Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
20.9.2010 14:41 - Almi
Merlin: Přijeď na Dálavu a my tě vážně brát začnem. Do té doby budu všem tvrdit, že jsi jenom vymyšlenej a reálně neexistuješ :D

Ušatý perníček: Jsou jisté hlasy, které mne lákaly na DnD Day je Gamma World..ale čím víc se o něm dozvídám, tím mi přijde ujetější...takže asi ano, chce to drogy. A ohromnou kupu peněz :D

..jakže se jmenovala ona hra, kde jste za 5 minut hraní vyřešili světový problém, zničili svět a šlo se domů? No, tak tohle je podobné, jen je to v hezčím obalu, stojí to víc a víc se kolem toho nadělá..nechci říct čeho :D
20.9.2010 17:04 - kin
Mě se Gamma World začíná líbit čím dál tím víc, chci být náhodně hozená fialová robopanda, co má mluvícího medvídka s titánským stiskem, a pulzní pušku!
21.9.2010 20:57 - Sethi
Blaine píše:
Gamma World se imho hraje JENOM na drogach a uprostred atomovou hlavici znicene centralni tiskarny karticek Wizardu:)

A na Gameday budou drogy součástí kitů, nebo si každý musí přinést své?
21.9.2010 21:53 - Almi
Ušatý PERNÍČEK! :D píše:
A na Gameday budou drogy součástí kitů, nebo si každý musí přinést své?


..myslím, že plně postačí Tvá přítomnost..či některý z tvých výtvorů genetického inženýrství..či za co se to vlastně vydáváš.. ;-)
21.9.2010 21:56 - Alnag
Almi píše:
některý z tvých výtvorů genetického inženýrství


Jeden by myslel, že coby perníček se bude vydávat za produkt vlastního cukrářského umění. Ale tak whatever, třeba se dnes už i perníčky pěstují na myších.
22.9.2010 16:21 - Almi
Alnag: No, perníček..piko...pervitin..ona je slečna Ušatka taková..hmm..multifunkční ;-)
23.9.2010 10:13 - Zelenáč
Mám (hloupý) dotaz: Rules Compendium jsou samostatná pravidla k essentials nebo nějaký souhrn změn a úprav 4e -> Essentials?
23.9.2010 10:17 - Lotrando
patrně se tím myslím on-line zdroj dostupný předplatitelům Insideru
23.9.2010 11:03 - Smud
Rules Compendium jsou obecna pravidla pro 4e. Obsahuji vsechny eratta apod., ktere za posledni 2 roky vysla. Essentials jako takove meni pouze par veci, a ty jsou v teto knize zahrnuty.
23.9.2010 11:55 - Almi
ano, Rules Compedium je souhrn aktuálně platných pravidel po všech erratách. Je to taková must-have příručka :-)
23.9.2010 11:59 - zelenáč
mel jsem na mysli jestli mi staci JEN Rules Compedium...
23.9.2010 13:08 - Almi
Jasně, pokud budeš mít i vše potřebné ostatní...
29.9.2010 17:10 - Almi
ALL: Dorazili Encounters, pro 2 DM. Jeden z nich budu já. Prošel jsem si to zevrubně. Jedno sezení je na cca. 2 hodiny hraní. Díky k tomu, že vždy posílají materiály dopředu, lze spojit 2 sezení do jednoho a hrát cca. 1x za 14 dní. Kampaň má mít 20 sezení, dnes (středa 29.09.2010) by mělo probíhat třetí z nich. Takže se bude nějakou dobu dohánět, ale vyjde to. Ještě nebylo určeno, který den to bude, zda přímo středa v Dungeonu nebo u někoho někdy jindy.

Upozorňuji všechny, že se jedná do jisté míry o "soutěž" či přesněji hromadně koordinované hraní, takže se musím držet do určité míry scénáře. Je poněkud klišovitý (příběh je remakem jednoho prastarého dobrodružství z počátků DnD), ale na osahání základů Essentials (které je nová sezona Encounters věnována) ideální. Přesto počítejte s menší mírou RolePlay, středobodem každého sezení je bojový Encounter. Proto je dle mého názoru vhodné spíše pro taktiky, kteří umí rozložit sílu v delším časovém úseku, pracovat s omezenými zdroji a jsou ochotni zkousnout jistou linearitu příběhu.

Odměnou pro hráče je možnost za získání určitého počtu bodů Delver Card využitelná ve hře (něco jako žolík, když se nedaří). Pro DMa pak ongoing kartičky (hezký obrázek, jinak nepříliš využitelné, uvidíme).

