Rasy - elfové

Elfové. Prvorození, nadaní silou ducha i těla, jež neměla mezi smrtelnými tvory ve Středozemi srovnání. Přečtěte si historii jejich plemen a odnoží a pak se teprve rozhodněte, zda vaše postava bude z rodu Sindar, milovníků písní, nebo raději z rodu tzv. Lesních elfů, bojovných znalců lesa. Anebo snad přímo z rodu ušlechtilých Noldor, nadobyčej zručných a moudrých?
Napsal Rytíř
Obsah článku:

Ve Středozemi dosud žije několik druhů elfů. Nejmocnější a zdaleka nejméně početní jsou Noldor, nejbojovnější a nejzručnější ze všech elfů. Mimo nich tu žije daleko více Temných elfů (tj. těch, kteří nikdy nespatřili světlo Dvou stromů). Ti se dělí na dva hlavní druhy, Sindar a Avari, Neochotné. Sindar se spojili s Noldor po jejich příchodu proti Temnému pánu a pochytili od nich mnoho moudrosti i velikosti. Sídlí v několika posledních útočištích jejich lidu; na západ od Mlžných hor je to Roklinka, Poslední domácký dům Půlelfa Elronda, nejučenějšího a nejmoudřejšího ze všech, kdo tu žijí. Pod vedením Círdana, urozeného a ušlechtilého knížete Noldor, pak na nejzazším západě, v Šedých přístavech, sídlí spolu se Sindar zbytek Teleri, Mořských elfů, aby pomohli odjet i těm posledním elfům, kteří dosud setrvávají ve Středozemi, až i oni budou během světa konečně unaveni. Na Východ od hor je to Lothlórien, zkráceně Lórien, kde sindarským elfům vládne Celeborn po boku s Galadriel, nejkrásnější, nejurozenější a také nejmocnější z Noldor, kteří žijí ve Středozemi.

Avari byli více spjati s přírodou a ačkoliv též nenáviděli služebníky Morgotha, pobíjeli je raději svými luky z dálky a přímým bitvám se vyhýbali. Nyní jsou známi jako lesní elfové a jejich jediná říše leží na severu v posledním velkém hvozdu, nyní zvaném Temným, kvůli černému stínu, který se usadil v jeho jižním cípu. Vládne jim Thranduil, jeden z nejstarších a nejurozenějších sindarských elfů, kteří žijí ve Středozemi. Velký počet lesních elfů ovšem žije i v Lothlorienu pod vládou Celeborna a Galadriel.

Všichni elfové jsou stejně vysocí jako lidé, ale štíhlejší. Stárnout pro ně znamená totéž, co moudřet. Nebojí se smrti, protože ta se jim vyhýbá - když jsou po mnoha staletích a dekádách věků již unaveni během světa, odplují na svých kouzelných lodích do Valinoru, tajuplné Země neumírajících, kde vládne věčná blaženost. Jsou imunní vůči nemocím, pokud nejsou magické.

Elfa je takřka nemožné magií a mocí smrtelníků psychicky ovládat, očarovat ho nebo zaklít tak, aby poslouchal někoho jiného, než vlastní rozum, cit a svědomí.

Elfové jako celek uctívají Valar a ctí a milují všechny jejich děti. Nenávidí však zplozence temné, pokřivené vůle Morgotha, padlého boha. Vždy na první pohled poznají, jestli je nějaký tvor dítětem Eruovým anebo jestli je jen výsledkem Morgothova neumělého snažení ho v tomto umění napodobit. Jeho stvůry bez nejmenšího slitování ihned zabíjejí. Nelibují si však v týrání - ani tyto zrůdy nikdy nemučí. Děti Stvořitele mají všechny v lásce, bez ohledu na to, jak vypadají a nikdy jim neublíží, pokud se tomu mohou jen trochu vyhnout.

< Elfové ve Středozemi >
Schopnosti všech elfů
Napsal Rytíř 10.03.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 83 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12314891815186 secREMOTE_IP: 3.133.109.30