Rytíř píše:
Jo, srovnání upír = kočka, vlkodlak = pes celkem sedí... i to vystihuje, proč se maj tak rádi ;)
To je taky jen představa - pes a kočka se v pohodě snesou, když na to přijde
Píše:
Zajímavý ovšem je, že obvykle mají otočené sociální role - vlkodlak bývá samotář, upíři často bývají pohromadě s jinými upíry.. Což teda zase moc přirovnání kočka/pes nesedí.
No já nevím, kočky se taky drží pohromadě, ale loví každá za sebe. Moc filmů s vlkodlaky jsem neviděl, ale ty co jsem viděl (jako Underworld) mají vlkodlaky hromadné.
Píše:
Jo a zuby zvíře cení když má strach, aby zastrašilo protivníka, ne? Pročež se to vůbec nevylučuje, že to dělaj často a před bojem, bych řek :)
Někdy si všimni, jak vypadá cenění zubů když zvíře hodlá zaútočit a jak to vypadá, když se bojí a spíše uteče, nebo udělá rychlý výpad a pak uteče. Ve druhém případě odhaluje zuby o hodně víc (a samozřejmě to dává najevo ještě mnoha dalšími signály).
Lotrando píše:
Vlkodlak není vlk.
Není - ale kupodivu se mu tady i jinde připisují "vlčí" vlastnosti. Ano, asi by vypadalo blbě, kdyby člověk pokousaný vlkodlakem získal vlčí schopnost taktizovat při boji a spolupracovat, to by už nebyla taková primárně zabijácká bestie a nebyla by tak cool.
(A jo, dívám se na to jinak (: )