Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
3.11.2011 17:18 - Nachtrose
Sorcerer: ten online ti bez aktivniho DDI uctu nepobezi, a ten je placeny. Ale je poruznu na webu k sehnani starsi ofline builder, ktery neni uz sice oficialne podporovany, ale nejaka skupinka nadsencu jej drzi stale vesmes aktualni. A obcas mam pocit, ze snad funguje i lepe, nez ten oficialni.
3.11.2011 17:34 - Gurney
Nachtrose píše:
jen premyslim, jaky by mel byt vysledek one dovednostni vyzvy, pokud tu lod chci tak jako tak potopit. Napada me, ze pokud neuspejou, tak se lod prevrhne na mori a postavy to pak vyplavi nekde na plazi s polovinou HP a minimem lecivych vln a bez vybaveni ( ktere casem nekde najdou, vzit jim ho definitivne by nebylo fer ) a kdyz uspejou, tak "jen" narazi na utesy pobliz pobrezi bez dalsich strat na HP, vlnach a vlastnim vybaveni.

Ty možnosti co píšeš jsou docela dobré (minimálně je fajn nápad postavy v případě neúspěchu trošku podusit a donutit je aby chvilku vyžily bez obvyklého "vercajku"), ale nešlo by to udělat tak, aby byla aspoň malá šance loď zachránit (případně větší, když to podpoří nějakým dobrým nápadem)? Chápu že ti to zdánlivě šetří práci, ale zrovna mě tyhle situace kdy vymyslím něco hustého + hodem pokořím nějaké DC na hranici svých možností a následně se dozvím, že to o co jsem se snažil stejně nevyšlo dost vadí.
3.11.2011 17:46 - noir
NAcht: "na konci kola povinne overeni endurance, kdo nehodi, leciva vlna dolu"
Pokud máš v grupě upíra, tak jsi ho právě zabil :) Ale zase zničit upíra tím, že se ublinká k smrti, to je hodně originální...
3.11.2011 18:07 - ShadoWWW
Almi píše:
Dále pak se někde válí pravidla pro "zajímavé místnosti či předměty"

Almi myslel nejspíš článek Strongholds z Dragonu 395
3.11.2011 18:08 - Sorcerer
Nachtrose: A mohl bys mi dát odkaz
3.11.2011 18:41 - Nachtrose
Noir: nemam ;-) nicmene co jsem tak sledoval, tak tohle je v zatezovych SC celkem bezna mechanika. Ona ta postava stejne neumre. Maximalne upadne do bezvedomi vycerpanim a mozna pres palubu. More ji stejne vyplavi.

Gurney: mozna by to stalo za zvazeni, ale az na jednoho noveho hrace, o kterem vim, ze je roleplayer, ale nevim jaky a jak moc, jsou ostatni hraci typu "posadit do dulniho voziku, kopnout do nej a vezeme se, kam koleje vedou". Ale trosku to rozvedu:

Hraci se chteji prestehovat za dobrodruzstvim z Khorvarie na Xen Drik. Tato SC spojena s bojem ( nebo dva encountery samostatne ) ma mozna trochu nastinit o cem pribeh aspon z pocatku bude. Postavy samotne budou delat doprovod zasobam pro jednu expedici nekde v dzunglich Xen Driku, ktera se krome "normalniho" pruzkumu tohoto kontinentu zameruje i na hledani Dracich strepu. ( metaplot jeste nemam tak uplne vymyslenej ) Kazdopadne je mezi zasobami neco, co BBEG za kazdou cenu chce a proto prepad lode Sahauginama a dost mozna ani boure nejsou nahodne. Sabotaz je taky pravdepodobna...

At uz se prevrhnou na mori, nebo uviznou az na melcine u brehu, cile dosahnou tak jako tak, budou na Xen Driku. Ono, pokud lod zachrani, jak popisujes ty, cil dosahnou stejne, jen se hraci ukrati o jedno-dve sezeni hrani si na robinsony. Jim to nejspis bude jedno, ale ja si to chtel zkusit :-D

Snad to dava aspon trochu smysl.
3.11.2011 18:48 - Nachtrose
Sorcerer:

1) stiahnite si základný balík a nainštalujte ho.

