[D&D Next] Otázky a odpovědi (14.3.)

Článek ze série otázek a odpovědí o D&D Next.
Článek vložil ShadoWWW | Rodney Thompson

Jak bardovo zaměření na sesílání kouzel ovlivňuje bardskou kolej (zejména Kolej odvahy)?
Zavedení plného sesilatelského postupu skutečně ubralo tlak na bardské koleje a umožnilo nám je oslabit, abychom poskytli cílenější a přímější množinu schopností povolání. Kolej odvahy stále nabízí více bojově zaměřeného barda, který má lepší zbroj, útoky navíc a schopnost seslat kouzlo a zaútočit ve stejném kole (i mimo normálních rychlých kouzel, z nichž mnoho se nachází v seznamu bardských kouzel). Kolej znalostí se soustředí na univerzálnějšího barda a nabízí dodatečné dovednosti a známá kouzla, aby byl bard z Koleje znalostí flexibilnější. Navíc každá bardská kolej poskytuje unikátní použití Bardských inspiračních kostek; Kolej znalostí se soustředí na oslabení nepřátel a jejich útoků a Kolej odvahy umožňuje tvorům, které inspirujete, posílit jejich Třídu zbroje a jimi způsobené zranění.

Dá se bardův inspirační kostkový bonus uchovat? Jak dlouhou může příjemce vyčkávat, než ho použije?
Ano. Jakmile bard dá jinému tvorovi Bardskou inspirační kostku, tento tvor má 1 minutu na její použití. Myslíme si, že díky tomu jsou tyto kostky nejen univerzálnější, ale také umožňují bardovi přednést povzbuzující řeč ke každému členovi v družině, než vypukne přepadení ze zálohy, nebo inspirovat postavu, která má podniknout komplexní úkol, aby se nemusela bát, že jí inspirace vyprší příliš brzy.

Je dvojitý zdatnostní bonus novou kvalifikací*?
Ano. Myslíme si, že to poskytuje méně skřípající skok v dovednosti než prostý bonus +5 a současně to postavě umožňuje mít z Kvalifikace dlouhodobější prospěch, neboť tento bonus roste. Také jsme zdatnostní bonus upravili, aby rostl z +2 na 1. úrovni až do +6, takže zdatnost i Kvalifikace jsou nyní na 1. úrovni významnější.
 

---------------------------------------------

*Pozn. překl.: Kvalifikace byla v posledním veřejném playtestu schopnost barda a tuláka, ve které si zvolili čtyři dovednosti a při ověření vlastnosti (resp. dané dovednosti) si mohli přičíst bonus +5.
 

Článek vložil ShadoWWW | Rodney Thompson 14.03.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15455198287964 secREMOTE_IP: 54.81.185.66