Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
12.1.2011 23:31 - Alnag
Já jsem zvědavej, kdy se na netu objeví obrázek někoho, kdo si doma v obýváku vydlážil tilesama celou podlahu a hraje se u něj tím způsobem, že postavy putují po obýváku sem a tam... :))
13.1.2011 00:29 - Sethi
Ty, Alnagu... co kdybychom odstěhovali z kuchyně stůl?
13.1.2011 05:33 - Vojtěch
Kýblohlav školní píše:
Zkusim, uvidim. Zatim potřebuju hlavně útesy, ale pláně se taky časem dostanou ke slovu. Ti kolosální draci musej mít na čom přistávat XD
Vezmi to jako 3E - Ti draci můžou přistát rovnou na háčích a hned ušetříš prostoru...
13.1.2011 11:06 - noir
13.1.2011 11:33 - Sethi
Ne.

...

Ne, Tobě ne.

Sám jistě pochopíš, že v tomhle Tě podporovat nemůžu.
13.1.2011 12:42 - noir
Já jen chci studovat nepřátele!
13.1.2011 12:46 - noir
Na vážnější notu. Se čtvrtou edicí to vypadá bledě. Wizardi píšou: "Additionally, three D&D RPG products have been removed from the 2011 release schedule—Class Compendium: Heroes of Sword and Spell, Mordenkainen’s Magnificent Emporium, and Hero Builder’s Handbook."

To znamená, že letos vyjdou jen TŘI knížky: Heroes of Shadow (duben), Shadowfell (červen), a Monster Vault: TttNV (červen). Divný... A vysvětlení? Trapné "While this means fewer books, we plan to deliver just as much great content for players this year through other formats, including board games, accessories, and digital offerings."
13.1.2011 12:54 - Sethi
Připouštím, že "ovládni nemrtvé" by se mi na Konstantina občas hodilo.
13.1.2011 13:15 - Alnag
Noir píše:
Na vážnější notu.


Souhlasím. Tohle stažení produktů je zvláštní (zvláště po Essentialově neúrodném roce 2010). Na druhou stranu všechny ty stažené knížky jsou dost ... meh ... o ničem. Jediný zajímavý je stejně Shadowfell. Ale mám pocit, že to prostě chtějí zkusit přes něco, co víc sype... sběratelské fortuna karty apod.

Lidé už asi nemají tendenci si kupovat knížky a Essentials tomu asi taky nepomohly.
13.1.2011 13:57 - noir
Věřím, že to tak je. Tady prý někde někdo řekl, že obsah těch nevydaných knížek se k zákazníkům dostane jinou cestou, zřejmě elektronicky. Je pravda, že ani jedna ze zrušených publikací neměla úplně vyjasněný obsah. Ale mě prostě chybí nějaká bomba, něco, nač se těšit - nový svět, něco nového, originálního...
13.1.2011 15:00 - Alnag
A zároveň zrušili barvené figurky... zřejmě už to bude jen ten nenabarvený ... meh ... sběr z her jako je Castle Ravenloft. (Nic proti Ravenloftu, ale ne každý se chce šmudlit s barvičkama nebo koukat na nenamalované figurky... nebo tokeny... meh...)
13.1.2011 15:09 - Alnag
Ještě mne zaujalo tohle:

WotC píše:
The Heroes of Shadow product, originally scheduled for March and presented in digest-sized, paperback format, is moving to April to accommodate a change to hardcover format.


Řekl bych, že ty trapné Essentialové pseudopříručky prostě neuspěly. (Zpět ke klasice.)
13.1.2011 15:13 - Sethi
Já pořád čekám nějaký zajímavý obsah k epic tieru. Pro heroic, paragon tier jsou fakt pěkné články, hromada možností vyblbnout se s... dochucováním postav, epic je pořád tak trapně omezený na základní knihy a to není právě sbírka superzajímavých schopností a featů.

...ale když se tak dívám na články za posledního půl roku, vlastně by mě potěšil vůbec nějaký zajímavý obsah.
13.1.2011 15:22 - Alnag
Sethi píše:
Já pořád čekám nějaký zajímavý obsah k epic tieru.


