Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
15.3.2012 10:17 - Vojtěch
Podle pravidel na poškozování objektů, jinak se to zpravidla ignoruje ;)
15.3.2012 10:30 - Slávek
Má družin jsou veteráni ale pořád děti 
Co vlastně vše se jí povedlo? Třeba nejdříve našli díky jednomu šílenému chlápkovy cestu do systému jeskyní kde dle jeho slov přestala fungovat jeho magiie a byl napaden příšerami . Zajimaví poznatek byl že clápek pracoval pro cech Mágovské lože v Císařství Olmionském ( něco jako Řím) a nebyl žádné ořezávátko…ale bez magie byl nahraný.. Družina se rozhodla to tam prozkoumat. Prošli sítí chodeb a cestou narazili jen na jeden malí kmen Raxunu ( něco jako lizardi) kteří nejsou moc nebezpeční ale za to na čaroděje který spoléhá jen na magii a najednou mu přestane fungovat to stačí. Takže lezli ál až našli obří DOM plný podzemního jezera…na jeho okraji spatřili něco oblezle chaluami co bylo obrovské a vzdáleně to připomínalo rybu….ano ti co chtěli kouzlit měli smůlu…Díky nešťastné události kdy zloděj po sobě hodil 6 jedniček na postřeh došlo k tomu že uklouzl a spadnul z výšky 20 metrů…jako PH jsem myslel že dopadne do vody…opět si házel a samozřejmě si hodil pro jistotu dalších pět jedniček a slítnul na zem. Házeli jsme na smrt a měl sudá nebo lichá..opět nedal.. tak jsem nevěřícně na to koukal. Družina pokračovala dál a zjistili že zloděj je opravdu na okraji smrti. (Za pomoci jendé věci získali alespoň jeho duši) a nevědět co dál šli k tomu ukazu…ten ukáz ve skutečnosti byla obrovská kovová ryba neboli ponorka (Arcanum ) . Nebudu prodlužovat vyprávění…pocházela z Dob válek mezi Kentu a Alianci ( velice dlouhý a zajímaví příběh jak říkají kluci ) prolezli ji povedlo se jim nahodit nouzoví systém kde bylo něco málo energie z krystalů tím spustili hologram který jim poradil co dál…našli i díky němu v kryozoně jedno tělo které bylo klinicky sice mrtvé ale při životě…( stáze) tam narvali tu duši zloděje ( měl kliku že to nebyla ženská) . Na to jim Hologram suše odpověděl že uroveň záření roste neboť odpálil ochrané bloky. Chvíli se snažili zjistit co to pro n znamená a pak velice rychle začali utíkat…stihli to..jen odpálily velký kopec a způsobili lokální záplavy na Jihu Omionu. Naštěstí se o tom nikdo moc nedozvěděl a oni to rozhodně nemají chuť nikomu říkat.. jinak dále vyhodili do povětří Dům velitelky stráží jedno náměstí, dvě podzemí … bohužel fakt vždy omylem a vždy při pokoušení se pomoci obyvatelům nebo zabránit neštěstí… no a jednou z vlastní blbosti
15.3.2012 10:35 - Slávek
Sethi - omlouvám se má paní že jsem přehlédnul Váš Nick. Prosím omluvte starého psa jehož zrak již není nejlepší :-)
15.3.2012 11:01 - Naoki
koukám že u vás je taky o zábavu postaráno :D
15.3.2012 11:03 - Slávek
U nás vždy :) Vše je o světu a jak ho máš udělaný a nastavěný . Já se ho snažím mít komplexní a už jsem sepsal asi +-100 stránek a stále není dopsaný a asi nikdy ani nebude:)
15.3.2012 12:54 - Deputy
dotaz na odbornost:
Druhé Mistrovství [kouzelník]
Předpoklady: Kouzelník, znak povolání Mistrovství mystického nástroje
Výhoda: Získáš druhý znak povolání Mistrovství mystického
nástroje.
mam to chapat tak, ze je pak mozne mit v jedne ruce kouli, v druhe hulku (ehh) a pripadne vyuzivat obou bonusu co davaji soucasne ?
15.3.2012 18:02 - Assassin
Deputy: Libovolný kouzelník dokáže používat libovolný nástroj(implement) pro kouzelníka, tzn. kouli(orb), hůlku(wand), hůl(staff) a v jedné přiručce přidali knihu(tome). Každý z těchto nástrojů se dá použít v druhé ruce(off-hand), to znamená, že kouzelník může mít klidně v každé ruce nástroj(nebo třeba zbraň a nástroj jako naše družinová elfí čarodějka Spirálové věže, která jede ve stylu Gandalfa dlouhý meč + hůl). Nicméně pro jeden konkrétní útok můžeš využít jen jeden konkrétní nástroj a třeba to střídat. Případné obranné schopnosti nástrojů však jde pak využívat obě zároveň(aspoň tuším, jestli se pletu, opravte mě někdo prosím).

