Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
18.11.2011 22:56 - Almi
Já to zatím viděl jen letmo, ale nezazní hlasy, že je tématu Vílí divočiny podle obsahu věnováno cca. 20 stran? A zbytek jen další classy a buildy? Jako, jo, je to hezký, líbí se mi to. Ale čekal jsem tak nějak o Feywildu víc...takhle je pro mne přínosnější ten fluff, co vychází kolem.

btw: Vycháíz to jako samostatná vázaná kniha nebo zase v krabici s battlemapou atp.? Mám to sice objednané, ale nějak jsem se toho nedopátral...
18.11.2011 23:02 - Alnag
Almi: Ano. Přál bych si víc fluffu (ale to bych si přál vždycky). Ale když se podíváš, tak se WotC postupně zlepšuje v profluffovávání těch mechanických částí. Spousta je toho roztroušena (ve větším množství než bylo zvykem) i napříč classami a tak. Každopádně v nějakém tom Design and Development článku varovali, že je to zaměřené na hráče a ne na DMa a tudíž, že to bude takhle koncipované.

A mám pocit, že je to jen kniha.
19.11.2011 08:20 - Vojtěch
Hele, Player Companiony pro Pathfinder mají 34 stran (nepočítám desky), z čehož je 1 strana rejstřík, 1 reklama a 10 crunch prokládaný občas fluffem a zbytek fluff (vycházím z Dwarves of Golarion). Nevím nakolik je to poměrově v porovnání s Heroes of Feywild, ale myslím, že i knížky pro hráče se dají pojmout docela příběhově.

Otázkou je, nakolik se po wizardech chce (průzkumy atd.), aby fluff ponechávali v elektronické fromě v rámci DDI článků a papírově vypouštěli hlavně crunch jako referenční příručky pro hru (což bohužel s jejich tempem erratování není úplně nejlpší asi, pokud tedy nějak nezvolnili po vydání Essentials - nesleduji to). Možná by stálo zato na tom jejich fóru vyhodit požadavek na víc fluffu a sledovat ohlas.
19.11.2011 08:39 - ShadoWWW
Je to kniha. A je to zaměřené na hráče. Ale jak píše Alnag, na hráčskou knihu to má relativně hodně fluffu.

Pro DM (který vyžaduje víc fluffu) by teď měly vyjít nějaké články v Dragonu a Dungeonu.
28.11.2011 16:24 - Almi
Tak mám v pacičkách další díl Lair Assault. A musím říct, že je to ještě povedenější, než předchozí. VELMI by měli zpozornit ti, kteří jsou ujetí na ručně kreslené mapy. Jsou prostě nádherné!

A o co se jedná? Název dobrodružství - Talon of Umberlee napovídá, že tentokrát budou kroky postav na 8. úrovni mířit na moře...a že si užijí pravé, nefalšované romantiky ve stylu kapitána Jacka Sparowa. Rum, piráti, hnusný obludy, truhlice pokladů..co víc si přát? :-)

Vše doprovázeno opět archem vylamovacích tvrdých tokenů a tilesů, které nikde jinde nenajdete. To vážně stojí za pozornost!
29.11.2011 09:35 - wlkeR
Almi: Šťastný to člověk. My to snad od příští sezóny dáme taky :)

EDIT: A možná už teď, wizards.com/dci se nějak rozhodlo, že jsme Core, a já mu to rozhodně nemíním vymlouvat. Takže pokud by chtěl Talonu hrát někdo ze západu, dám vědět, jakmile k nám dorazí. Pokud.
5.12.2011 17:19 - Fibriso
v důsledku restruktualizace rapidsharu to vypadá že linky na oba podnosy jsou mrtvé....
5.12.2011 17:29 - Alnag
Fibrizo: Díky za info. Tak pokud vlastníci mají stále na rapdishare účet, pls. postněte nový link.
6.12.2011 08:10 - Almi
Alnag: Rapidshare účet stále mám, nicméně ho nemíním prodlužovat. Díky posledním změnám na Rapidu je v praxi tenhle současný úložný prostor prakticky mrtvý - přestal totiž podporovat linklisty. A dávat sem (i jinam) jednotlivé odkazy je prostě šílené.

Pokud někdo z vás máte tip na zajímavé a trvalé úložiště, přesunu obsah tam (asi během výnočních svátků, kdy na to bude dostatek času). Vedl jsem o tom nějaké diskuze, ale nepoznamenal si jména.

wlkeR kýblohlav píše:
wizards.com/dci se nějak rozhodlo, že jsme Core


Co to je? Já je mám díky vztahům s Blackfires, ale mé okolí by také uvítalo ještě jeden výtisk určitě, protože v tom posledním je jedna z nejkrásnějších battlemap, co jsem kdy viděl.
6.12.2011 08:55 - wlkeR
Almi: No, D&D Encounters smí provozovat jakýkoli obchod (=klub). Aby ale mohl rozjet Lair Assault, musí mít určitou úroveň - Core nebo Advanced. Na Core musíš natáhnout nový lidi, odehrát velkej event (12+ lidí, takže bez Magicářů člověk prakticky nemá šanci) a mít 30+ hráčů (opět, bez Magicářů si neškrtneš).

