Já osobně bych asi hlasoval pro vlkodlaka, ale je to těžké rozhodování, protože záleží hlavně na světě... Třeba upíři z Warhammeru mají něco do sebe, vydávají se za nesmrtelnou šlechtu a lidi berou jen, jako kořist. Stále žijí ve válce, čímž usilují o vládu nad světem :-) sice poměrně ohraná pohádka, ale na upíry mi to celkem sedí. Daší druh sou ti, kteří mají dlouhatánský rodokmeny, žijí nenápadně, díky čemuž se dožívají požehnanýho věku.
Pravej důvod, proč sem teď píšu je, že sem právě došel od tv, kde dávali film Interview s upírem, je to celkem slavnej horor. V tom filmu de o to, že upír se zpovídá jednomu redaktorovi a vzpomíná na ten svůj 500 letej "život", ale hlavní poenta je, co vlastně má takovej upír s tak dlouhým životem dělat... To je věc, nad kterou se chci pozastavit, upíři se snaží přežt, nad vším moc uvažujou a pokud se nesnaží převzít vládu nad světem :-) musí to bejt strašná nuda.
Důvod proč teda hlasuju pro dlaka je, že ten si aspoň užívá, páč je mu clekem jedno, jak dlouhej život může mít, on si nezakládá na budoucnosti, on žije pro okamžik, dělá si co chce, což mu jen tak někdo nezabrání. Vlkan se sice nedožije tak vysokýho věku, protože on se nějakej ten dobrodruh, kterej ho nakonec vyřídí najde (když vezmeme v úvahu, že po vlkodlakovi půjde víc lidí a snáze ho najdou), ale přece je to pořád lepší, než hnít v nějaké zatuchlé rakvi a čekat až příjde moje chvíle...