Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
6.4.2010 12:56 - Almi
Nerhinn: Popravdě, minule jsem ještě čekal, zda sám udělat bang! a hru posunout dál, ale můj zdravotní stav mi to nedovolil..protože mi to začíná připomínat adventuru ve smyslu ůzkouším všechno na všechno". A přitom to není třeba. Vše potřebné už víte, potřebné bylo z 90% řečeno.

Scéna v knihovně nebylo úplně ideální. A důvěrohodnou postavu? Koho? Resvin s postavami spolupracuje. Stejně jako paní Alandra a Durmen. Ano, jsou rezervovaní, ale přece nečekáš, že vám padnou kolem krku. Co chtěli, už řekli a leckdy i věci, na které jste se neptali nebo v danou chvíli nenapadli (prohlídka notářových záznamů, pitva útočníků).
Vendamir vám pomáhá, stejně jako kdokoli jiný. Problém je spíš v tom, že vám skutečně nezbyde, než se z Varteny někam posunout, protože dost stop jste promrhali vzájemnými půtkami v družině. Není to fatální, příběh je pružný a reaguje na vás.
Klíč problému však díky tomu leží jinde a je jen na vás, jak na to půjdete. A to zase záleží na tom, co chcete řešit. Stačí vám řešit důsledek událostí, tj. oživit Spercheia? Fajn, v tom případě je třeba získat zpět to, co Konstantin ztratil. Kde hledat tušíte.
Nebo chcete řešit samotnou příčinu toho, co se stalo? Fajn, ale stopy ukazují někam směrem ke Krkavčí skále.

Už víte, že času není nekonečno, takže by bylo dobré se už rozhodnout. Jinak to za vás udělá Příběh... :o))

Nerhinn píše:
kdybych se náhodou Durmena šla zeptat na to jeho brnění


..co tím myslíš? Jaké brnění? Teď mi to uniká, napověz, pls...
6.4.2010 13:21 - noir
Pro mě je tento čtvrtek úplně v pohodě, ať už na Radlickou, nebo AAčka. Ale 15. dubna určitě moct nebudu, to musím jít na jednu povinou, ale neodvolatelnou návštěvu :o(
6.4.2010 13:28 - Sethi
Tak co to úterý místo čtvrtka?

Já to tedy budu mít v následujících třech týdnech takové všelijaké a zřejmě budu jakoukoli schopnost participace řešit ze dne na den... Ale tak tím budu vyhrožovat, až to bude vyloženě aktuální.
6.4.2010 13:29 - noir
Úterý by mělo být úplně v pohodě - děti budou na vesnici, manželka v práci, já ve hře.
6.4.2010 13:30 - Jarik
pristi utery je zas to blbe, ktere hraji jen velmi nerad.
navic, projistotu, abych toho nemel malo mam v pondeli i stredu celodenni sichtu v praci (od 7.30 do 18.00)

edit: ale vy mne znate a vite, ze kdyz to jinak nepujde, tak se obetuji.
PS: kdyz bysme skoncili jako tentokrat (do 23.20), tak bych stihl i vlak do Kolina.
6.4.2010 18:55 - Alnag
Almi píše:
...protože mi to začíná připomínat adventuru ve smyslu zkouším všechno na všechno"


Souhlas. Ale už asi tak tři session si připadám poměrně bezradný v tom, jakým směrem se vydat nebo jak to rozetnout.

Almi píše:
A přitom to není třeba. Vše potřebné už víte, potřebné bylo z 90% řečeno.


No já si nejsem jistý, jestli tu nečelíme spíš opačnému problému - tedy informačnímu přesycení. Protože to máme stopy vedoucí zpátky k Prstu, stopy vedoucí do Hladové tlamy, stopy vedoucí do Krkavčí skály, stopy vedoucí někam do Devíti pekel, cukání podívat se do Astrálního moře a Aiss by nejraději hledala někde ve Stínopádu Janose. Možná, že by to sakra chtělo nějakou motivaci pro to, aby jeden směr byl ten fakt důležitý...

Almi píše:
A důvěrohodnou postavu? Koho? Resvin s postavami spolupracuje.