2) stiahnite si posledný oficiálny update a nainštalujte ho na rovnake miesto, ako predchodzí balík.

3) stiahnite si CBLoader ( v tuto chviľu aktuálna verzia 1.3.0 ) a rozbalte všetky súbory do adresára, kde ste nainštalovali oba predchádzajúce balíky.
( zvyčajne c:\program files(x86)\wizards of the coast\character builder\ - ak používate starší windows ako 7, pravdepodobne bude cesta bez "(x86)" )

4) stiahnite si index súbor a uložte ho do vašich dokumentov documents\ddi\CBLoader . Adresáre ddi a CBLoader si tam musíte vytvoriť ručne.

5) teraz uz stačí len vždy spustiť CBLoader.exe a váš Character Builder si najprv vyhľadá aktualizácie a potom sa spustí. Chvíľu to môže trvať, hlavne pri prvom spustení, tak sa ničoho nedeste.

PS: ak vám niektorý súbor pri rozbalovaní hlási chybu a používate novší windows, skúste daný súbor spustiť ako správca.
3.11.2011 18:59 - Nachtrose
ShadoWWW: dik za odkaz. Kazdopadne AV2 ma sekci Wondrous Lair Items, tak proto me napadnul ten.
3.11.2011 19:48 - Sorcerer
A kolik stojí Builder normálně?
3.11.2011 20:06 - Nachtrose
Sorcerer píše:
A kolik stojí Builder normálně?


12USD/mesic. On v tom neni jenom ten builder, ale i magaziny a nejake dalsi veci.
3.11.2011 22:15 - wlkeR
Nachtrose: Náko ti v tom návodu nefachaj lomítka, mám pocit. Ale hej, díky, to se hodí. Původně už jsem kvůli přehršli domácích pravidel ani ten builder nechtěl, ale když se do toho dá takhle rejpat...
Kdo je vlastně autorem?
3.11.2011 22:38 - Nachtrose
wlkeR: aha. chybka, spravim to :-) Jen jsem to copy-pastnul od sebe z fora, pac se mi to nechtelo znova psat a ocividne to tady resi obracene lomitka jinak nez phpBB. Ale kdo je autorem netusim. Jen jsem celou kolekci nasel na forech typka, co si rika Enemy of fun. Mimochodem EoF ma na to svem foru celkem slusnou sbirku odkazu na ruzne scany a materialy k 4e.
3.11.2011 22:48 - wlkeR
Jojo, tam jsem se chtěl registrovat, ale nikdy mi nepřišel potvrzovací mail nebo tak něco :(

EDIT: Jo, asi páč sem přehlíd tohle.
3.11.2011 23:02 - Nachtrose
Ja tam registraci mam, probehla bez problemu. Zkus jineho poskytovatele mailu.
4.11.2011 10:44 - noir
Tohle mi přijde jako dost dobrý nápad: http://www.enworld.org/forum/en-world-official-reviews/313581-review-advanced-encounters-terrain-toolbox-sneak-attack-press.html
Skoro mě nepřekvapuje, že to nevydali wizardi...
4.11.2011 15:41 - Sorcerer
Když sem si už stáhnul Builder tak když ho spustim tak mi to napise že se to setkalo s nějakým problémem neví někdo proč?
4.11.2011 15:53 - Naoki
Pane veterináři, moje rybičky přestaly plavat, nevíte proč?

Jestli nespecifikuješ o jaký problém se jedná, těžko ti někdo poradí.
4.11.2011 15:55 - noir
Četl jsem si reakce lidí, co už mají Heroes of Feywild a zatím jsou až nečekaně pozitivní. Že by se zase něco povedlo? Povolání i rasy jsou údajně zajímavé, hratelné i vyvážené, mechaniky snadné a fluff nápaditý. Začíná hřmít na lepší časy?
4.11.2011 18:17 - Vojtěch
Noir: No a zrovna když má přijít 5E... že by TO bylo předzvěstí věcí příštích? :)
4.11.2011 21:21 - wlkeR
Ale ten návod nechat, moc užitečná věc!

EDIT: Respektive... se zase jednou zmínit o zdejším DDI projektu? Už jsem ho nějak dlouho neviděl...

EDIT2: Silverlight FAIL.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12018299102783 secREMOTE_IP: 3.137.187.233