Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
3.12.2015 11:45 - Aegnor
Babaj píše:
a ted co to smazali tak je to v Pecku uplne

Jo no...já tam chodíval koukat na optimalizační guidy pro různé postavy, neví někdo, kde by se dali sehnat teď?:-)

Babaj píše:
jop dekuji :-)) a jinak nemyslim si ze bychom meli nejak spatne sestavenou skupinu , nebo nejak nestastne reseny postavy :-) a presto casto resime existencni potize :-)) zese takova lehka prochazka systemove to neni .-)

Nevím, my máme skupinku sestavenou špatně a přitom existenční krizi až tak řešit nemusíme, HS máme spoustu... možná je to tím, že nemáme leadera, co by utrácel vlny a že jsme zatím nebyli v žádném opravdu těžkém encounteru (od jednoho těžkého jsme vycouvali, "protože ten drak na nás určitě bude moc silnej, navíc není naším úkolem ho zabít":-)
3.12.2015 11:47 - Babaj
mozna proto .. my balancujem na strednich a tezkych, ale taky to muze byt jen muj mylny odhad :-)))
3.12.2015 11:48 - Babaj
A taky mnohdy to mame jako retezec encountru ktery vede k necemu dalsimu nez si odpocinem :_)
3.12.2015 11:51 - Babaj
Kdyz nemate leadra.. tak se nedivim.. ze to netracite. ve velkem :-))) musite to klast na rychlou smrt :-)))) jako Brazilci fotbal.... je jedno kolik golu dostanem.. dulezity je dat o jeden vic jak oni :-)
3.12.2015 12:29 - Gurney
Aegnor píše:
Jo no...já tam chodíval koukat na optimalizační guidy pro různé postavy, neví někdo, kde by se dali sehnat teď?:-)

Zkus Evacuation Lifeboat na ENWorldu. Co nenajdeš tam je nejspíš nenávratně pryč.
4.12.2015 08:38 - Babaj
"Pane Karfik, vy nas teda zasobujete..."


mam tu dalsi ke konzultaci.. otazka zni hodnotu HSV se v nasledujicim poweru, respektive pouziti toho svitku ...... tak ta hodnota se bere jako aktuelni hodnota v case 1, vyroby svitku
2, v dobe upotrebeni toho svitku?:_)


*****************
Protective Scroll

With masterful precision, you turn a small strip of parchment into a powerful ward.

Encounter Divine, Healing
Minor Action Personal

Effect: You spend a healing surge but regain no hit points. Instead, you create a palm-sized protective scroll that lasts until it is expended or until the end of your next extended rest. A creature carrying the scroll can use a minor action to expend the scroll and regain hit points equal to your healing surge value. The creature also gains a +5 power bonus to all defenses until the end of its next turn.

Published in Dragon Magazine 404.
************************************
4.12.2015 09:13 - Naoki
As written tam není nic co by ti napovědělo správnou odpověď, takže by to bylo na domluvě ve vaše družině.
By logic bych určil HSV podle času výroby.
4.12.2015 15:42 - hadrian
já bych to vztáhl k effectu - hodnota v momentě použití efektu svitku, protože tehdy vytvoříš ten "palm-sized protective scroll" s krátkou dobou expirace ;).
5.12.2015 10:03 - Babaj
ten svitek netvoris az v boji , ten uz mas na sobe ... vetsinou.. samozrejmne jeden se v boji udelat da :_)) to je ten "velikosti dlane podobny ochranny svitek"
a aspon ppodle meho citeni uz by v sobe mel ten naboj nest a vypotrebovat ho s ohledem uz jen na nositele ane jeste dohledavat aktualni stav tvoritele :-)
Ale magie je nepredvidatelna :-)
5.12.2015 12:32 - Aegnor
Babaj píše:
ten svitek netvoris az v boji

Čistě dle toho, jak je ta schopnost strukturovaná, tak bych se vsadil, že tahle schopnost se měla používat v boji:-) Ale to je vedlejší.

Rozhodně bych to vztahoval k HSV v době použití schopnosti (v těch vzácných případech, kdy to hraje roli).


***
K tomu používání abilit mimo boj:
V družince jsme řešili, že potřebujeme aspoň jednoho člověka dostat cca 10 metrů nad zem a není tam úplně jak vyšplhat. Někdo si vzpomněl, že náš Avenger má schopnost, která mu umožňuje teleportaci, tak se na něj otočí a proběhne tato diskuze:
Hunter: "Ty se umíš teleportovat, ne? Tak se tam teleportuj, to bude v pohodě."
Avenger: "Já se můžu teleportovat jenom když na mě někdo zaútočí."
Hunter: "Tak já ti jednu klidně vrazím, to není problém..."
5.12.2015 14:01 - Babaj
Aegnor píše:
Čistě dle toho, jak je ta schopnost strukturovaná, tak bych se vsadil, že tahle schopnost se měla používat v boji:-) Ale to je vedlejší.

