Merlin
11.2.2016 09:04
Kampaň: Technické
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
16.4.2019 18:31 - Babaj
by jsi mohl popremyslet jak jste na tom ve hvozde byli s babicemi :-)
17.4.2019 09:58 - Merlin
Já vím "co/kdo" to je
17.4.2019 12:48 - Merlin
Džentlmeni, opět je čas srovnat si v myšlenkách a v písmu vaše postavy (Týká se Ondry a Pavla).
Rád bych se dozvěděl a přečetl si tady, co vlastně vaše postavy chtějí, jaký mají cíl a jaký je jejich motor. Díky tomu jsem schopen (aspoň myslím) přidávat do hry věci, které by mohly vaše postavy pozvednou z pozice NPC do pozice PC. A nyní pár mých postřehů:

Ondra: Tulák je po bardovi nejhratelnější a nejuniverzálnější postava. V rámci urban questů a obecně urban hry má nejvíc možností a dokáže si vystačit sama. Tím, že ji tak nehraješ se okrádáš o spoustu svého prostoru. jak jsem ti psal před pár měsíci na FB, Tvá postava má něco chtít o něco se snažit a nestát se tupou nádobou na požívání alkoholických nápojů. Už je na takové úrovni, že by za normálních okolností dokázala zastávat vyšší post v zlodějské gildě, nebo královské výzvědné službě...je takový Gary?
chápu, že ho nehraješ, nebo nechceš hrát jako charakterní postavu, ale jako bitevní stroj, ale je to škoda. gary, potažmo jiný tulák dokáže získat kvantum informací, zajistit si pomoc podsvětí, proplížit se, zajistit si informátory, maskovat se....a spousty dalších a dalších věcí.

Pavel: u tvé postavy vůbec netuším co je vlastně zač. Popravdě, hraničář je nejdebilnější postava a pokud ji chceš hrát dobře, musíš si vymyslet koncept. Postavit to na co největším dmg v boji je sice fajn, ale příliš jednostranné. V chvíli kdy dojdou boje (a ty prostě nejsou vždy), tak je ta postava herně mrtvá. Máš občas zajímavé postřehy a jiskřičky. pak to ale zazdíš tím, že postavu uklidíš do pokoje a čekáš, až přijde postava někoho jiného a pak čekáš, jaký dostaneš povel (argument, že tě všude chtějí pověsit je sice fajn, ale je to nuda). jak přežil Teren 250 let mi je záhadou.
když už, tak v divočině bys měl přebírat kontrolu nad situací, navrhovat řešení.
Obecně by mělo platit, že byste měli hrát nějakou postavu bez závislosti na tom jaké má pravidlově schopnosti a dovednosti. I kdybych řekl, od příště nemáte žádné schopnosti, hrajte jen charaktery postav.

takže máte úkol do úterního rána mi sem popsat vaši postavu, jakoby jste plánovali postavu pro novou knížku, kterou mám já napsat podle vašeho popisu (je mi jedno jak jsou oblečeni a jak vysocí)
18.4.2019 09:04 - Torrin
Čau,
No tak pojďme na to. ;) V tuhle chvíli asi vynecham děctvi a podrobnou minulost. Asi to je teď bezpředmětné. Kdyžtak mě opravte. :p
Kdo je vlastně Gerry nebo spis kým měl být. Jako bitevní mašinkách nikdy neměl vyznit. A ani není tak postavenej. Když by měl dmg tak je poskládání jinak. Ale to je taky teď jedno. Bohužel zatím tak vypadá.

Gerryho zpátky na Alaron a teď ke skupině tahne to, že chce začít znovu. Z jistých události v jeho minulosti už je mu tak zle, že novej začátek byl slibnej krok. Cítí, že díky této skupině by mohl udělat i něco lepsiho než dosud prováděl.

Ale... vždy to byl grázlík. Hajzlik co má rád drahé předměty ve své blízkosti. Jak už i vychází z jeho vady, ale není zase úplně prodejna kurva. Například u Žnece se víc přiklonil k tomu ze chce využít šance udělat něco dobrého a odčinit aspoň malý kus ze své minulosti.

A co vlastně má hnát Gerryho dal? Vybírat trezory a kapsy nechce. Ale zároveň by rad vlastnil cenou komoditu pro obchod. Informace.

Dlouho nad tímhle přemýšlím, ale nedokázal jsem se k tomu dokopat. Nwm vždycky tak fajnove zatvrdnu při RPG. Zapominam na miliardu vlastnosti. Já už si opravdu udělám taháky.

