Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
19.8.2010 11:29 - Gurney
Tak to já jsem za zlatý podnos velmi vděčný, balík mám teprve na cestě a přitom už chci začít hrát.
19.8.2010 13:59 - Blaine
Almi: presne, jsem rad, ze mam tu zatracenou digitalni kopii, aniz byhc si musel nicit knizky:) Teda me to jeste neprislo, pocitam, ze tak v pondeli bych si uz mohl listovat knizkou. Prozatim pekne projdu pdfko:)
19.8.2010 14:15 - Almi
První dojmy, aneb co ve scanu DS věcí nebylo:

DSCG obsahuje moc hezkou oboustrannou mapu. Je to papírová podoba té vzácné látkové, co byla v asi 25ti kusech za odměnu na Genconu letos. takže z jedné strany mapa regionu Tyru a z druhé strany mapa samotného Tyru. Oboje docela pěkné, použitélné na ježdění prstem po mapě, ne hraní po čtverečkách.

I DS dobrodružství obsahuje oboustrannou mapu, ale tady je to o dost horší. Z jedné strany obsahuje z městských tilesů postavených pár ulic se stánky (část je na str. 5) a druhá strana obsahuje docela hezkou část pouště i s předělovou dunou a několika vozy (část je opět vyobrazena na straně 9).

Jestli jsem to ještě nepostoval, tak docela pěkné oboustranné mapy obsahují i Tomb of Horror (ta verze v pevné vazbě, ne ta rewardová), Vor Rukoth a Orcs of Stonefang Pass (ta má asi mapu nejhezčí - v kamené pustině polozničený most přes divokou řeku).

Kdo chcete, nezapomeňte se na DnD day přihlásit o battlemapu, co jsem o ní psal níže. Kdo na něm nebudete a přesto byste jí chtěli, dejte mi vědět a já se vám jí pokusím nějak dopravit. V pacičkách jich mám docela dost, třeba udělá radost.

BTW: Nemáte někdo z vás DM Reward - Village of Hommlet? A mapu v něm? Pokud ano, koupil bych ji nebo si alespoň půjčil k okopírování. Náklady bych samozřejmě hradil..
19.8.2010 14:22 - noir
Pshaw! Co je to proti mé ručně tkané mapě Athasu z časů druhé edice, co ji používáme jako ubrus!
19.8.2010 16:27 - Almi
noir: Asi ti jí ukradnu :o))) Ale vážně - letos to wizardi udělali jak jsem psal níže - tkaných bylo jen několik a bylo možno je získat na Genconu...
21.8.2010 22:52 - noir
Tak dneska jsem viděl, jak drsná je kombinace MM3 a Dark Sunu. Postava toho moc proti mrše udělat nedokáže - pokud udělá chybu (tedy hraje roli), je mrtvá. Dva one-shotované charaktery během jednoho kola (od jedné potvory) jsem ještě neviděl...
21.8.2010 23:35 - Almi
noir: Ale? Źe by zaúřadovala ta solo potvora ve vodním rezervoáru? Musím říct, že když jsem viděl její kombo, tak jsem smeknul, jak vypečeně je to od autorů vymyšlený. Jo, Athas je hustej.
22.8.2010 12:25 - Aeris
noir píše:
Tak dneska jsem viděl, jak drsná je kombinace MM3 a Dark Sunu. Postava toho moc proti mrše udělat nedokáže - pokud udělá chybu (tedy hraje roli), je mrtvá. Dva one-shotované charaktery během jednoho kola (od jedné potvory) jsem ještě neviděl...

Konečne skutočný SnS v 4E? :)
22.8.2010 12:27 - Alnag
Almi: Ano ta. Taky zaúřadoval Noir, coby vedoucí skupinky... (a to jsem přitom tu potvoru notně downgradnul... normálně by si ty postavy dala k svačině všechny a přitom je to v originále lvl 6 sólo, tzn. i pro trojkové postavy by měla být zvládnutelná.) Dark Sun je fakt hustej.