A s nejvetsi pravdepodobnosti i prohral :-)
5.12.2015 14:07 - Babaj
V boji je tenhlke power dost .. mirne receno nevhodne zdrzovani... pro sebe ho ani tak nedelas.... a pak ho predavas v prubehu sekani na nekoho .... tohle je dost ciste pripravny power pred bojem, kde to s pojis i s predavanim ve jmneu bohyne(boha) muzes dokonce RP zvyraznic co musi dotycny provest , aby se ta sila ukryta v tebou vytvorenem svitku uvolnila.. neb jai tam svazal svou zivotni silu s pomoci sve viry... :-) urcite mi ta struktura nepripomina nic ve stylu healing wordu a jim podobnym, ktere jsou klasicky zamerene na boj :-)
5.12.2015 14:26 - Aegnor
Babaj: Nj, asi máš pravdu, jsem automaticky předpokládal, že je to na boj - mimo boj nepotřebuješ vědět, jestli je to minor/standard/free akce, stejně tak "encounter" je teoreticky zbytečné. Ale jak říkám, čtverky ještě nemám dostatečně nahraný, abych znal všemožné nuance.

Babaj píše:
A s nejvetsi pravdepodobnosti i prohral :-)

A proto je dobře že se nesázím:-)
8.12.2015 10:18 - Babaj
Na vnitrnim jsme se dohodli, ze to budeme hrat jko hodnotu HSV pri vyrobe,, tedy hodnotu HS ktery do toho svitku jakoby uzaviram :-))

Tak to bybylo uzavrene.. a ted jak uz to byva neco malo navic..... tak trosku ozivame dragonmarky a ted mne tam neco zaujalo.. napriklad dragonmarka healingu.. pastnuta nize...
tam se pise o tech ritualech.... je zajimave ze remove affliction je taky restoration kategorie... takze to mam chpat ze ten remove afliction uz jako bych umel a nepotrebuju ho mit v knize? a ostatni se musim ucit?.. proc prave ten vypichnuli... jinnde jsem to bral jako ze umis kategorii sesilat a nektere z jinych kategorii.. ale v tomhle pripade mne to mate..



*********************************
Mark of Healing [dragonmark]

Heroic Tier
Benefit: Whenever you use a healing power on an ally or use Heal to allow an ally to spend his or her second wind, that ally can also make a saving throw.

You can master and perform rituals in the restoration category and the Remove Affliction ritual as if you had the Ritual Caster feat.


Published in Eberron Player's Guide, page(s) 91.
10.12.2015 07:28 - Babaj
fiha ,to s tim nema nikdo zkusenost, nebo to jeste nijak neresil nebo nema na to nazor?:-))
10.12.2015 10:35 - Babaj
Tak kdyz uz jste tak sdilni, jakym zpusobem rozdelujete nebo udilite poklady a hlavne magicke predmety.. A jak se stavite za jejich moznost zniceni nebo proste jine ztraty.... jde mi o dopad na matematiku systemu.. jestli je nejak nahrazovat nebo klidne hrat i bez nich :-)))
10.12.2015 11:23 - ShadoWWW
D&D 4e zná dva systémy udělování pokladu: buď balíkový systém popsaný v původním Dungeon Master's Guide, nebo tabulkový systém popsaný v Dungeon Master's Kit v rámci Essentials.

Balíkový systém se hodí víc, když si hráči sami vytváří své "seznamy přání" kouzelných předmětů a ty pak v rámci přípravy vybíráš z jejich seznamů, co jim hodíš do cesty, nebo když jim uděluješ poklady typu "každý dostane 6 666 zl + jeden kouzelný předmět 2. úrovně" a hráči si sami zvolí, jaký chtějí.

Tabulkový systém je víc o náhodě, podobný systému v 5e. Prostě si situačně vždy hodíš, co postavy dostanou. Může docházet k lokálním výkyvům v rovnováze moci mezi postavami a nestvůrami, ale statistika zařídí, že se to časem srovná. Tato metoda se víc hodí pro skupiny, co mají rády náhodu.

P.S. V překladu Průvodce Dějmistra 4e jsou popsané obě metody.

EDIT: Je nutné brát ohled na to, že kouzelné předměty jsou v 4e součástí matematiky systému, čili jsou nutné. Postavy je musí získávat, podobně jako musí získavat nové schopnosti a odbornosti, aby zůstaly vyrovnané vůči nestvůrám. Kouzelné předměty se dají nahradit bonusy popsanými v DMG2, ale tam zas přicházíš o radost z nalezených předmětů.
12.12.2015 17:10 - Babaj
boha nevite proc jsou ti wizardi takovy paka.... zase prestehovali insidera.. jeste k tomu ho udelali jen pro stary platitele... a co vic,,, nedali tam tu krasnou abilitku na vypocet poctu bodu na sestavovani encounteru.... nemate nekdo nejakou utvorenou vlastni?:-) nebo neni nekde jinde nez na wizardech?
23.12.2015 19:07 - Babaj
uz jste se nekdo pozastavoval nad vahou jezdce a nosnosti zvirete? neprehlizim nekde vypocet nosnosti u jizdnich tvoru? pokud by to bylo stejne jako u postav .. pak drtiva vetsina dobrodruhu chodi pesky ,, nebot jezdit na zvireti co cvala slowed.... mi pripada dost nehrdinsky :_)))
23.12.2015 19:33 - hadrian
Myslím, že neřešit to je správné řešení.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10254406929016 secREMOTE_IP: 18.221.53.5