Toto vše však se zmiňovanou odborností nemá nic společného. Ta se totiž týká toho, že kouzelník první úrovně si vybere svůj oblíbený nástroj, s nímž dosáhl mistrovství, a s tímto nástrojem má pak výhody zmíněné v příručce. A tato odbornost mu poskytne výhody u dvou nástrojů. Každý nástroj má totiž výhodu za mistrovství jinou a někteří kouzelníci by je třeba rádi kombinovali.

EDIT: Ještě dodám pro snadné vyhledání, že ty mistrovství jsou v pravidlech v popisu kouzelníka a konkrétně to je hůl obrany, hůlka přesnosti a koule něčeho, co česky netuším. Tyto tři jsou v základní přiručce, později vyšly ještě další (tuším, že taky tři).
15.3.2012 18:26 - noir
Copak z toho asi tak bude :) http://baldursgate.com/
15.3.2012 18:36 - Assassin
noir píše:
Copak z toho asi tak bude :) http://baldursgate.com/

Doufám, že teď nebudu hodinu a půl čumět do monitoru jen proto, abych se dozvěděl, že to bude předělávka pro handheldy.
15.3.2012 18:37 - Slávek
to bude nejspíš BG na IOS...
15.3.2012 18:58 - klaymen
noir píše:
Copak z toho asi tak bude :) http://baldursgate.com/


Oznamenie Baldur's Gate: The Crappy Facebook Game?
15.3.2012 22:39 - Slávek
http://www.baldursgate.com/news/2012/03/15/announcing-baldurs-gate-enhanced-edition/
16.3.2012 19:39 - Endrey
napadlo nas se Hadrianem "mysticky strazce", protoze vychazime z jeho role defendrera
16.3.2012 19:52 - Jarik
muze mi prosim nekdo vysvetlit, proc do toho nazvu porad nekdo zaclenuje slovo ''Mysticky'' ?
Priznavam, jsem jazykove slabsi jedinec,... tak mi to prosim jenom vysvetlete.

dekuji mnohokrat.
16.3.2012 19:59 - Endrey
Swordmage je arcanove(starodavne, magicke) povolani a z toho vychazi mystika. Je to jen navrh, a teda nas napadl hustodemonskykrutoprisnak:-D:-D
17.3.2012 02:47 - Vojtěch
S démony by lezl do image warlockovi ;)
17.3.2012 13:49 - Barbar
ahoj dotaz, projevuji se zranění do postavy? jako postihama? Neboj ne Unava? Nemohu to nikde najít :(
17.3.2012 14:08 - Alnag
Barbar: Když jsi na polovině životech a méně, jsi bloodied (zkrvavený), což může mít různé dopady. (Např. pro některé nestvůry můžeš být snazší kořistí.) Takže postihy jsou to spíš nepřímého charakteru.
17.3.2012 15:01 - Bajo
mystika ma imho blize k nabozenstvi (zalezistost spise knezu a mnichu), nez k zaklinaci magii, ale to rikam jen jako postreh, jinak je mi to asi jedno :-)
17.3.2012 15:23 - Barbar
Dalsi dotaz, pokud hrac si musi hazet treba proti pokracujicimu zraneni past na vydrz, jeho vydrz je15 treba, tak musi si vubec hazet? Kdyz past je jen deset? Plati tu taky pravidlo 1 nicky jako neuspech?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094237089157104 secREMOTE_IP: 18.224.59.231