Zrovna tohle nechci úplně pitvat, ale mezi slovem "spolupracuje" a "důvěryhodný" nevidím přílišnou spojitost. Na kterou z těch postav bys opravdu vsadil život, resp. bys čekal, že my vsadíme život? To není příliš o rezervovanosti nebo o proaktivním sdělování informací, spíš o emocionální vazbě. Já bych třeba řekl (nechci mluvit za Sethi, tak je to můj soud z vnějšku), že Aiss by si vsadila na Vendamira, Sven by si třeba vsadil (když by šlo fakt do tuhého) na Lanara, ale na to, že se tu bavíme o celém městě je těch emočních vazeb dost málo...

Nepopírám, že naše "vnitřní skupinová dynamika" (neboli rveme se jako koně) s tím nemá dost co do činění, ale ať už je příčina kdekoliv, tak prostě to, že Vartena mi zrovna žíly netrhá je prostě fakt.

Almi píše:
A to zase záleží na tom, co chcete řešit. Stačí vám řešit důsledek událostí, tj. oživit Spercheia? Fajn, v tom případě je třeba získat zpět to, co Konstantin ztratil. Kde hledat tušíte.
Nebo chcete řešit samotnou příčinu toho, co se stalo? Fajn, ale stopy ukazují někam směrem ke Krkavčí skále.


Mně spíš přijde, že jsme cestou trochu ztratili motivaci nebo příčinu, proč vlastně tímhle směrem pokračovat. Když jsme vyráželi ze Sarbatoin, tak tím jednak někdo Aiss pověřil, potom Spercheios alespoň polovinu družiny oblbnul představou hodného strýčka a tak. Teď to vypadá, že to je vlastně pěkná k...a a nikomu vlastně až tolik nesejde na tom, jestli bude žít nebo proč umřel (rozhodně ne dost na to, aby se v tom nějak angažoval...). Takže zcela vážně, proč přesně bychom měli oživovat Spercheia? Mimo takového toho momentu setrvačnosti, že to byl původní plán? A proč bychom měli řešit, co se stalo? Kromě čiré zvědavosti?

Proč by Aiss neměla jít raději hledat Janose? Gaerwyn sestru? Sven Stříbrňáka? Co přebíjí naši osobní motivaci?

Almi píše:
..co tím myslíš? Jaké brnění? Teď mi to uniká, napověz, pls...


To brnění ze zvláštního materiálu, co si nechal kovat u toho kováře, u jehož kovárny jsme vylezli z těch podzemních katakomb... a co ho někdo ukradl.
6.4.2010 21:10 - Sethi
Alnag píše:
Takže zcela vážně, proč přesně bychom měli oživovat Spercheia?

Zrovna dnes jsem si tohle docela rozebírala.

Jedna věc je, že vyšetření Spercheiovy "smrti" a jeho oživení nejde nezbytně ruku v ruce.

V první řadě jde Aissce o to vyšetření - ať kvůli přání paní Maeve, kvůli povinnosti ke Královně nebo kvůli pověření pánů města (v uvedeném pořadí). Kdyby se přitom podařilo ještě Spercheia přivést nazpět, bude jen ráda (ačkoli se její důvody zřejmě mírně liší od těch původních).

Veškeré vyšetřování a důvody k němu ale bez váhání hodí za hlavu v okamžiku, kdy se potvrdí, že je Janos v nějakém průseru, ze kterého se nedokáže sám vyhrabat (jakkoli neuvěřitelné by jí to mohlo přijít). Teď v podstatě čeká na poštovního havrana a pak uvidí, kterým směrem se v panice rozběhne.
6.4.2010 21:25 - Jarik
Postovni havran uz asi tahne karu Stinopadem, ... na toho bych necekal.

Ja mam momentalne v planu 3 zasadni veci (dle dale uvedenoho poradi).
a] srovnat si v hlave, jak se zachovam k te holce z bordelu - zda ji budu platit apanas nez vyresim problem s jejim vymahacem (a az prijdu na to, ze mne obelhala, tak si ji podam)
b] zavdecit se necim mistru Hirakovi, aby mi pomohl s moji prisahou z Chaosu zivlu
c] pomoci Svenovi ulovit Stribrnaka
Spercheos a veci kolem nej jdou vlastne mimo mne.

