Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
4.8.2010 15:04 - Almi
Lotrando: To já vím. A asi jsem se vyjádřil příliš expresivně. Ale jádro mého tvrzení zůstává stejné - jedná se jen o návrat k hodnotám, kde by měli být. Nic víc. Nebo jsem byl jediný, kdo si toho na paragonu a výš všiml?
4.8.2010 15:32 - noir
Almi: Ale mě nevadí zvýšení zranění jako takové. Mě vadí, že potvora (Bulezau, str.107) zabije jednou ranou postavu. Ano, použije na to encounterovku. Mě na tom vadí ten drtivý vliv náhody. Vem si jedno kolo souboje- bude v něm tenhle Bulezau a Demon Spawn (LVL. 8). Demon Spawn použije at-willku Feast of Demons (range 20). S 16 vs. AC se trefí proti průměrnému kouzelníkovi tak na 70 procent. Dá mu zranění v průměru za 16 životů. A pak ho nacharguje (t.j. pokud nemáš ve skupině fightera, neuhneštomu) Bulezau, kterému padne kritika a dá zranění za 60 životů. Hm a kouzelník si může jít po zbytek souboje vykládat pasiáns. A družina je o postavu slabší, což se sakra, sakra moc projeví...

Vadí mě ta nahodilost a nevlivnitelnost ze strany hráče. IMHO je to ze strany Wizardů trošku podvod - povolání v Essentials budou zjevně silnější, takže tenhle typ potvor rychleji vyřídí. Tlak na koupi příručky bude hned vyšší.
4.8.2010 15:35 - Quentin
noir: healing word?
4.8.2010 15:37 - noir
DObrý nápad, ale ten na mrtvou postavu neúčinkuje; všimni si, že náš kouzelník je v mínusu pod svou HS Value...
4.8.2010 16:11 - Sethi
Ta hodnota, za kterou se umírá, je minus bloodied, ale to je asi jedno.
4.8.2010 16:13 - Merlin
No jedno to asi není..protože pak by neumíral a fungoval by healing wod a celé to Noirovo vyprávění by šlo do kytek :D
4.8.2010 16:17 - Sethi
No v případě výše zmiňovaného měkkoučkého kouzelníka to jedno je, protože se prorazí i tam, to jsem měla na mysli.
4.8.2010 16:27 - Almi
noir: Hele, ať to počítám, jak to počítám, tak 4d10+9 je podle mne 49. Navíc je to specifická power a specifická potvora, co hlavně charguje. A jednou ranou na 49 fakt nikoho nezabiješ. Ne, pokud je na plnejch. A zranění za 49 už tu bylo (Lotrando má, hádám, dokonce vyšší skore). Buď si však jistej, že dobrej DM :o)) na tu hrozbu družinu nějak upozorní. Protože družina by měla tušit, že něco, co má rohy a asi charguje, by mělo znamenat jediné = defendera dopředu, chránit svůj support. Ale to víš sám dobře. Stejně jako o důležitosti iniciativy a dalších věcech. Myslím, že tu zmiňuješ něco, co mohlo nastat už dřív. A znovu tvrdím - je to jen návrat zpět do normálu. Nic víc.

Tolik i k nahodilosti a neovlivnitelnosti - DMG je celá nacpaná radama, jak udělat souboj takový, aby se TOHLE nestalo. A družina by ase neměla hrát tak mizerně, aby tohle dopustila. Ale je pravda, že třeba Aisska by už v podmínkách po MM3 tankovat raději neměla...

btw: Několikrát jsem v AA i jinde zkusil použít chargující potvoru. A vždy jsem žalostně dopadl. Nikdy se mi nesešla ta vzácná shoda okolností, abych ho použil tak drtivě, jaks popisoval..zatracené marky, příležitostné útoky a odesílání kamsi ;-))
4.8.2010 16:32 - Sethi
Já si budu tankovat kde chci a kdy chci... tsk.
4.8.2010 16:37 - noir
Almi: Nezapomeň na dalších sedm zranění, které působí prone postavám - a on ji prone hodí. Díky předchozímu zásahu od Demon Spawna dostane další tři zranění. Takže sám o sobě udělí zranění za 56 - kouzelníka odolností menší než 12 tím pod 0 srazí.

