Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
16.5.2010 14:55 - Lotrando
na druhou stranu, swordmagovsky ward se vypne uplně, formálně to sice není stance, ale je to dost podobný
16.5.2010 15:11 - Naoki
Ano, ale u toho je to vysloveně uvedeno a je možnost to obejít např. pomoci featů. U stanců to jednak není výsloveně uvedené a druhák kdyby to tak fungovalo tak pravděpodobně se objeví feat/paragon/epic který by to zamezil.
19.5.2010 21:18 - ShadoWWW
20.5.2010 09:38 - Blaine
ShadoWWW: co to je? Adventure? Ted v praci si ho nemuzu stahnout, tak abych vedel dopredu.
20.5.2010 10:29 - Nachtrose
Baine: jj, adventure. Dole to ma napsany ;-)

Ja bych rad zase nahlid do PSG. Ale ta tu zatim neni no.
20.5.2010 12:38 - Almi
ShadoWWW: Pokud tam budou ty vložené mapy, super! Večer si ho jdu vyzvednout, Černý rytíř se vytáhl, měl je na skladě o den dřív, než je měli začít oficiálně prodávat :-)

Nachtrose: Jojo, adventure pro 1. level. Vzhledem k Chaos Scar adventure pro podobné úrovně to vypadá, že nikdo se nedostane s postavou přes 3. level :-)

PSG budou první knížka z 4e, co si nekoupím. Přijde mi totálně zbytečná :(

A koukal jsem na Amazon - v červnu vyjdou pouští tilesy (k Dark Sunu). Obecně tlačí DS víc, než FR, čemuž nerozumím, ale aspoň něco.

Jinak, v létě a v časný podzim vyjdou dva balíky tilesů, obsahující pro DM prý vše potřebné (jeden zaměřený na město, druhý na zbytek). Tak komu něco chybí, má možnost koupit to asi v jednom balení ve stylu od každého trochu..

Jo, a na podzim začíná série Essentials, doufám, že to nebude stejný shit, jako ve 3e. Začnou typicky Rules Compediem a budou pokračovat příručkama pro jednotlivé skupiny povolání. Hádám, že budou obsahovat to, co teď vychází v Dragonu a Dungeonu?
20.5.2010 12:50 - Merlin
Almi: hele, pardále..jak budeš objednávat tilesy, tož mysli ve dvou kusech vždy na mě..ju? :)

a jak to vypadá s tvou revizí propriet na Gameday?
20.5.2010 12:59 - LZJ
Dobrodružství pro 1. level? Na to bych se podíval, ale Shadowwwův odkaz mi nějak nefunguje :-(
Tilesy se hrozně líbí, ale moc je nepoužíváme, tak do nich neinvestuju.
Půjčuju si od dětí tilesy značky Lego :-)
20.5.2010 13:11 - Jarik
almi:
pred dalsi objednavkou tiles si mne vezxmi bokem a dej vedet.
Jiste si taky neco prikoupim (jen zalezi na terminu a plnosti kapsare) :D
20.5.2010 13:20 - Nachtrose
Almi: nemaji ty tilesy uz byk k rade essentials? Kazdy balik 10 sheetu a tvrda krabice. Prvni je mesto, druhy tusim divocina. Jen se trosku obavam, aby to nebyl vicemene reprint Streets of shadows a Ruins of the wild, i kdyz divociny mam jen jeden set. Kazdopadne zatim hodlam drzet trend a objednavat po dvou. Co se PSG tyce, tak objednavat zatim taky nechci, ale podivat se do ni bych rad. V nejblizsi dobe chci prikoupit jen draconomicon 1, open grave, underdark a mm3. A samozrejme tilesy.
20.5.2010 13:39 - Blaine
Ja bych se taky pripsal na seznamek. Asi bych mel zacit nejake tilesy shanet do budouci herny. Takze na me kdyztak pamatujte, az budete nekde nekdo objednavat, treba bych se pridal.
24.5.2010 09:13 - Naoki
Tak kdyby někdo chtěl hrát Lily z HIMYM už ví jakou rasu a paragon si vzít :D
24.5.2010 11:57 - Almi
Merlin a ostatní milovníci tilesů: Pošlete mi na sebe kontakty (tel. a mail) jako PM. V6dy Vás budu kontaktovat. Popravdě - poslední dobou jsou docela šikovní v Černém rytíři. Většinu věcí tam mají v den vydání a rozdíl ceny je vzhledem ke kurzům docela přijatelný, takže jsem Amazon téměř opustil. Nicméně se lze domluvit různě.