Vim, ze bych se na tom mohl poradit s Vami, ale ... copak jste si nevsimli, ze nejsem tahoun? :)
7.4.2010 13:59 - Almi
Alnag píše:
No já si nejsem jistý, jestli tu nečelíme spíš opačnému problému - tedy informačnímu přesycení.


..jo, to je dost dobře možné. Potíž je v tom, že když jste dostali základní sadu infa, chtěli sjte víc infa..a to vedlo k dalšímu sbírání informací...což není na škodu, pokud to postavám vyhovuje. Tady to vede ke stížnosti, resp. zmatení. OK, zkuste pouvažovat nad tím, že VŠE se prolíná navzájem a rezonuje. ČAsto řešení jednoho souvisí s druhým či dokonce cesta jedné postavy vede stejným směrem, jako cesta postavy jiné. aspoň já se tak vždy snažím vést příběh a tento je koncipován podobně. Ale přešlapování na místě je peklo :-)

emoční vazba: Nechci to přesytit. Snažím se, aby každá s postav, pokud o to stojí, nějakou ve Varteně měla. A nemám důvod jí podrážet, spíš..souznít s jejím příběhem? Možná to je to správné slovní spojení. Proto Vendamir a proto Lanar. Nic nebrání dalším postavám si najít také někoho takového. A může i nemusí jít o někoho důležitého. Vždyť i "málo" významných NPC jste potkali několik, je jen na hráčích/postavách, zda si nějakou vazbu vybudují. Pravda je, že skutečně jste ve Varteně mezi lidmi oblíbení. I to může někomu stačit jako dostatečná motivace, ale chápu, že nemusí (Gaerwyn i Noir jsou leccos, jen je normální osobnosti, Ghar je zase z tohoto hlediska roztomile "out").

Spercheois - přemýšlím, kde se postupně začlo brát ono povědomí, že je S. taková mrcha :o) Pravda je, že z podstaty není černo/bílý. Ani být nemůže.

Někomu může stačit motivace, že za jeho záchranu může být odměna. Ať už v předmětech či informacích pro něj samotného důležitých. To je známo i vyplývá ze zjištěného.

Někdo ho může chtít zachránit proto, že mu na něm záleží. A věří mu. A nebo taky ne a zajímá ho, co se za tím skrývá..
..pravdou je, že Spercheois většinou ví, co činí. A kdy něco říct a kdy ještě ne. Zkoumání jeho činů i příběhů chce hodně času a pokud hráč není maniak, tak ani žádoucí :o)) Nicméně, jak se ukázalo v Sarbatoin, ač mu manipulace není cizí, z nějakého důvodu má pro minimálně některé z vás slabost a cítil potřebu vám pomoci. Proč?

Alnag píše:
Proč by Aiss neměla jít raději hledat Janose? Gaerwyn sestru? Sven Stříbrňáka? Co přebíjí naši osobní motivaci?


..ale já bych byl strašně moc rád! Ale kde hledat Stříbrňáka? A Kde Gaerwyninu sestru? A Janose? Všechno to jsou zajímavé osobní příběhy a bylo by hloupé s nimi nepracovat. Zároveň však jsem jediný, kdo je zná díky vám všechny. A snažím se je vést a splétat tak, aby se vyvíjely i když se jde po "hlavní linii příběhu". Prostě i proto, že samotný příběh jednoho z vás nemusí být dost atraktivní pro zbytek party (donedávna byl problém pro postavy něco takového i přiznat v družině) a byla by to škoda.

A nestydím se přiznat, že já vím, co se stalo s Gaerwynninou sestrou, kde je a co dělá. Cesta k ní však může vést různě..stejně tak vím, kudy a kam vedly další Stříbrňákovi kroky.

ztracené brnění: Aha! Už jsem doma... to je tak, když člověku vypadne z hlavy jeden minor quest.. mea culpa. Nicméně - o to víc nechápu (či možná chápu špatně) smysl poznámky: Poměrně významnému trpasličímu kováři bylo ukraden "masterwork" základ pro zbroj vytvářenou pro Pána města. Onen nešťastný tvůrce by ho určitě uvítal zpět, nicméně o hlavu nepřijde.. Když pominu šílené zápletky "ala" Colombo, který se ptá na všechno všech a neustále se vrácí zpět s doplňujícími dotazy ve smyslu "ještě bych se rád zeptal na tohle a tamto", tak proč je nutné vyžádat si setkání s Pánem města k tomuto tématu? A co by bylo předmětem případných otázek? Přiznám se, že mi to není jasné, ale rád se to dozvím. Tohle ale skutečně není puzzlová adventura...
7.4.2010 14:03 - Almi
Jarik: Pokud budeme hrát v úterý, klidně můžeš přespat u nás. Tak brzký konec jako minule není příliš reálný (leda bych byl pořád nemocnej, což už - doufám!! - nenastane)

