Alnag
20.7.2008 16:43
Hraní D&D 4e: Amazing Adventures
D&D 4e Kampaň: 02/2009-05/2012

Amazing Adventures Wiki
28.1.2010 09:41 - Almi
ALL: 11.února můžu. Tak nějak přemýšlím o tom, co o každém z vás vím. Myslím, že se Vaše postavy znají natolik dobře, několikrát si zachránili život a v těch důležitých věcech si věří natolik, že by si skutečně měli pár věcí navzájem říct, přiznat, vyříkat. I třeba formou flashbacků, podobně, jak to minule načala Gaerwynn s tím nešťastným amuletem (mimochodem - brilantně zahraná scéna od všech zúčastněných. Škoda jen, že se dráček nepodíval. Podle jeho následných vyjádření soudím, že by byl asi značně překvapen).

Nebylo by na škodu v tom pokračovat, "coming out" do jisté míry je fajn věc a dává možnost mít jednak trochu odstup od své postavy (viz kupodivu příklad Aiss, jejíž problémy s démonem se staly veřejným tajemstvím), a jednak s tím počítat příběhově a v neposlední řadě i hráčsky.
28.1.2010 09:44 - noir
Nechal bych to hře. Řekl bych, že události kolem Krvavých svitků jasně ukáží, kdo je na jaké straně, proč kdo komu lže a družina si asi bude muset na chvíli sednout. A mnozí z nás budou muset ustoupit a změnit pohled na svět. Konstantin se třeba bude muset rozhodnout, která z loajalit je mu přednější.

Jenom vypálím trošku něco jiného: tušíte někdo, kdo byli ti shadar-kaiové? Já (jako Konstantin i jako hráč Noir) je mám pevně spojené s Královnou. Opravdu jsem se (dokud to Almi nedementoval) věřil, že někdo od Královny se rozhodl vzít věci ve městě do vlastních rukou. Moje teorie byla, že se Spercheios zapletl s něším zlým - byť třeba neúmyslně, možná jen chtěl posílit svou moc. Varianta A: démoni, konkrétně Kylaru krapet podezírám z toho, že byla sukuba, varinta B: něco s nemrtvými, lezl do zlí Šedivci. A něco se pokazilo. I ten jeho stav mezi životem a smrtí mi tak trošku připomněl revenanty nebo něco podobného.

Když se objevili Shadar-kaiové, považoval jsem to za znamení, že něco ze Spercheiových věcí bylo pro Kult havrana tak důležité, že se nespolehl jen na svou kněžku, ale poslal dvě Viktorky-čisičky. Spercheia podle mě zabil někdo z Věže, když se káplo na jeho spojení se zlem, Šedivec na tom mohl vydělat, když mu zmizela konkurence. Jako hráč vím, po jaké věci asi Shadar-kaiové šli, jako Konstantin to ale říct nemůžu. Každopádně mě do sebe ty kostky lega zapadly.


Když teď ale Almi verzi s Královnou dmentoval (a já mu to věřím), tak jsem tak trošku na půdě neorané.

Co kdybyste nějak sesumírovali vaše pohledy i vy, třeba by to situaci trošku rozpletlo.
28.1.2010 09:44 - Alnag
Píše:
Nebylo by na škodu v tom pokračovat, "coming out" do jisté míry je fajn věc


Tak já teda řeknu to, co už všichni asi tušíte... Sven má rád chlupáče :D
28.1.2010 09:46 - noir
Nicméně když jsem si přečetl větu "Zadny konflikt v druzince necitim." poměrně odně jsem se poprskal.
28.1.2010 10:22 - Almi
noir: V některých věcech máš obdivuhodný postřeh a schopnost dedukce. Gratuluji (bez ironie v hlase). Škoda jen, že obě viktorky-čističky zemřely. Mohl to být zajímavý skill encounter :o))

Co se týče mého vyjádření stran Královny, je mylné se domnívat:

shadar-kai = uctívač Královny

Uvědom si, že jako DM musím počítat s určitými metainformacemi, které jako hráči máte díky znalostem pravidel, příruček atp. Proto i s tímto vaším vědomím aktivně pracuji, beru to jako obecnou informaci. Takže pokud se něco vymyká, je to obvykle důvod k zamyšlení, pátrání a (přinejmenším) zvědavým otázkám. A je dobře, žes to zmínil. Protože tvá teorie nepostrádá logiku.

Také Svenovo některé teorie mají (přinejmenším) zdravý základ. Takže, pravda je někde kolem, jen i uchopit za správný konec a vytáhnout na světlo. Jenže - co se stane pak?
28.1.2010 10:43 - Alnag
Jinak co se konspirací týče: Spercheios určitě nebude žádný dobráček. Na to je kolem něj příliš mnoho "temných věcí". Navštívil dryádu ve feywildu a hned potom se probudila zakletá v Šedivcově domě (many years later). Kylara o sobě mluvila jako o otrokovi (ať už si o ní myslíte, co chcete... protože je sama o sobě sporná dost, tak tuhle část bych jí i věřil). Zajímavé je, že s "dušičkami" prý kupčil Šedivec, ale možná měl Spercheios dost podobný modus operandi.

