Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
9.10.2013 12:01 - Nachtrose
Zatim jen kratce, pozdeji se rozpisu vice:

- spellslingeri jsou artillery minioni
- chybi threatening reach. nicmene neni reach 3 obecne trochu moc?
- fate karty nemam
- skvely napad s aurou i lecenim, nicmene nepralo by se to tak trochu?
9.10.2013 13:46 - Merlin
Nacht: nepralo, mně se to dokonce dost líbí...:) pokud si je bude dostatečně vyvolávat jako chodící lékárničky, postavy to bude pořádně štvát, když je budou osekávat minioni :) a ještě kdyby je třeba různě posunovali :)
9.10.2013 13:50 - noir
Samozřejmě jde dát minionům něco jako při hitu push 1. A ještě další hezké svinstvo: Kdyby Boss markoval, jak naznačoval Almi, mohl by mít při útocích postav na miniony oportunity :)

treatening reach bych nedával, to mi přijde moc...
9.10.2013 14:20 - Nachtrose
Píše:
treatening reach bych nedával, to mi přijde moc...


Ja prave nevim, prijde mi celkem logicky, kdyz uz je to HUGE boss s opravdu velkym obourucakem. Jen bych to mozna mohl snizit na Reach 2, vcetne vsech melee utoku.

Co se markovani tyce, je rozumnejsi dat marku jenom na Fullblade Swing, nebo treba i na tu Grand Cleave?

K minionum me podle napsaneho napadla moznost: Aura 3, na zacatku tahu ozivi 1d3 minionu do maxima 3 ( 2 shildbearer, 1 spellslinger ), pri bloodied dvojnasob. Plus by mohla davat Vulnerability Necrotic 5 a Spellslingeri treba nejaky Necrotic ranged damage. ( Dva kluci maji Ebon armor +2 coz jim dava tusim resist necrotic 7 ). Pokud se ptate proc tech 1d3 - at nemusim resit presne umisteni mrtvol. Podlaha muze byt poseta smesi kosti a lebek a nejake si proste z toho vzdy vysklada.

Asi bych tam udelal v tomto pripade moznost vypnout healovani od minionu a zranitelnost diky aure. Povolavani minionu bych tam nechal.

Ten autosave je dobra vec, na ten jsem uplne zapomel, i kdyz uz jsem jednoho takoveho draka nasazoval. Byli z toho celkem prekvapeni :-) I kdyz vic nez na save to asi vyuziju na utoky, protoze moc vypinacich nebo omezujicich dovednosti druzina nema.

Nicmene porad mi tam nejak nesedi utoky proti NAD. Precijen, Leoric je v tomto ohledu obycejna mlaticka...
9.10.2013 14:31 - Shako
Nachtrose píše:
utoky proti NAD. Precijen, Leoric je v tomto ohledu obycejna mlaticka...


I Leoric muze delat nejaky utok proti F za ucelem treba fall prone efektu. :) Nebo naopak rychle seky spis proti R s mensim dmg (treba za tu minorku).
24.10.2013 20:37 - Jarik
Ahoj.
Nemel by nekdo nekde pripravenych 5 postav na cca 8.urovni?
At se s tim nemusim delat :D Jde o one-shot.

Dekuji.
25.10.2013 08:15 - noir
Character Builder pojede i dál:
This month we want to share some upcoming changes to the DDI tool set and subscription. As we look to the future launch of D&D Next, we are shifting our focus to the development and support of the new rules set, which will impact the Dungeons & Dragons Insider subscription service.

DDI will remain available to those who still wish to access all the great 4th Edition Magazines and Tools as part of the DDI subscription.

Starting in March of 2014, the DDI tool set (Character Builder, Adventure Tools and Compendium), will no longer be updated with new 4th Edition game content.

Existing issues of Dungeon magazine and Dragon magazine will continue to be offered for viewing.


Read more: http://www.enworld.org/#ixzz2iiByDet4
25.10.2013 09:15 - Alnag
Noir: Myslíš jako - za nové peníze žádný nový obsah. Dobrý!
25.10.2013 10:09 - noir
Ale spekulovalo se, že to utnou úplně. Tohle je lepší než nic...
25.10.2013 10:23 - Shako
Noir: Kdyby to zacalo byt zdarma, tak je to dobry, ale placene bez updatu?
25.10.2013 10:42 - noir
Shako: Tak reálně to už stejně není updatované tak půl roku. Co by se na tom dál updatovalo, když není žádný nový materiál, a tudíž nemá co přibývat?
30.10.2013 20:37 - Me-dea
Nevíte někdo prosí,m jestli by se někde u nás dali koupit Drow Treachery Fortune Cards, případně neprodal by někdo? Díky.
18.3.2014 23:53 - ShadoWWW
Na GAMA Trade Show and Game Developer Conference, co těď probíhá, zaznělo, že Wizardi budou dál tisknout příručky 4E, dokud o ně bude zájem, i po vyjití 5E.