Teď naposled jsem se vážně fest moc chtěl vytáhnout a fakt to odpálit a hrát. Ale proste zase jsem to posral. Nemálo jsem byl pak na sebe nasranej. Nechtěl jsem prave sedět jen v hospodě a chlastat, ale hrát... jen se mi to nevedlo. No nicméně tyhle Gerryho cíle plus schopnosti si dam na tahák před sebe, abych to měl neustále na očích a nezapominal na tyhle podstatný věci.
18.4.2019 09:54 - Babaj
To zni dobre. :-)
BtW a nebud tak na sebe tvrdej.. Zdnej ucenej z nebe nespad.. hlavne nebud tremista a neboj vymyslet rzne kulisarny a kdyz jsi v uzkych zkus i nahlas rict o drobnou pauzu.. aby jsi se mohl nadechnout , vyhodit z hlavy tu jednu myslenku ktera asi nikam nevde a pvyzkouset jinou... Mne hodne pomaha.. kdyz je takovy chvile kdyz se zamyslim v cem jsem dobrej jako postava) a co bych z toho mohl pouzit...

V tvem pripade... kdyz mne potkaji ti typci.. a jeje co asi chteli.. to jsi zvladl dobre.. bylo jasny ze chteji prachy, nedej boze aby meli oni pravdu a opravdu hlidali.. pokud si na vazkach zkuz zjistit voditka a cas pres vhled... ale tohle jsi zvladl.. ale uz jsi se kousl pri reseni... JAsne nemel jsi prachy.. ale to neni jedine co se prodadava.. sam pises ze chces obchodovat s informacemi...zamyslim se v cem jsem dobrej... hmm jsem asi dobrej lhara mlzic... fajn takze to by snad mohlo vyjit... muzu tedy poskytnout nejakou mylnou informaci.. treba ty se jako rito pro ne moc nehodis ale potkal jsi o ulici vele jinyho chlapka co zrovna prodal povoz a odchazel s tucnym vackem, takze kdyz te nechaji byt a rachle pospisi za nim tak jim popises jak vypada. nebo je spousta dalsich moznych lzi :-)) JA vim.... jako Landr jsem oenil ze jsi touhle cestou nesel ani kdyz z tebe dostali jmeno a bydliste :-)))) Tyranizace Funguje :-)) a mam z toho jako hrac Landera radost...
dalsi moznosti bylo se jim proste ztratit... mas vyhodu sveho umeni se vzdalovat opravdu rychle... bonusovka odpoutani.. sprint a jsi v trapu pak skryti .. a az budou nekde v trapu si jit do doku v klidu dal :-))
Ale tohle prijde neboj.. nikdo uceny nespadl.. ja vidim pokrok.. maly ale pokrok :-)))



BTW kolik jsme meli v te krabici at muzu zapsat nase finance :_))
23.4.2019 07:54 - Merlin
Torrin: ok, uvidíme jak to půjde

Torrin píše:
Hajzlik co má rád drahé předměty ve své blízkosti. Jak už i vychází z jeho vady, ale není zase úplně prodejna kurva.


no, nejméně 3x jsem na tvoji vadu hrál, naposledy minule a ty to prostě ignoruješ...taková vada je nahovno..popravdě...
mít vadu a když se ti to nehodí tak na ni nehrát, respektive na ni nehrát vůbec je celkem k ničemu.
vaše vady (nejenom) vás mají dostávat do určitých situací a jsou to prostě vady. Achilova pata postavy.
Představ si Anakina, který se rozhodne, že nechce být tím zlým a prostě se na temnou stranu nepřidá...protože se mu to nehodí a nechce být kurva...sága by skončila a Darth Vader by nebyl tím kým byl.

Respektive, zkus mi říct jak a kdy tedy na vadu hrát budeš?
23.4.2019 09:46 - Torrin
Ne máš pravdu, s tím medailonem jsem to zahrál naprd. Jako je pravda, ze já posral to, ze raději zapomenu nebo nehraju na tuhle vadu než abych pak víc hrál vytvořenou postavu a případně přišel do křížku s Landrem napr. Ne podívej, uděláme ti jinak. Řešit kdy ji budu hrát nebo ne je nahovno. Proste jednou je to Gerryho vada tak ji proste hrát budu! ;)
23.4.2019 10:03 - Babaj
zase se to nesmi plne prehanet... kazdy ma vadu.. ale i cnosti.. nekdy se tyhle veci biji a to jsou pak ty dilemata ktera se v tobe pretahuji.... nejde o to ze nekdy hrajes nebo .. hrat je musis.. ale nelze jen prihlizet k vadam.... napriklad Lander.. ma vadu ze by polozil zivot za relikjvii sveho bozstva.... ale cnosti mu zase rikaji, ze nneobetuje cizi zivoty kvuli osobnim zamerum.... uz dvakrat svadel boj kdyz se nekdo zmnil nedej boze mu do rukou dal tu relikvii... ale vzdy musel dat stranou sve osobni veci nebot ve hre byli jine zivoty nez jen ten jeho.... ano pro slzu kdyby mu ji silenec nedal by se rozhol jit a ziskat ji i kdyby slenci mel za to nabidnout vlastni zivot.. nastesti to Silenec nechtel :-))