Zavděčit se Hirakovi? Nu, kupodivu to nemusí být tak těžké. I když se povídá, že na nějakou dobu odcestoval, jako správný gith nenechává nesplacené dluhy. Malou nápovědou ti budiž důvod, proč někdo jako on žije ve Varteně.
7.4.2010 19:40 - Nerhinn
No, tak já tedy trochu vyložím karty pro přiblížení mé momentální situace.

Gaerwyn zprávu o Spercheiovi a nutnosti jet do Varteny uvítala. Protože už když s ním prováděla onen obchod, nechtěl se jí dát ten prsten z ruky. No a když zjistila, že je Sp. po smrti, měla z toho výčitky nebo... něco na ten způsob.
Momentálně se snaží, co se Sp. týče, být neutrální. Ona osobně ho nijak ráda nemá, ale vzala mu jeden předmět z pozůstalosti. Dokud zůstane mrtvý, je to OK. Pokud ožije, bude mu ho muset vrátit, protože si zakládá na tom, že nekrade. Takže jednak se bude snažit monitorovat dění ve Varteně, a pak chce "zachovat neutralitu" co se oživování Sp. týče.

Když jim Durmen dal status těch jeho vyšetřovatelů, tak jsem zajásala, protože víceméně nic víc jsem ve Varteně neměla co dělat. A tohle mělo takový pěkný potenciál, jako přestat ostatní jenom doprovázet a něco skutečně dělat. Krom toho to vypadalo, jako že by třeba mezi ním a vyšetřovatelem mohla proběhnout nějaká oboustranná výměna informací, nebo prostě... nějaká motivace. Ale on je pořád takový šedý, všichni jsou hrozně uzavření a tajnůstkářští. A jako podle popisu mi byl třeba sympatický (resp. nikoho jiného, s kým by se dalo kamarádit, Gaerwyn nepotkala), ale... no... no nic. Přišel mi jako zajímavý zdroj informací na Aldrika, protože spolu asi nebudou kamarádi, když mu jeho pohůnek krade zbroj (a zároveň na něj možná něco má, když to nerozmazává tím, že by po kováři chtěl náhradu?), ale všichni tam na mě působí tak odtažitě, že jsem to nechala plavat. Tak asi tak.
8.4.2010 07:59 - Almi
Nerhinn: Hezké, motivace Gaerwynn se mi líbí. Nezajímá jí, co se kolem toho prstenu děje teď? A co vlastně spustila?

Co se Durmena a vyšetřování týče, překvapila jsi mne. Při pověření jste dostali informací hromadu. Alnag to dokonce nazval přesycením. Naopak vy jste maximálně mlžili, protože jste za boha nechtěli přiznat co prováděl Konstantin. I tak se rozhodl vás požádat o pomoc.

O vztazích s Aldrikem nic neříkal, protože to zatím nepovažoval za nutné. Pouze sám neznačil něco o jeho pověsti, ale i to Vás nikoho nenapadlo se zeptat, stejně jako zeptat se nikoho z jeho okolí (Vendamira, Lanara a dalších pro vás dostupných osob). Čloěk jeho postavení ani nemůže vznést obvinění jen tak (no, možná nějaký horkokrevný mladíček ano, ale ne on). On o něm leccos naznačil. Lichotivé to rozhodně nebylo. Ale pokud je do celé věci Aldrik zapletený a máte důkazy, přijďte za ním a předložte je. Ale nyní? Máte nějaké důkazy, že za vším stál on? A nějaký důkaz pro obvinění, že zbroj ukradl jeho člověk? Pravda je taková, že v ruce nemáte nic. Minulou hru něco podnikala jen Aiss, ze zbytku ohledně pátrání nic kloudného nevypadlo (klidně mne oprav, nebyl jsem uplně při smyslech). Slibných kontaktů na trpaslíka, možnost se něco dozvědět víc, možnost projít si v ruchu oslavy jeho dům či ukázat jeho práci, zeptat se na cokoli jsi nevyužila. Ne, že by se z toho hroutil svět, lze to udělat kdykoli poté budeš-li mít zájem a ani to není extra důležité (noo...slib odměny se hodí vždy :o)), ale neříkej s tebou nikdo nemluví a že jsou ostatní šedí. Třeba jim taková připadáš naopak ty ("takové hezké ďouče to je, ale nenapije se, nezatancuje, nezpívá, skoro se neusmívá..chudák holka, asi to nemá v životě lehký"). JKá vím, nemáš snadnou postavu, ale takovou sis jí udělala a zajímavá je.