S tou smrtí a HS hodnotou jsem se seknul, to je pravda, za kterou se hluboce stydím. Nicméně se ocitne s tím předchozím zásahem téměř na této hodnotě. Pokud
bude mít Demon Spawn trošku štěstí, tak půjde i pod tu blodied odnotu...

Mj.: Jak družina bez fightera nebo battleminda ochrání před chargem?
4.8.2010 16:44 - noir
Almi, dodatek k chargi: Bulezau má iniciativu 10, tedy dost vysokou - rozhodně vyšší, než budou mít fighter nebo paladin, kteří by ho mohli markovat. Příležitostné útoky (až na jeden druidský) taky nikoho nezastaví-rozhodně ne mrchu se 144 životy.

Přijde mi to přemrštěné a hodně to IMHO tlačí na maximální optimalizaci postav.
4.8.2010 17:21 - Alnag
Noir: Myslím, že ignoruješ schopnosti typu, když postava klesne pod nulu, okamžitě utratí healing surge a zvedne se. V AA družině máme dvě (jednu mám já jako bard, daily) a druhou Aiss v medailonu. Takže ne, opravdu takhle jednoduché to ty potvory mít nebudou...

Já souhlasím se zvýšením damage (navrhoval jsem to už dřív) a zároveň snížením počtu životů potvoře (aby se ty bitky netáhly déle než 6 kol v průměru).
5.8.2010 08:01 - Merlin
Noir: nic útočnýho :) jen mám pocit, že je podle tebe dobře, když se boostujou PC, ale když se zvýší něco NPC, tak je to špatně?
5.8.2010 09:03 - noir
Merlin: Ne, to mě chápeš špatně - mě by rozhodně vadilo, kdyby v PHB3 byly postavy, které udělají dvakrát takové zranění, co postavy z PHB I.

Alnag: To je dost dobře možný.
5.8.2010 10:31 - Merlin
Aha...no mě by přišlo divný, kdyby se zvyšovala DMG u postav i potfor...to by se pak jednalo jen o navýšení čísel. Takhle to chápu (ještě jsem MM3 nepoužil), že se potforáci stávají postavám nebezpečnější...což je imho dobře
5.8.2010 10:35 - Merlin
Může mi někdo zdatný v cizím jazyku (ano Siriene, patřím k té generaci co se musela učit rusky)přeložit přesněji tohle?

You encounter an individual who willingly provides you a sample of his concoction; the exact effect of this concoction is determined by the DM.

Já to jako chápu, rozumím tomu, ale jen tak pro výpomoc
5.8.2010 10:48 - Naoki
Potkáš jednotlivce, který ti dobrovolně poskytne vzorek svého lektvaru (směs, odvar míchanice); přesný efekt tohoto lektvaru je určen DMem
5.8.2010 10:54 - Merlin
Naoki: ááá díky...já si furt nemohl poradit s tím výplodem :)

edit: ještě..jedná se o "vzorek" pro výrobu, nebo lektvar jako takový?
5.8.2010 11:15 - ShadoWWW
Prostě ti odlije kus svého lektvaru...
5.8.2010 11:49 -
noir: už tě nebudu drýždit dál, ale ještě tě doopravím - ten 7 dmg vůči prone tam je. To znamená, že to dostane ten, kdo už prone JE. A nikoliv ten, kdo byl tím útokem do prone shozen. A co se inic. týká, je důležité, aby ho měl vysoký support (když už nic, tak aby prchnul, odeslal útočníka do kytek atp.)

..je to téma do hospody :-) takže si koukej udělat příští týden ve čtvrtek čas! :-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12732481956482 secREMOTE_IP: 18.116.36.221