Událost na náměstí - tak za prvé. Kdo na tu slavnost nepřišel (a tedy mohl vědět - zinscenovat - to co tam hrozilo). Dvě významné postavy - šéf chrámu Erathis (jako bonus si vezměte, kdo téměř jistě očaroval Spercheiovu "mrtvolu) a šéfka Akademie Umění (s lacinou výmluvou, že jí bolí hlava... kterou muži už znají někdy od úsvitu věků).

Teď několik divokých - Zvažoval jsem chvíli variantu, že Spercheios a Šedivec jsou jeden a tentýž (něco jako dr. Jekyll a pan Hyde) a že současná situace je výsledkem toho, že ten zlý zvítězil nad tím hodným natrvalo. Ale při vší úctě k Almimu si myslím, že takhle moc by to nepřekombinoval ani on...

To, že ve hře je nějako božstvo/démon Smrti (s kódovým označením Vecna), které skrze Spercheia (a/nebo Šedivce) korumpuje členy družiny je asi moje obecně známá teze.
28.1.2010 11:21 - Jarik
Alnag> je to drsny, ale ja budu mit cas presne za 3 tydny - 18.2. Do te doby jsme zabity - prazdniny mi v tom delaji solidni brajgl. At uz ty co mam zitra (kvuli kterym jsem hrali v utery), tak ty co zacnou ob tyden. (Navic mam za tyden uz program).
Mno aby toho nebylo malo, tak mame ve skole sudy a lichy tyden, ktery mi neumoznuje hrat kazde utery :(

Ja vubec nemam z prirucek nic nacteno, tak porad koukam jak suva :D

Edit> tak jeste Aissinu a Gaerwyninu teorii, a ja pak neco vyberu :D jako nezaujaty pozorovatel :D
28.1.2010 11:36 - Nerhinn
Gaerwyn teorii nemá, v tuhle chvíli má pouze dvě motivace, proč je ve Varteně, z nichž jedna slábne a druhá se nejspíš brzy vyřeší. Vecna sem, Vecna tam, konspirace, zrada... pokud je to v nějakém obecném měřítku (tedy, pokud se to přímo netýká jí nebo někoho, koho má ráda), nějak extrémně ji to netrápí.
28.1.2010 15:26 - Alnag
Jarik: Je to drsný, ale musím říct, že hraní stylem "jednou za měsíc" k němuž to stále víc směřuje pro mne není úplně přijatelná varianta. Velmi obtížně jsme dali dohromady nějaký kompromisní den v týdnu. Chápu, že máš stíženou situaci, ale zdůvodnění "mám prázdniny/jiný program" se mi poněkud těžko akceptuje jako důvod, proč tři týdny čekat na to, než se budeme moci sejít (mezitím do toho zase přijde něco někomu jinému...)

Takže se nezlob, ale navrhoval bych, abychom se sešli v menším počtu. Nemusíme možná tak intenzivně posouvat kupředu příběh. Můžeme to udělat více jako více sociální sešlost, stejně se ve světle diskuze zdá, že by se to třeba hodilo.
28.1.2010 19:18 - Almi
Alnag: Souhlasím s tebou. Čekat 3-4 týdny s hrou mi přijde zbytečné. A pokud to vím dopředu, zařídím se podle toho. Nu..a pokud Jarik bude chtít, třeba přijede ;-)

Nakonec, příští hra bude hodně povídací, a to i mezi postavama navzájem..potřebujete si, koukám, leccos vyříkat i vyjasnit :-)
29.1.2010 16:14 - Jarik
Kdybych nesel druhy den na zkousku, tak mi verte, ze bych dorazil.

Ja Vam to nezazlivam. Prosim, klidne to odehrajte bezemne.

Zas neco vyznelo jinak nez jak jsem to myslel. Ja ten pisemny projev fakt nesnasim.
8.2.2010 13:33 - Almi
ALL: Počítám se čtvrtkem 11. února... u Alnaga?
8.2.2010 13:51 - noir
Almi: Za hyeny říkám ANO.
8.2.2010 14:06 - Sethi
Za děti pekel a agenty Královny oui.
8.2.2010 17:39 - Jarik
za drakorozene - ne, ale to je obet zkouskam a jarnim prazdninam.
snad priste :D
8.2.2010 17:59 - Nerhinn
Jasně.
8.2.2010 18:50 - Alnag
Za půlelfy se zpola hotovou kuchyní, proč ne. Očekávám, že od 16:30 budu doma... ale na jistotu od 17h. ;-)
9.2.2010 02:07 - Jarik
Pro vsechny zucastnene na dalsi hre.
Pokud by to slo, tak by Ghar rad navstivil mistni kupeckou rodinu drakorozenych.
mam s tim urcite plany.

Snad mi moc daleko neutecete :D
9.2.2010 10:43 - Sethi
Já si myslím, že tě v první řadě dostatečně zaměstnáme pomáháním raněným, alespoň co se těsné návaznosti týče. Snad se tam hned neporveme, to bychom na tebe asi museli shodit klavír, abychom vysvětlili tu absenci.

Potom máš volno =)
12.2.2010 18:55 - Almi
Ahoj všem zůčastněným..děkuji za fajn hru :o)) Myslím, že se Jarik bude docela divit ;-))

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10486602783203 secREMOTE_IP: 3.141.42.84