ad. nové věci: The Slaying Stone, to nové dobrodružství pro 1. level můžu jednoznačně doporučit. není určeno pro úplného začátečníka DMa, ale je zajímavé, konfigurovatelné a je první z nové kampaně. Myslím si, že si přijdou na své všechny typy hráčů, oplývá množstvím minor questů a docela si dovedu představit, že se hráči docela vyblbnou. Pohrávám si s myšlenkou, že bych ho odehrál pro zájemce během 2-3 sezení náhradou za dosud nerealizované Encounters (tj. hrací den středa)... Součástí je velmi pěkná oboustranná mapa, která se dá po delší době opět využít i jinde.

Co se týče výroční příručky, co teď vyšla, tak ta obsahuje několik (můžu vypsat, bude-li zájem) dobrodružství z minulého ročníku. Popravdě mne překvapilo, jak moc se volba shodovala s těmi, která mne osobně z těch dosud vyšlých také nejvíc zaujala. Takže, kdo z DMů chce mít doma několik fajn dobrodružství ve vázané vazbě, nechť koupí. Osobně nelituji.

Docela vážně uvažuji o tom, že bych oboje krátkou formou zrecenzoval, bude-li zájem.

Players Strategy Guide jsem si v rytíři prolistoval, je to hromada reoretických článků. Ideální pro powergamery, ladiče taktik a ideálních postav a podobné maniaky = nic co bych ve své knihovničce chtěl mít.

Merlin: Krabice pro Tebe už čeká, není toho moc, a není toho málo. Jen nemám čas jí zatím poslat. pošli mi do pošty adresů, na kterou to chceš poslat, prosím.
24.5.2010 12:29 - Smud
Almi: Urcite bych mel zajem si Slaying Stone zahrat, diky za nabidku! Staci rict kdy a kde a budu tam, i s postavou :) Zatim jsem si ho nekoupil cili nic o nem nevim.
26.5.2010 09:53 - Sethi


Má to některé fakt kouzelné ilustrace. Obecně mi to nepřijde jako špatná věc k přečtení, i když bych si z toho třeba vybírala. I když mně teď přijde k přečtení dobré leccos co není enzymologie =)

Ačkoli si člověk říká "no to je přece jasné, to musí každý vědět," když tam čte takové různé základní poučky, praxe často ukazuje, že to až tak jasné není...
26.5.2010 15:48 - wlkeR
Vypadá to, že PSGčko zklamalo dost lidí na to, aby se neobjevilo ani na netu :/
26.5.2010 16:27 - Sethi
Vždyť jsem ho ráno vyvěsila veverčí poštou.

Nebo nechápu, o čem je řeč...
26.5.2010 20:53 - Nachtrose
Tak jsem si ted daval na amazonu dlouhodobou objednavku, ktera bude rozlozena na 4 balicky, a rozdil v cene tohoto typu a pokud by to slo naraz je 30USD cca.
27.5.2010 10:55 - yokuzava
Juknul jsem na PSG ... bylo mi skoro lito toho souboru samotneho. Nechapu proc z drive krasnych kreseb a upravy udelali takovou vec k zbliti. O informacich predanych komixovou technikou ani nemluve.... fuj
27.5.2010 11:38 - Nachtrose
Mne se naopak grafika PSG hodne libi. Nejak hloubeji jsem ho zatim ale nestudoval.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10864210128784 secREMOTE_IP: 3.133.144.197