Wizardi mají novou strategii, že na pultech amerických RPG prodejen budou stále dostupné všechny core příručky všech edic v tištěné podobě. (Příručky 1E, 2E i 3.5 už vyšly - byť oficiálně se prodávají jako sběratelské).

Přes DnDClassics chtějí Wizardi vydat všechny příručky starých edic v PDF. V PDF nebudou pouze core příručky (ty budou v prodejnách knižně).

Wizardi tím chtějí předejít edičním válkám - ať si každý hraje, jakou edici chce, a ať všechny spojují zážitky z hraní D&D.
19.3.2014 00:01 - Gurney
ShadoWWW píše:
V PDF nebudou pouze core příručky (ty budou v prodejnách knižně).

WTF? Všechno bude v pdf, ale to co k tý hře nejvíc potřebuješ bude jen k sehnání jen oskenovaný? To o ty peníze za core nestojí, chtěj to lidem co ho chtěj elektronicky znepříjemnit nebo obojí?
19.3.2014 07:11 - ShadoWWW
Gurney: No, má to několik důvodů: Ti, co hrají či budou hrát staré edice, jsou většinou původní hráči, co už Core mají a akorát si nestihli koupit všechny doplňkové moduly v průběhu životního cyklu edice. Pak je tu podpora RPG prodejen, kterou Wizardi vždy považovali za klíčovou (D&D Encounters, D&D Day atd.) a ví, že kdyby vydali core příručky v PDF, tak prodejnost jejich knižních verzí bude ještě menší a ty prodejny by nakonec možná ani nechtěly, aby jim zabíraly místo v regálech. A pak - možná mají spočítané, že se jim vyplatí tisknout a prodávat jen core příručky, ale kdyby byly nabízené i v PDF, tak se to už nevyplatí.

Z pohledu českého hráče je to ale samozřejmě jiné. My nemáme nostalgický vztah k původním edicím (možná jedině 3.5) Navíc třeba v Černém rytíři mají 1E příručky, ale 2E ani 3.5 už nemají (nejspíš pro malý zájem).
19.3.2014 14:03 - Gurney
Ne že bych nějak moc rozuměl marketingu, ale obzvlášť v případě už starých edic by mi přišlo mnohem logičtější mít core v pdf zdarma a teprve fyzické core + pdfka handbooků placená. No nic, WotC už na to třeba má lepší obchodní stratégy než ty co kdysi zařízli veškerá pdfka...

Nemluvě o tom, že fandové první edice už se dávno zařídili. A WotC tehdy naprosto propáslo příležitost vydat 1E v pdf pod OGL, něco na to vydělat a ještě být za starostlivou firmu, kterou zajímají všichni fandové D&D. Dneska už je to tak trochu s křížem po funuse...

Nostalgický vztak u nás začíná tak od AD&D 2e - škoda že už sem nechodí Vannax, pořád mám v živé paměti tu sadu co jsem dostal když jsem se jen zmínil, že AD&D 2 nebyla komerčně nejúspěšnější verze D&D :D
16.4.2014 19:57 - ShadoWWW
Tak po dlouhé době jsem náhodou zavítal na RPG F málem mi vypadly oči z důlků. Sním, či bdím? Je to sen? Stejné ráno, tentýž den, ale to už jinde jsme, RPG Forum 4E miluje! :-) (Nebo minimálně se zamilovává, ale to se mi tam nerýmuje. :D)
16.4.2014 20:04 - Alnag
ShadoWWW: Taky jsem na to koukal. A víš čím to je? Blíží se nová edice, takže bude zase co nenávidět. Staré už lze vzít na milost. Alespoň že Sosáček je konzistentní. :)
16.4.2014 20:14 - ShadoWWW
Kdybychom toho Sosáčka neměli, museli bychom si ho snad i vymyslet. :-D

EDIT: Ale je fakt, že když přišla 4E, tak lidi psali, že D&D se nedá hrát kvůli tomu feat a multiclass bloatu. Co na tom, že tím mysleli 3E. Teď čekám, že když se bude mluvit o Nextu, tak budou nadávat na to, že D&D nehrají, protože je to deskovka.

Prostě vždy o edici pozadu.
16.4.2014 20:17 - ShadoWWW
Na druhou stranu, díky tomu, že teď vzali 4E na milost, tak by mohli na Kostce najít spoustu inspiračních zdrojů. A dokonce i překlad jejich oblíbené hry. :-D

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12214517593384 secREMOTE_IP: 18.218.70.93