Vždycky si vzpomenu na Ghara...

9.6.2010 08:14 - noir
Slečno Aiss, čarodějové z pobřeží vám vyhotovili rodinné album:
http://www.wizards.com/dnd/Article.aspx?x=dnd/4art/20100609
9.6.2010 11:41 - Alnag
Jé, Aissina babička... a co to sakra na té fotce dělá? No to snad ne... :)
9.6.2010 11:56 - Nerhinn
Ráda bych se připomněla s těmi poznámkami k shrnutí děje z předposledního hraní. A ano, myslím si, že napsat znova šest věcí nepovede k tomu, aby někomu samou námahou upadly tři prsty. Děkuji.

EDIT: link
9.6.2010 15:56 - Nerhinn
Totéž (připomínky, prosím) platí pro shrnutí událostí posledního hraní - zde.
10.6.2010 11:50 - Alnag
Jinak příští čtvrtek mohu až od 17:30 (+/- 10 min.) V autoškole bude kurz k technickým věcem. Poslední před mým termínem. Takže budu tam. Tak asi nemusíte spěchat. (Hádám, že Veronika tam možná bude taky.)
10.6.2010 19:48 - Almi
Nerhinn: Teď jsem dočetl tvoji, Alnagovu a Sethiinu diskuzi ke hře s Baelzrou. Musím říct, že jsem se výborně bavil Kupodivu to bylo docela atmosférické, reálně, vtipně a zajímavě napsané. Všichni máte hodně trefné glosy a umíte řečené pěkně shrnout. Jen ještě umět vyvozovat,místo, abyste se hádali, jak je hezkým družinovým zvykem :o)))

edit: Veronika se ptala, v co proměnil onen průvodce babice..proměnil se v trollho controlera. V pravidlech tuším uveden coby vinespeeker (rozhazoval semínka popínavek a vůbec to s rostlinama uměl). Gaerwynným směrem neházel. Ne, že by nechtěl. Ale musel řešit urgentněji situaci na "hlavním bojišti", kde byla hydra. Ta navíc bojovala hodně zuřivě. Dělala chyby (přišla k immobilizovanému Konstantinovi atp.) - prostě, nebyla to "pravá hydra" se zvířecími reflexy.

ALL: Mám malý dotaz. Bylo by průchodné hrát místo ve čtvrtek už dřív? Třeba v úterý? Pokud to ale nevyhovuje, nechte to být..

Alnag: Budeme-li hrát ve čtvrtek (viz výše), beru na vědomí, vyhovuje.
10.6.2010 19:50 - Sethi
Úterý určitě ne. A ve středu budu mrtvá. Pro mě je čtvrtek tak jako nejschůdnější.
10.6.2010 20:06 - Almi
Perníček: oki, tak platí čtvrtek...
10.6.2010 22:59 - Sethi
Odložím si tu nějaké své konspirační teorie. Nebudou mít žádnou návaznost a vlatně to nebudou ani teorie, spíš výkřiky do tmy. Něco už jsem místy trousila, ale takhle to spíš poslouží jako podklady pro další úvahy. Jsou založené na směsi informací získaných herně i mimo hru nekalými způsoby.

Navzdory tomu, co píše Honzíkova Cesta 2: Ve Stopách Danteho, se zdá, že Glasya a Beleth netáhnou tak docela za jeden provaz. Tomu by napovídaly reakce ďáblů támhle u lodi. Rohatým se ale nedá věřit.

Z nějakého toho ovíněného žvatlání tuhle večer vyplynulo, že jsou v celé záležitosti kolem Spercheiovy duše přinejmenším tři strany, z toho dvě v Pekle. Jenže tady se nemůžu dopočítat:

Konstantin donesl duši někam tak, aby pak v podstatě přímo přešla do Belethova vlastnictví támhle v kolosu.
Agera prý upsala duši pekelnému pánu, který není Glasya. To by tedy tadu mohlo ukazovat na Beletha.
Jenže byla součástí výzkumného týmu, jehož posláním bylo, jak by se zdálo, zjistit, co se odehrálo na náměstí, čiže nejspíš kam se dokutálela Spercheiova duše, a to v době, kdy už měl Konstantin odevzdáno. I v případě, že bychom vzali v úvahu časové zmatení ohledně flashbacku a krádež duše, Beleth nepotřeboval vědět, kam se duše poděla po tom, co se dělo na náměstí.
Ať dělám co dělám, i v samotném pekle prostě počítám tři strany. Ale tak už víme, že rohatým se věřit nedá. A ostatně ani Almimu.
Bonusovou otázkou je, komu by tak mohly sloužit hnusky z náměstí, přičemž ve hře by měla být ještě jedna strana mimo peklo, nabízelo by se tedy, že by snad měly sloužit tam (jak i vyplynulo z toho ovíněného žvatlání).

Další drobností k zamyšlení by mohlo být, zda je součástí toho überplánu i tahle výprava za Janosem. Mohlo by se zdát, že ne, nicméně ve své vizi viděla Aisska, že bylo soušástí výzdoby katedrály i okno se čtyřrohou postavou. To by mohla být ona sama, mohl by to být jen projev jejího provinilého sebeobviňování. Zároveň by to ale mohla být i Agera, protože jak bylo podotknuto, Aisska s kapuckou jí byla podezřele podobná.
Janose zmiňovala i naše poslední pekelná návštěva, kteříto se poměrně očividně hlásili ke Glasyi - snad se nebudu opakovat, když připomenu, že rohatým se ale nedá věřit. Kromě toho to mohla být z jejich strany jen prostá hra na city, snaha podrazit Aissce mentální nohy (podobně jako Svenovi tvrdili, že se pryč nedostaneme, že - takové kacířské řeči přece nebudeme poslouchat; mimo to, rohatým se nedá... no nic...)

Vzhledem k tomu, že je po Spercheiově duši tak trochu sháňka, tak jsme ji zřejmě dokázali ukrást úspěšně. Nemyslím si ale, že se za námi táhne. Nemám k tomu žadné důkazy, prostě mi to přijde... nevím, já bych se za námi jako duše prostě netáhla. Možná nám ji zase někdo vzal. Třeba jsme ji ani nedonesli, zájemců bylo dost. Nebo jsme zjistili, že ani se všemi součástkami nedokážeme Spercheia složit. I když možná přikládám prohlášení někde kolem "něco způsobilo, že jste se vydali hledat Janose ještě před oživením Spercheia" špatný význam.

No, to by teď stačilo, přiložím, až mě zase něco napadne.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.076060771942139 secREMOTE_IP: 3.141.42.84