Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
13.5.2010 08:23 - Blaine
Popisu jak to hrajeme my:
DM: "Takže po tom švácnutí ohnivým mečem to máš za 10 normálním a za sedm ohnivým."
Hráč: "OK, protože mám málo životů, tak si asi pustím ohnivou resistenci."
DM: "Nemáš náhodou resist all?"
Hráč: "Jo, ale jenom na 3 zranění, to mě stejně sundá, potřebuju víc. Takže ohnivý resist 10, což mi zachrání těch sedm zranění a teďka budu doufat, že mě náš klerik vyléčí."

A vysledek tohohle je, ze resist proste odecitas jenom jeden. Vzdycky.
A vyberes si vzdycky ten, ktery ti odecte vic. Coz je jediny, co muzes osefovavat. Jeden utok je vzdy jeden zdroj zraneni.
13.5.2010 08:45 - Merlin
Blaine: a postih -10 za cursu aplikuješ ke kterýmu zranění? k prvnímu, nebo k oběma?
13.5.2010 08:51 - Babaj
to jsi nam moc nepomohl :-) ve svem popisu jsi uvedl ze ten utok ma dve slozky, normal a fire.. pak logicky pokud mas resist 3 all dmg by ti mela tahle redukce v tomto pripade sundat(zachranit 3+3 ) 6 zivotu a v pripade teda ze zapne redukci fitre 10.. tak pak (3 + 7) zivotu..
hledam algoritmus jak to tvurci mysli bo takhle je to zase jen a jen na tom jak to zrovna Dm prebere. tedy s tim jaky mam zkusenosti je docela malo takhle skladanych dmg.. vetsinou ty zapisy jsou jasny jako ,ze utok ma jen jednu energii.
v tvem pripade teda jeden utok ma jakou slozku.. je to fire nebo normal? nebo jsi to myslel ze utok je myslen jako prival energie? porad se v tom selsky zamotavam :-)
13.5.2010 09:05 - Merlin
seru na to, začínám hrát Void..tam je všechno jasný a daný...vezmu zbraň a je jedno jaký má zdroj..seskočím z vesmírné lodi a tou zbraní před dopadem spálím planetu. A jen ať si místní zapnou rezisty!
13.5.2010 09:58 - Alnag
Babaj: Já ti nevím. Ale mně to Blainovo vysvětlení přijde poměrně srozumitelné. Ty vždycky vytasíš "dvě složky", ale to nikoho nezajímá. Je to sakra jeden útok, jedno zranění, jeden rezist. Je to naprosto triviální a ty z toho zbytečně děláš vědu... pak se nedivím, že Merlin chce hrát Void. :)
13.5.2010 10:16 - Babaj
a to jsi v pravidlech videl kde? je to jen vas nahled na vec a nevidite ze tam neni neco v poradku? copak ti neprijde divny.. kdyz ptoi utoku krery ti trha kuzi a navic pak jeste popali si musis volit.. jestli te to min potrha, nebo min spali.. kdyz mas treba tvrzenou kuzi a auru pohlcujici ohen? ja nevim jsem asi teda sam .. teda s merlinem.. kdo v tom vidi vic? nebo je nekde v pravidlech tohle popsane? jsem to nekde teda musel prehlednout.. klidne prevemu vas vyklad.. proste si budem vybirat ktera resistance se projevi kdyz...

nebo mne presvec,, ze 10 normal a 10 fire je jen jeden zdroj. nebo je mozna problem v tom ,ze resist x all nerezistuje normal dmg... je to mozny.. ale potrebuju si udelat nejaky algoritmus toho jak je to mysleno a podle toho si to pak premilat v budoucich setkanich... bo tak jak to hrajete mi prijde sice prijemne pro pravidla, ze resist je slabsi ale postrada logiku.
13.5.2010 10:22 - Merlin
Je tada jako možný, že mají všichni pravdu...jen jedete každý na jiné vlně :)
13.5.2010 10:23 - Fibriso
Je to jeden Zdroj, ale dvojí zranění!
pokud dostane zranění 10 normal a 10 ohněm, (A ano, rozlišuje se to) ma resist all 3, tak dostane 7 normal a 7 fire.
Zapne li si k tomu ještě resist Fire 5, Dostane Normal 7 a Fire 5. Resisty se NEsčítají!
13.5.2010 10:28 - Babaj
tak aspon ze nekdo :-) pochopil muj vyklad..
13.5.2010 10:31 - Babaj
ted jeste ta malickost s tou cursou. odecte onen postich z obou druhu zraneni nebo jen jednoho..

kuprikladu utok mele slam
9normal a 15 ohnem

cursa redukuje mele dmg o10
*********************************

bude to vypadat ze vysledek bude 5ohnem.. nebo 15 ohnem nebo 14 ohnem?
13.5.2010 10:33 - Alnag
Babaj píše:
copak ti neprijde divny.. kdyz ptoi utoku krery ti trha kuzi a navic pak jeste popali si musis volit.. jestli te to min potrha, nebo min spali.. kdyz mas treba tvrzenou kuzi a auru pohlcujici ohen?