Příběh začíná na 1. úrovni, s předpřipravenými postavami, tak kdo si chce zkusit, má možnost. Scénář počítá se 4-6 postavami, tak se hlaste. Podle zájmu uvidíme, co a jak.
29.9.2010 19:14 - Almi
Tak mám nové Essentials: Heroes of Fallen Land a Rules Compedium. Všechny varuju, že oboje příručky jsou ve formátu A5, brožované, tlusté asi 1,5-2 cm = neuvěřitelně debilní formát, který snižuje jejich využitelnost na minimum. Vědět to dřív, nechci je. Takže varuji.
29.9.2010 21:06 - ShadoWWW
Že budou brožované jsem věděl, ale A5??? 8-O

Mě zas mrzí, že v Red boxu není jediný build, který by byl správně. Každý obsahuje chyby (Red box se tak nejspíš vyskytne hned v nejbližších updatech).

* Bojovníci:
- Žádní bojovníci v HOTFL nemají ODL bonus k poškození. Zabijáci mají k poškození bonus Obratnosti.
* Tuláci:
- Žádná z tulákových schopností v Redboxu není v HTOFL. Tuláci nemají stálé útočné schopnosti a žádný z těch triků v Redboxu není v HOTFL.
* Kněží:
- Nimbus of Holy Shielding je Výbuch nakrátko 1, ne Výbuch nakrátko 2.
- Sluneční kněží:
+ Brand of the Sun poskytuje záchranný hod, ne dočasné životy.
Sun Burst je Nablízko 1, ne Výbuch nakrátko 1.
- Bouřní kněží:
+ Schopnost Echoes of Thunder neexistuje, místo ní mají Thundering Steel.
* Kouzelníci:
- Magic Missile má cíl jen jednoho nepřítele, ne dva.
- Phantasmal Force je přejmenovaná na Phantasmal Assault
- Žádná Škola transmutace není, kouzela Kamenná krev, Transmutace olova ani Slizká transmutace neexistují (angl. Stone Blood, Leaden Transmutatation, Slimy Transmutation)
29.9.2010 22:18 - Almi
ShadoWWW: No, pěkný..ale já mám Red Box doma a tam jsou kartičky..mám to brát tak, že jsou to teď raritní kousky? Kouzla, která neexistují? :D
29.9.2010 23:14 - ShadoWWW
jj, tak nějak :D
30.9.2010 00:05 - ShadoWWW
Vypadá to, že Heroes of Shadow (neoficiálně další díl PHB pro příští rok) vyjde taky v tom stejném formátu jako HoFL. :-((
30.9.2010 07:35 - Quentin
Co se vám na tom formátu nelíbí? Kdyby byl ten gift set, co mám doma, polovičně vysokej a dvakrát širokej, tak se mi do tašky vejde i nerozmačkaná svačina; takhle je to peklo. A taky se to líp čte ve vlaku apod.
30.9.2010 10:00 - Almi
QuentinW: Proti formátu bych nebyl, kdyby to nebylo zároveň brožovaný a tlustý. Ale super, kdybys věděl o někom, kdo to chce, prodám ho za 3 kila :D

ShadoWWW: To je mi jasný, že i to druhý bude v A5. Nehodlám si ho kupovat. A docela by mne zajímalo, o kolik jsou tyhle příručky menší, než původní. Nemaskují tím další zmenšení rozsahu prakticky beze změny ceny?

Krátký pohled na Red Box: Nulové využití. Jediné, co se dá použít, je oboustranná mapa, která tu však už byla (z jedné strany) a z druhé strany mapa typického podzemí z tilesů. Jo, a taky sada kostek.

Power karty jsou chybné (dle ShadoWWWa), na můj v kus příliš měkké, v mizerné gramáži.

Tokeny vypadají barevně a tvrdostí hezky, ale nemají bloodied druhou stranu (tam je zase jiná potvora). Navíc mi na tokenech začíná vadit, že na nich není název potvory (jen číslo), takže člověk zhusta nepozná, co to je za potvoru. Podobné potvory návzájem graficky splývají, takže třeba vést s tokenama souboj se stádem koboldů, goblinů a podobné havěti, bude v tom chaos.

Příručka hráče je fakt gamebook, což je pro desetileté dítě hezké, ale kdokoli starší se z toho zblázní.

Jediné, trochu ucházející, je příručka pro DMa.

A aby se krabice trochu obsahově nafoukla, je uvnitř kartonová vycpávka, co její obsah snižuje na polovinu. Čímž vypadá plnější, než je.

Verdikt: Hezké pro sběratele, i pro nováčky naprosto nepřehledné (zejména kvůli PHB).

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11155104637146 secREMOTE_IP: 18.117.196.184