Aeris píše:
Konečne skutočný SnS v 4E? :)


Ne jen DnD. Death 'n' Decay. :)
22.8.2010 14:14 - Aeris
Alnag píše:
Ne jen DnD. Death 'n' Decay. :)

Á, tak aspoň prinajmenšom zachovali "ideu" Dark Sunu :D
22.8.2010 20:11 - Quentin
Je ok, když chci z potvory rychle udělat elitu, tak vynásobit životy dvěma, přihodit každé kolo standard akci a jeden action point, nebo je to moc "mimo vzorec"?
23.8.2010 10:46 - Blaine
QuentinW: Noooo podle toho, co je to za monstrum. A hlavne na pridavani standartky bych byl opatrny, hlavne na nizsich lvl.
Muzes poslat jmeno prisery v Compendiu?
23.8.2010 10:58 - Almi
QuentinW: Víceméně to odpovídá, pokud máš málo času. Jen s tou standartkou bych to udělal buď tak, že v rámci jedné standardky dáš 2 basic útoky potvory (jak je obvyklé) nebo dáš nějakou cool vychtávku, co tě napadne (typicky posílíš nějakou její power tak, že třeba uděláš z encounterovky standardtku s recharge nebo ze standard s racharge uděláš minor s recharge. Ale tady je to hodně o citu a zkušenostech.

..taky se podle obecných pravidel přihazuje něco do obrany takové elitky, ale to už je detail.

Alnag: J8 věděl, že přijdu o skvělou show :o)))) Na rozdíl od předchozích DnD Days, kde skoro nebylo navenek poznat, že se quest odehrává třeba v prostředí FR, tak DS nenechal nikoho na pochybách :o))
23.8.2010 11:38 - Quentin
ShadoWWW: Nejde mi právě o konkrétní potvoru. Když vím, že tam nějaká elita bude, tak si ji udělám templatem. Spíš mi jde o situace, kdy třeba hráči vyvolají boj a na scéně jsou jen tři nepřátele, a já bych potřeboval rychle dohodit expy, ať ten boj je trochu challenge.

Almi: Hraju výhradně na heroic tieru, tam by ty dva basic attacky mohli být docela overkill :) Ale dík za rady.
23.8.2010 12:58 - Quentin
Je nějaká šance najít na netu kartovou verzi (rozměry do protektorů) všech powerů? (at least PHB1, PHB2, a první sadu power knížek)

Nebo jsou jediné možnosti a) uplácat doma b) cálnout insider?
23.8.2010 15:10 - Nachtrose
Sel na t opouzit MSE ( magic set editor ) ale ten je myslim ted uz stoplej kvuli autorskym pravum.
23.8.2010 15:12 - tuleník
QuentinW: cálol som insajder. Pretože nejaké tie programy typu MSE sú, ale do toho treba templát (problém) a texty (tie by sa aj našli, otázka je, že which patchlevel). Vo fináli potom zistiš, že daný templát ti niektoré karty aj tak zmrší a zistíš to až v hre...
Navyše v Insajdri to máš aj updatované. IMHO stačí cálnuť raz za 3-4 mesiace a stiahnuť update.
Nachtrose: samotný MSE je "autorsky neutrálny" (on len nahrá templát, podľa neho zalomí texty kariet plus prípadné obr.) a pripraví podklad pre tlač. Z dôvodu virtuálneho neporušenia práv sa potom práve tie texty kariet museli zháňať oddelene. Väčší náser bol, že za templáty si tu ktosi nechával zaplatiť. Mimochodom, rozbehanie MSE bol masochizmus na pohľadanie, autorovi niečo ako ergonómia veľa nevraví.
23.8.2010 15:13 - Almi
QuentinW píše:
Hraju výhradně na heroic tieru, tam by ty dva basic attacky mohli být docela overkill :)


lol, a už jsi updatoval na MM3 (volně parafrázuju: "přidej kostku a 35% číselné hodnoty pevného čísla za ní do dmg")?

Ono to overkill není, když to třeba omezíš, že oba útoky nesmí být vedeny na stejný cíl. Ale pravda je, že vždy jde o cit.
23.8.2010 15:55 - Quentin
Almi: proč lol? :)
MM3 jsem jen někde sosnul, ale ještě ani neprohlížel (ale zní to dobře :D)
23.8.2010 17:50 - Sethi
tuleník píše:
IMHO stačí cálnuť raz za 3-4 mesiace a stiahnuť update.

No ony jsou i jiné cesty, spíš už jde o to, jak je člověk ochoten podporovat svůj koníček.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12768888473511 secREMOTE_IP: 3.144.84.155