Almi píše:
Onen nešťastný tvůrce by ho určitě uvítal zpět, nicméně o hlavu nepřijde..

vs.
Nerhinn píše:
a zároveň na něj možná něco má, když to nerozmazává tím, že by po kováři chtěl náhradu?


Nechci aby tohle bylo pochopeno jinak než bylo napsáno. Durmen skutečně není tyran. Pokud tvůrce nedodá zboží, bude ho to leccos stát. Na penězích i na pověsti. Ale nikdo nikoho nevydírá, nedělejte si to horší :-)

A pokud chceš..kamarádit přímo s Durmenem..no..musíš ho nějak zaujmout. Přece jen, není jen tak někdo, dostat se k němu není úplně snadné, ale jde to. Když znáš ty správné cestičky..
8.4.2010 08:47 - Sethi
Jen tak úplně mimo mísu, zcela nevinně a bez jakýchkoli zlých úmyslů - má Vartena dědice? (O kterém bychom tedy otevřeně věděli - myslím, že v takových běžných hovorech by tu a tam přišla řeč na nějakého toho mladého pána nebo něco.)

A jedna taková zeměpisná.

Chápu správně, že oblast, která nás zajímá, vypadá zhruba takhle?

.                  #########                          (v)
  .(S)           ##############             (K)
   .         ########################################################...
    .       ############################################################...
     .      ######################CPMR#################################...
      .       ##########################################################...
       .          ####################################################...
         .             #################################################...
          .                ##########(H)###############################...
           .                                  ##########################...
            .                                            ##############...
               .                                           ############...
                   .
                         .
                                .       .        (V)
                                                 .          .
                                                                          .
(S) - Sarbatoin
(V) - Vartena
(H) - Hladová Tlama
(K) - Krkavčí Skála
(v) - Věčnost
CPMR - Conveniently Placed Mountain Ridge
#### - hory
.... - řeka

Nemyslím, co se vzdáleností týče, ani skutečného tvaru, spíš tak jako v obecné orientaci.

***

A zpátky k těm motivacím - budu si to odsypávat tady, protože mi to sice visí na papíře, ale výhledově tedy žádný zápis fakt asi nebude.

Aiss na Spercheiovi stále skutečně záleží, i když je teď ve fázi neuvěřitelného teen angst. Na jednu stranu by s ním strašně chtěla mluvit, nechat si to všechno vysvětlit, na druhou stranu už od něj asi nechce nikdy slyšet ani slovo (to se dá snadno zařídit, he?), už jí jednou lhal do očí a jí to prostě ublížilo. Nic to nemění na tom, že by ho skutečně ráda viděla naživu, ale zároveň se dokáže srovnat s tím, že se tak nemusí stát.
8.4.2010 09:01 - noir
Co je Věčnost?
8.4.2010 09:03 - Sethi
A ještě tedy proč ta mapa. Aisska by to ostatním zřejmě řekla v průběhu jedné z večerních porad - má důvod podívat se do vísky zvané Věčnost. Knížka, kterou dala k přečtení Svenovi, o ní pojednává, a zřejmě se tam vypravil Janos. Aiss je ochotná čekat ještě den, jestli přiletí ten opelichanec, a ráno potom by se ráda vydala na (sever). Netrvá na tom, že to musí být nezbytně první zastávka, ale když je to tak pěkně při cestě na ten hrádek, že jo...

