[D&D Next] Otázky a odpovědi (7.3.)

Článek ze série otázek a odpovědí o D&D Next.
Článek vložil ShadoWWW | Rodney Thompson

Jak často si černokněžníci obnovují své pozice kouzel? Za každý krátký odpočinek, nebo za každý důkladný odpočinek?
Černokněžníci si obnovují své omezené množství pozic kouzel pokaždé, když si krátce odpočinou. Avšak díky svým vzýváním mohou také sesílat některá kouzla neustále. Na vyšších úrovních (11+) získají také přístup k některým vysokoúrovňovým kouzlům, která mohou seslat jen jednou za den. Tato odlišná technika sesílání kouzel je navržená k posílení faktu, že černokněžníci jsou na rozdíl od ostatních sesilatelů kouzel v pozici, že čerpají svou moc ze svazku s mocnou mimosférickou silou a že obchází normální proces sesílání kouzel díky svým tajemným znalostem.


Jsou černokněžníkovi patroni konkrétně pojmenované bytosti, nebo jde o obecnější kategorie?
Stejně jako je tomu u knězových domén, které mohou představovat širokou škálu bohů, každý černokněžníkův patron může představovat několik různých konkrétních bytostí v určité kategorii. Například, máme obor s pekelným patronem, který může zahrnovat různé ďábly a arciďábly, takže váš pakt by mohl být s obyčejným šejtánem, nebo dokonce se samotným Asmodeem, nebo někým mezi nimi.


Jaký druh mechanického účinku má na černokněžníka volba patrona?
Jak bylo řečeno výše, váš patron je jako doména, v tom, že jde o jedno vaše rozhodnutí, které později proniká do několika schopností povolání. Každý patron vám dává určité schopnosti povolání, které vám dávají možnost dělat věci inspirované charakteristikou daného patrona; pekelný patron zmíněný výše poskytuje schopnosti povolání, které vás odměňují za porážení nepřátel, a které vám dávají štěstí samotného ďábla. Navíc každý patron zahrnuje krátký seznam kouzel, která nejsou v základním seznamu černokněžnických kouzel, ale která se černokněžník může naučit od daného patrona. To pomáhá zesilovat fakt, že patron je dárce tajného vědění, neboť černokněžník se může naučit tato kouzla jen od tohoto patrona.

Článek vložil ShadoWWW | Rodney Thompson 07.03.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10598278045654 secREMOTE_IP: 44.197.251.102