Merlin
11.2.2016 09:04
Kampaň: Technické
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
31.1.2018 15:48 - Sir KRTEK
PALCE jsem držel všem co měli dnes zkoušky a vyšlo jim to. Doufám že jsem neprozradil něco co jsi nechtěl Miro. Jinak je pravda že s touto skupinou je těžké pokračovat. Prostě jsme udělali několik závažných chyb které nejdou vzít zpět a bylo by to hodně těžké neřkuli nemožné to dál ukočírovat ke zdárnému konci. Takže pokud chceme dále hrát a Mira nám chce ještě stále dělat DMa tak jsem přemýšlel (což bylo velmi vyčerpávající) zkusit buď monka nebo kněze.
31.1.2018 16:38 - Babaj
psst.. monka ne .-)))
31.1.2018 16:41 - Babaj
ne ze by ho nekdo z nas uz mel.. to ne :-)) a ne ze by to mira neukociroval.. ale jak bych to rekl.. merlina clasa monka znervoznuje :-)) takze zadny znervoznovani :-)
1.2.2018 12:34 - Babaj
Prave jsem se vratil z hradu........

Bohove zustavaji tam kde byli a davaji nam smrtelnikum jeste sanci.....

tak tedy .. jak s timto darem nalozime?:-)


tak tedy s chuti do prace a s novou zodpovednosti kujme pikle a sklizejme co zasejem.....


takze pokud toshrnu... patrne jsme se rozhodli podivat se na to z jineho pohledu....
Majkl pozadal o paladinske primky...
Ajkovi by ssedl opet klericky hav.....
Martinovi jsem zatrhl monk a tak to vypad ze by se nam tu mohl vyklubat klericky snem...
Ondra by rad hnetl dudy a tedy bardem by se rad ukazal v novem svetle....

a ja to nejak doplnim....

jestli mala kostra je hotova tak co se svalstvem.....

jak ted nejlepe na kampan se navest... nabizi se vyuzit nas denik....... nybizi se spojeni at uz s paldinem nebo primo s bardskou koleji.....

a jakpak by jste nasi kostru oplacali vy?
1.2.2018 18:33 - Torrin
No obohatit, co se tak domluvit ještě na takovém základu. Na jakém levelu začneme?? Já bych to viděl jet pěkně od 1. lvl, ale jak by se to líbilo vám??
1.2.2018 18:38 - Babaj
no nevim, mne by se spis nelibilo, zaciman od zacatku dost casto a navic jak by jsi chtel navazat na pribeh ktery uz nekam pokrocil :-) ale klidne se podridim :-) zas takovy problem mi to nedela
2.2.2018 09:00 - Merlin
Vůbec se nechci pouštět do debat, chci, ať se dohodnete a domluvíte na dalším postupu sami. vše má své pro a proti. Pokud chcete ale postavy na vyšších levelech, pak musí být postavy dobře zpracované, protože zatím se vždy stalo, že postavy nastupující na vyšším levelu jsou jen souborem čísel a pravidlových vlastností (bez ohledu na to, co si myslíte, že jste věnovali backgroundu atd.). Budu chtít vědět co postavy prožili, na "čem" si vydobyly levely, jejich selhání i výhry. Stejně tak i nějaké záporáky (poražené i vracející se).

Další věc ke tvorbě (je jedno na jakém levelu). Budu hodně důsledně tlačit na hraní vad, pout a ideálů. Tak si to dobře rozmyslete. To jsou věci, které mají tvořit postavu. Bohužel to není přesvědčení (které stejně ani moc nehrajete, co si budeme namlouvat)
2.2.2018 09:35 - Babaj
vidim, ze jsi v necem neponauctelnej :-)))) si pak nestezuj kdyz budes muset premyset nad hrdinami typu 10 gnolu jednou ranou :-)))

ale chapu... jasny .. kluci zvladnem aspon 2 nebo treti level?... vyssi je asi dle nastavenych pozadavku mimo nase sily :-)))
chjo se tech epickych levelu nedoziju _.)))

aspon si nemusime lamat hlavu s navaznosti na pribeh .-))

Jenze mam takovy dojem , ze bude problem s rozlisovanim... bych variantu s denikem nezavrhoval.... mozna ochuzeny o nejake ty stranky :_)))
Amnon mozna pokud bude citit ze v teplem chramu to bude o drzku tak mozna harfenikum/ Myvalovi by ochuzeny denik pro jistotu mohl poskynout.
2.2.2018 09:59 - Merlin
Nezavrhuju "deník". určitě bude ve hře, pravděpodobně ve spojení s Harfeníky, nebo Panskou jednotou.