Následuje část "kdyby:"

Pak jsou tedy ve hře ty tunely. Jisté drobné náznaky by nás vedly k tomu, že kdybychom se chtěli dostat ke Krkavčí Skále, tak bychom k překonání (podkonání) hor zřejmě chtěli použít jeskynní komplex který ústí mimo jiné v Tlamě. Myslíme si ale, že je to nejrychlejší cesta? Kromě toho, že bychom zřejmě měli důvod se tam mrknout po Kylaře, nevydali bychom se spíš bezpečnější cestou kolem hor? (Aiss by určitě zmínila, že dokáže smečku provádět mezi stíny a významně tak zvýšit cestovní rychlost. Cesta neprozkoumaným jeskynním komplexem bez spolehlivých map by prostě musela být dost očividně výhodnější, aby se Aiss nepokusila vést cestu kolem.
8.4.2010 09:05 - Sethi
noir píše:
Co je Věčnost?

Taková malá zapadlá vesnice. Janos si o ní četl, než zmizel z Varteny, a Aiss ji opakovaně vídá v obrazech. Já jsem si obsah "kapitoly" vyslechla, nicméně Almi slíbil textový výtah.
8.4.2010 09:14 - Sethi
Jhó, a ještě tu jsou Konstantinovy noční výlety. Se vší láskou, kterou Aiss k chlupáči chová, i ona si občas myslí, že by bylo nejjednodušší ho prostě přitlouct k podlaze. Případně k nějakému vozíku, abychom ho mohli tahat s sebou.
8.4.2010 09:46 - Jarik
Predpokladam, ze jeste den vydrzime ve Vartene. (i kdyz to nekomu muze prijit zbytecne)

Priznam se, ze se ve vysetrovani oziveni Spercha nevyznam - mimojine protoze jsem u pulky veci nebyl a tak mi chybi souvislosti [napriklad o komplexu chodeb vim jen z doslechu] (a druhou pulku si nepamatuji :) ).
Pomuzu Vam pri vysetrovani, kdyz mi date konkretni ukol. Vlastnich napadu odemne moc necekejte.

Naopak. Pokud se nekdo z Vas nudi (nebo taky nevi jak dal), tak bych Vas chtel pozadat o pomoc pri patrani "mezi svety".
O co jde (napul s hintem, ale presto mi doslo mozne pokracovani jednoho pribehu)
Mistr Hirako je Plane-cestovatel. Ve Vartene je v tuto chvili otevren pruchod do vsech Plani - Chaosem zivlu pocinaje... Divocinou konce. Nekde v techto se nachazi Metodej (pokud se nezmenilo neco o cem nevim) a zaroven cil jedne me prisahy.
Chtel bych za pomoci mistra Hiraka zacit s hledanim Metodeje a moznosti propusteni Efritich paladinu.
Nepredpokladam, ze z toho vznikne kampan, spise to bude asi paralelni epizodka pro ty kdo nevi jak dal vysetrovat hlavni dej.
Pomocnou ruku uvitam, nebo do toho pujdu sam.

POZOR!!! Pokud mne budete potrebovat v hlavnim deji, tak Vas neodmitnu a pomuzu. :D
8.4.2010 10:00 - Alnag
Ušatec píše:
Aiss je ochotná čekat ještě den, jestli přiletí ten opelichanec, a ráno potom by se ráda vydala na (sever).


Poznámka pro Almiho: Existuje takový nástroj - říká se mu střih. Např. "uplynul den a pták nepřiletěl." Velmi bych apeloval na to, takový nástroj teď zvednout a nebát se ho použít... protože jinak si dáme zřejmě další etapu tahu po bordelech, knihovnách a jiných pochybných místech... a to už je dost zničující.
8.4.2010 10:15 - Sethi
V tomhle okamžiku mě ještě ve Varteně zajímá hospoda, ve které se ubytoval Talos, přesněji bych chtěla zjistit dobu, po kterou ve městě pobýval.

Taky by to chtělo nějaký přibližný odhad doby, kterou máme, než bude nutné rozlomit Spercheiovu bariéru, ať po dobrém nebo po zlém, alespoň řádový.

To je z mé strany tak asi všechno.

Tak jako tak se do města zřejmě vrátíme.

Pokud z něj tedy něco zbude.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080265045166016 secREMOTE_IP: 3.133.137.169