Tak o tom měl být třeba DMG3 (ne, že by byl kdy plánován, ale přinejmenším tam byl tenhle trend.) Jenže ten nevyjde, protože WotC tvrdí, že epic hraje příliš málo lidí, než aby to někoho zajímalo. (To i vysvětluje málo článků na tohle téma.)

Sethi píše:
...ale když se tak dívám na články za posledního půl roku, vlastně by mě potěšil vůbec nějaký zajímavý obsah.


Tak je jistá šance, že obsah těch zrušených knih rozpustí do Dungeonu a Dragonu. (Na druhou stranu zrušení předem daného obsahu časopisů a teď i měsíčních kompilovaných vydání naznačuje, že to bude spíš divoká jízda na raftu směrem do propasti...)
13.1.2011 15:22 - Vojtěch
Radostně tančí protože Essentials sbírka se nebude nadále nezřízeně rozlézat. Pak se vrací k jiné knize samozřejmě (Lovecraft).

EDIT: Hele, myslíte taky, že Epic tier, ač oproti 3E hratenější, je vlastně pořád svým způsobem fail, protože se mu nedostává ani výrazné podpory, ani se mu nedaří přitáhnout patřičný zájem?
15.1.2011 11:34 - Sparkle
Vojtěch píše:
EDIT: Hele, myslíte taky, že Epic tier, ač oproti 3E hratenější, je vlastně pořád svým způsobem fail, protože se mu nedostává ani výrazné podpory, ani se mu nedaří přitáhnout patřičný zájem?


To nemusí být o tom že epic tier je špatný, ale prostě hráčské skupinky se většinou rozpadají dřív než se tam dostanou. Normální jev u všech RPG.
15.1.2011 14:41 - Gurney
noir píše:
Na vážnější notu. Se čtvrtou edicí to vypadá bledě.

Mě přijde že WotC v poslední době přešlapuje namístě a místo nečeho nového jen ždíme DnD4. Essentials mají pár dobrých nápadů (které se měly objevit v erratech, stejnětak Monster Vault jsou vlastně errata MM1 a 2) ale jinak je to jen taková dost divná varianta 4e, spekulovalo se o 4e Modern, ale nic se nestalo (sice vyšel Gamma World, ale když jsem ho poprvé prohlížel tak jsem přemýšlel jestli to není nějaká Lite verze), k Dark Sunu jsou celkem dva handbooky + dobrodružství (když to srovnám s tunami materiálů, které pro něj vyšly v dobách TSR, nemůžu se ubránit dojmu že dvě, tři knížky by na sebe vydělaly), Eberon a nové FR jsem moc nesledoval, ale nepřijde mi že by měly kdovíjakou podporu.

O SW se ani nezmiňuju..
15.1.2011 15:44 - Vojtěch
SW s wizardy už nebudou, prodali licenci, takže prozatím šmitec.

Mohli by ještě vyhodit další světy (třeba Ravenloft ve spojitosti s Heroes of Shadow, Birthright a tak), ale myslím, že na ty haldy materiálů, co vycházely dřív se může klidně zapomenout. Jen aby Gamma World nebylo už testování toho, jak by mohla vypadat 5E :D

Co se Epic týče, tak právě že se nějak moc nesnaží rozjet hry, kdy by se na začátku sešli Hérakles, Gandalf a jiní takoví a šli zachránit zásvětí před útokem ohnivých titánů, nebo tak něco. Pořád mi přijde, že se nad epic tierem tak nějak přešlapuje a je tam spíš jen pro to, kdyby se tam omylem přejelo.
15.1.2011 20:04 - Sparkle
No pravda je, že my to dojeli do toho 30. levlu s hodně velým sebezapřením, a ke konci jsme taky urychlili expení a skipovali většinu bojů. Přijde mi že reálně když máš dlouhotrvající kampaň tak cca po dvou letech hraní už to začne lýzt na mozek a radši nastartujete nový dobrodružství.

A hry kde by se rovnou začínalo na 20. levlu, blegh, do toho by mě nikdo neutáhl, dyť tam už jsou takový kvanta abilit a kostek, že to má kouzlo jen když víš že to je výsledkem dlouhýho vypiplávání tý postavičky od 1. levlu.
15.1.2011 20:25 - Vojtěch
No v 4E už ty ability právě nejsou. Nezapomeň, že vyměňuješ staré za silnější.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11481308937073 secREMOTE_IP: 18.117.196.184