Jinak neboj..taky mne napadla "jedna rána, jeden mrtvý gnol" :). nechci rozepisovat 2A4 povídku. To je sice hezké slohové cvičení, ale zaprvé se trápím gramatikou a zadruhé si to přečtu a pak už si nepamatuju co kdo psal. když už tak, tak chci stručné body. výcuc.

Jinak pro vysvětlení, proč bych chtěl (pokud chcete nějaký vyšší level než 1,2) nějaké "zdůvodnění". Protože jinak nejsou postavy uvěřitelné, jsou odfláknuté a jsou jen snůškou čísel. Prostě to tak je. Nikdo nechce věnovat (a asi ani pořádně nemůže) čas a energii tomu, aby vytvořil postavu uvěřitelně. Většinou to pak končí amnézií, vágním prohlášením, že postava posledních 6 levelů cestovala horama a lovila orky atd. Nemá žádnou historii, vztah k ostatním postavám atd.
Takže není to, že bych vás chtěl ochudit o nějaké možnosti.
2.2.2018 10:49 - Babaj
nu hosi hodte sem aspon co mate za postavy... treba bych pak mohl neco vyplodit za nas za vsechny a posunout nas vys..... mohli by jsme druzinu tvorit uz nejakou dobu ale potrebuju s necim pracovat. at mame do vikendu aspon ostru a individuelni do uterka....

a nebo navrhuju treba sobotu na nejaky meeting?
2.2.2018 10:52 - Babaj
klidne to muzem nsadit na aktivitu mimo severskou oblast... a sem na s zavedla prave zminka o severskych aktivitach Kramera.... tim bychom meli nejakou minuost... rozvedena ale nenapadajici hlavni oblast merlinova zajmu... ale piste.. rad odpovim priste :_))
2.2.2018 10:54 - Babaj
tim nerikam, ze bychom koreny nemuseli mit na severu... naopak treby u mne si zahravam s myslenkou bacgroundu ktery se vytvarel v hlubine,, ale cesta mne odvedla prave vsud jinde nez do hlibiny .-))
2.2.2018 11:16 - Merlin
nejde o to: "já vám něco vymyslím, jen ať jsme výš" :)...to by postrádalo smysl. prostě chci, ať mají postavy nějaký vývoj a minulost. Aby je hráči považovali za svoje. Pokud to odboucháte "jen" z důvodu vyššího levelu, tak se vracíme na začátek a klidně si udělejte postavy bez minulosti...stanou se jen hromadou čísel a celý to půjde zase do háje.

chtěl bych se vrátit k počátkům a ke smyslu RPG (jak ho já vnímám), kdy nejde o to: za každou cenu mít největší číslo na světě a získat obouruční meč +45. Ale o sociální interakci a zábavu :).

Ano, nikdo nechce hrát loosery..ani já to po vás nechci...chci jen, ať hrajete postavy a ne čísla
2.2.2018 11:43 - Babaj
co se certis ? _:)) ja chci kostru pro to abychom mohli mit tu minulost..

a mimo jine.. nevim kde beres tu jistotu ,ze jedem jenom na cisla....

jen mne unavuje porad jezdit od zacatku.. nechci jen porad zabijet krysy v kanalech a cistit stodoly.. nechci kdyz prijdu do hospody tak jen pporad budovat budoucnost jako nekdo kdo se hodi na spinavou praci :-)) ja vim ,porad se zenu za vysokymi cily aniz bych se kochal racky nad utesem.... ale to je muj motor.. tak se necerti, ze se snazim pomoci i ostatnim.. bo je jasny ze pokud tu minulost budeme tvorit kazdej sam tak muzem rovnout zacit od te jedniky......-)

jdu pro vidle :-))

ono to tak stejne dopadne bo domluvit se nez osobnim setkanim to nepujde a na to uz neni moc prostoru....