V prvnim pripade se snazil belovous uplatit mne vymenou ze mi povi o pasce..... ano,.. mel jsem hrozne dilema ale nevyhraly me zasady... presto jsem bral jeho hlavu abych tu informaci z nej dostal..... ta vada mne sice souzi le zaroven se ve mne bije s necim vznesenejsim.. je pak jen na tobe jak se s tim poperes... to je presne to na co merlin rad hrava.. dava vam slozita dilemata.. a vy se jich musite zhostit... Nejde to delat jen slepe.. kuprikladu jedno z dilemat stalo mne a geryho zivot kdy se Teren rozhodl ze je pronej mylny slib pocitu bezpeci jeho vesnice lepsi nez vykorenit to zlo hned... Ano rozhodoval se s pocitem zmaru a beznadeje.. kdy pred znece predstoupil. kde si myslel ze ho nedokazeme premoci... A nebo jen koukal na tu vadu.... to je to co je treba zvazit... Postava kterou si vytvaris nema jne vadu.. to je to co po vas i merlin chce,, aby jste si postavu vyprofilovali.. aby jste ji vdechli charakter.....
23.4.2019 10:07 - Torrin
Tak jo, ale uznávám, ze s vadou bych měl více pracovat. Zatím jsem na ni nehrál tak jak bych mel
23.4.2019 10:08 - Merlin
Torrin: neber to jako kritiku, ale jako poznámku k zamyšlení.

Ostatně je to podobné jako když se nějaká postava(tedy hráč), která nemá dobré třeba Vnímání(doplň si cokoliv)snaží do třeba hledání narvat jiný sklil, který má nabušený. Holt prostě neměla dávat body do jiného skillu, ale do Vnímání. pak je to jen ochcávačka systému a hry: Já jsem si dal body do toho a toho, protože to pro mne bylo cool, ale už nechci respektovat to, že moje postava prostě hledat neumí...
Právě to by mělo dělat jedny z rozdílů mezi postavama. Někdo je víc charismatický a směřuje to na diplomacii a sociální skilly a v přírodě nebo hledání je totální looser...prostě diplomat a akademik v džungli. A ten potřebuje s sebou lovce a průvodce, který mu najde vodu, stopy a cestu..ale jakmile se dostane do kontaktu s civilizací, tak posere v jednání co jde...
23.4.2019 10:16 - Merlin
ty čtyři věci: vada, pouto, cíl a cosi vám mají pomoci vytvořit, profilovat a hrát chování postavy. Do toho se ještě přimíchává přesvědčení.

Pokud jsou dvě věci totálně proti sobě, tak by se měly změnit, aby nebyly: např. Bojím ostatních lidí a nechci s nimi chodit a Mám potěšení z přítomnosti dalších osob.

prostě si představte, že je vaše postava hrdinou knihy nebo filmu a máte předložit producentovi scénář s popisem té postavy...aby ji pochopil, aby ho zaujala...
24.4.2019 20:48 - Havran-56
Tak hurá do hospody. Mám stále na paměti ten příběh o božích a házení lebkou. Co místní chrám Matky třeba tam něco vědí. A co Gerry jak jsi dopadl?
24.4.2019 21:22 - Babaj
v chramu jsem neco zkousel. uvidime co vystaraji... znova bych se jim asi nutit nesel :-)
25.4.2019 11:41 - Merlin
Na mne se nedívejte...já informace dal už včera ráno...
25.4.2019 18:41 - Torrin
Takže, mám informace kde by se měla ukrývat osoba, která by nás mohla dovést ke Gudrakovi. Nejčastěji se zdržuje v zájezdním hostinci Zaječí pracka, který se nachází nedaleko hradeb. Náš cíl si říká Al-Rash, ale je znám i pod pojmenováním Dráp nebo Spencer.

Dále víme, že se často schází s obchodníkem Vitarem Aleprem, který sám vlastní dům nedaleko Zaječí pracky. Je možné, že by se mohl pokusit utéct a schovat se na tomto místě pokud nebudeme dostatečně rychlí.

A jako poslední informace, kterou jsem zjistil, je ta že Al-Rash má prý v řadách armády a místní stráži své lidi!
25.4.2019 22:55 - Havran-56
Paráda. A máme stopu doufám že z něj dostaneme víc než z té okridlene ženské.
26.4.2019 10:05 - Babaj
"hmmm ,,,... Vidim ze jsi se odpoledne cinil.. cekal bych sice od tebe navstevu nalevny nebo lehke zeny.. ale tyhle hle informace se hodi... A jak jsi daleko s domluvenou schuzkou s Neeskou... ted ani nevim jestli je moudre ji kontaktovat kdyz ji diky temto informacim hodlame obejit..."
26.4.2019 12:32 - Havran-56
Tak na Nišku hodíme bobek a půjdeme omrknout obchodníka a vymyslet jak vítanout do cechu a nenechat ho zdrhnot.
26.4.2019 12:32 - Merlin
http://www.d20.cz/clanky/vyrazna-postava-snadno-a-rychle.html
26.4.2019 12:42 - Torrin
Akorát jsem ho dočetl:p
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.093356847763062 secREMOTE_IP: 18.225.98.18