Pokud máš jeden výtisk, aniž bys musel cokoli přihlašovat, doporučuju zajít za nějakym vedoucim Magicu a poprosit ho, ať přihlásí D&D Lair Assault. Výměnou za to mu dáš seznam svých hráčů k reportování. On bude happy, že má dost nováčků a lidí do eventů, ty budeš happy, páč ti bezpochyby tu kopii přenechá.

Protože bereš kit obvykle pro 4-12 lidí a maximum na stůl je 6 hráčů + DM, obvykle dostaneš v jedný zásilce dvě dobrodružství se vším všudy (teda, hm, já dostal s Encounters jen jeden arch vylamovacích žetonů, ale wth). Pokud bych měl nějaký nazbyt, můžu poskytnout.
6.12.2011 09:34 - Vojtěch
HEle, kdyby chyběli lidi do eventu v Praze, tak se klidně dostavím :)
6.12.2011 11:54 - Almi
wlkeR kýblohlav: Jo tak, už trochu chápu, jak to funguje! :-)

Ke mně se dostávají Encounters v pohodě, Lair Assault pak tak nějak víceméně taky. Jen o Lair Assault je docela zájem, takže i ty dvě kopie, co dostávám v balení, jsou fuč a ještě bych uživil další balíček :-) Kolikrát máš Lair Assault? Dostáváš ho 1x nebo pro 2 DMy tj. 2x?

JInak, pokud bys chtěl vylamovací archy k Encounters, tak jsou standartní, nic moc papír. Mám jich doma hromadu, pokud chceš.

Vojtěch: Nechybí, protože to nemusím řešit, viz výše. Leč pokud by sis chtěl zahrát Lair Assault, asi ho dám jako open game, a bude ho možnost hrát na speciálním DnD Day (neb nebude dost kitů k jiným věcem), ale to je překvapení :)
6.12.2011 18:45 - wlkeR
Almi: Ještě nevim, ještě nix nepřišlo. Uvidíme, jestli místo toho nepřijde "lolz pwned u n00b! Wizards of the Coast," páč už mě zase zloběj.

Jináč myslim, že dostanu pakl pro 2 DMy a jeden si necham. Co se druhýho týče, uvidim, esi se o něj nepřihlásí nikdo tady a pokud ne, bude k dispozici.
6.12.2011 19:03 - Vojtěch
Kdy že to?
9.12.2011 16:09 - Sorcerer
Máte radši např. Paragon pathy z PHB atd. nebo si vytváříte itemi,classy podle fantasie
9.12.2011 21:20 - wlkeR
Vytvářím celý systém, mwahahaha!

Ehm.

Ne vážně, 4E je strašně hezká, páč má cool věci a powersy, ale ještě jeden combat kdy uslyšim jen "Twin Strike, Twin Strike, Twin Strike," tak mi hrábne. EDIT: O něco víc.
10.12.2011 08:15 - Sorcerer
Vytvaříš nebo Přetváříš :-)
10.12.2011 08:37 - Sethi
Ony sourcebooky a magazíny samy o sobě nabízejí takové množství možností, že se, myslím, člověk vyblbne, aniž by musel opouštět vody oficiálně zavedených stavebních prvků. I pouhými změnami popisů se dají dosáhnout skvělé věci.
10.12.2011 13:10 - wlkeR
Přetvářím. Ale tak chtěl jsem použít slovo z předchozího.

Právě, těch možností jsou dostupné spousty, ale postava je limitovaná třeba jednou utilitou na lv 2, zatimco má na výběr 20, a to třeba o něčom ani neví.

Změny popisů jsou fajn, ale musíš mít bandu, co na to hraje. Já většinou slyším jen "25 vs. AC? Tak to má za 20 damage a slajdnu ho sem*." Málokdo udělá v combatu něco, co není power, páč má pocit, že to prostě nebude tak dobrý.

*Výjimkou je "Twin Strike"
10.12.2011 18:11 - Vojtěch
Právě proto mě powery sejří. Kdyby udělali víc systém "Udělej si sám" s tabulkou ála p.42 a různými výhodami pro jednotlivá povolání, tak by to bylo zajímavější IMO, ale asi by je to připravilo o možnost chrlit milion dalších powerů pro placené materiály.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097447872161865 secREMOTE_IP: 3.139.81.58