Miro a urazi mne ,ze si myslis ze jedu jen na cisla... kdyz uz to musim rict otevrene...
2.2.2018 11:54 - Babaj
tady jsem spis citil,ze si doprejem ten pribeh.. budis ke konci se nam to zamotalo, ale nebral jsem to jako konec,ale jako jen jiny pohled na pribeh..... jinak vis ze nerikam na výši levelu ani popel.. dokonce jsem byval zastance at kdyz nekdo umre at zacina niz nebo i od zacatku.. ale vicemen je to taky orisek... ale nedelalo mi to zadny problem....
...proto jsem ted zastancem pro vyssi start.......
2.2.2018 12:17 - Merlin
nečertím..jen jsem si dovolil k tomu něco říct..už mlčím

edit: a ne..urážíš se zbytečně. Neřekl jsem, že jedeš na čísla...nevztahuj to na sebe. píšu to obecně. Vážně nemám chuť se rozepisovat kdo co kdy kde jak...včetně mne samotného

to co jsem napsal bylo myšleno a evidentně asi nepochopeno, že nechci něco:

hele vymyslíme něco, a dostaneme vyšší level - čemuž odpovídá " treba bych pak mohl neco vyplodit za nas za vsechny a posunout nas vys....."

ale přesně opačnou filozofii...

a věř mi, že prakticky žádná z postav, které začínaly v kampani výše (v průběhu hry, po smrti atd.) nebyla domyšlená
2.2.2018 12:23 - Babaj
njn jsem taky natocenej a taky to prelivam nekam kde to nepatri.. jen jsem byl ted vztahovacnej... ale jdu do seebe.. rozhodl jsem se udelat si postavu zcela dle random hodu :-)) udelam si tabulky na vyvoj postavy a vzdycky ji hodim co si veme,, zbytek se pokusim u Roleplayovat... jsem zvedavej kam se to vyvrbi :-))))

upozorneni.. tohle neni vzdor, ale napad ktery hodlam vyzkouset .-)))) proste nechat se vlacet osudem a vycedit z toho co mi nachysta to nejlepsi co jde .-)))
2.2.2018 12:25 - Merlin
viz edit
2.2.2018 12:27 - Merlin
ale třeba mne překvapíte, postavy budou mít promyšlenou minulost a budou spolu fungovat jako dlouholetí přátelé a ne tak jak doteď...
2.2.2018 12:35 - Babaj
priklad.. zacnu se statama...
Roll(3d6)+0:
3,6,5,+0
Total:14

Roll(3d6)+0:
1,1,4,+0
Total:6

Roll(3d6)+0:
4,1,4,+0
Total:9

Roll(3d6)+0:
6,3,2,+0
Total:11

Roll(3d6)+0:
2,5,4,+0
Total:11

Roll(3d6)+0:
4,5,4,+0
Total:13

NOTES
-------------------------
This field records your latest roll at its top.

Modified results that would produce a number less than one display as one.

sila 13
obr 11
odol 11
int 9
mou 6
cha 14


safra kouzelnik ani clerik to nebude... minima jsou 13
takze klasy....

barbar
bard
bojovnik
sorc
warlock

takze vic toho nei takze 5 kusu.. takze k6
Roll(1d6)+0:
2,+0
Total:2

NOTES

jaj bude to bard .-))) tak too jsem jeste nehral _.)

na rasu bych te mozna poprosilo pomoc.. nekde pri te reinkarnaci jsi mel tabulku ze?.... copak je pod..
Roll(1d100)+0:
4,+0
Total:4

NOTES

fakt 4 % takze druha strana tabulky .-))
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.076258897781372 secREMOTE_IP: 3.141.2.133