Sorry, ale vždyť ty protiřečíš své vlastní logice. Ty si sešleš jedno kouzlo a chtěl z něj vymlátit jednak auru pohlcující oheň a druhak tvrzenou kůži a tvářit se, že to v pohodě, že "je to jen jiný pohled na věc". Ty máš jeden rezist 5 all. Tak uplatni jeden rezist jednou a nebrblbej a nevymejšlej.

Babaj píše:
nebo mne presvec,, ze 10 normal a 10 fire je jen jeden zdroj


Je to jedna power nebo jeden útok nestvůry. Big deal. To, že vůbec začínáš přemýšlet o tom, že by to mohly být dva zdroje a každý by se z nich rezistoval zvlášť je dost divný.

Ty vždycky napíšeš, že si potřebuje udělat algoritmus, ale pak, když ho teda dostaneš tak napíšeš něco o klapkách na očích. Co kdybych to důkazní břemeno otočil. Najdi nějakou pasáž, která tvrdí, že jde o dva zdroje zranění, že se tentýž rezist uplatňuje proti téže power dvakrát nebo tak něco. Žádná taková pasáž neexistuje, protože nikoho ani ve snu nenapadlo, že by s takovou možností někdo přišel.
13.5.2010 10:34 - Lotrando
PHB 276 píše:
Resist: Resistance means you take less damage from
a specific damage type. If you have resist 5 fire, then
any time you take fire damage, you reduce that damage
by 5. (An attack can’t do less than 0 damage to you.)


Podle mého Alnag vychází z toho zvýrazněného textu. Pokaždé když dostaneš damage, použiješ resist. Takže pro případ, kdy dostaneš 10 untype a 10 fire k tomu - tak je to jeden případ a ty zvolíš resist, jednou, tudíž vezměš ten výhodnější. V podstatě jde o to, že ten damage dostaneš najednou celý, a nedělitelný. tvoje smůla, že ti to potvora nasolila pro jistotu ještě typem který nemáš tak ošéfovaný.

Ačkoliv mi to trošku trvalo, mohu říct že tenhle přístup může řešit problém, který mám se hrou těsně před epickým levelem. Kde každej má nějakej resist a zpravidla ne jeden. Vede to k situaci, kdy hráči zcela ignorují určité potvory, což určitě není záměr. V tom Alnagově podání je každá potvora nebezpečná, i když méně, protože má ten resist. Hráč má vlastnost co funguje, ale nebourá to systém.

EDIT: Alnag to tam stihnul napsat dřív
13.5.2010 10:35 - Alnag
Lotrando - díky, tak jsem to myslel. Ostatně jsem se to snažil už nějak naznačit.
13.5.2010 10:51 - Blaine
Ano, presn tak. Dmg se odecita jenom jednou, ale vybiras resist, ktery se ti vyplati nejvic.
Takhle to hrajeme my a je to nejjednodussi reseni. Nejak jsme se k nemu dostali logicky a selskym rozumem.

Dalsi vetsi je "reduce dmg" a "resist xxx". To je o trosku zajimavejsi - napriklad u swarm druida, ktery si stavi postavu na preziti. Nastesti mu stahli Wizardi aspon AC, kterou mel nesmyslne vysokou...
13.5.2010 10:58 - Babaj
lotrando.. alnag nevychazi z tucneho textu. ten vicemen tohle neresi... ale vychazi z " you take less damage from
a specific damage type " akze untype damage (tedy nespecifikovany se nerezistuje) to je ten algoritmus...

alnagu to s tou kuzi byla narazka na vice rezistu ja treba mam fire . necro a radiant a s tim powerem jeste resist all 5.....zase to nechytej za slovicko :-)to proste na problemu nic nemeni..

ty proste v kostce rikas ze untype zraneni se nerezistuje....



podle toho pravidla co postnul Lotrando pokud by bylo dejme tomu ted si vymyslim, bo nevim jestli takovou moznost monstra maji..

treba 20fire plus 20 thunder jednim utokem....

by jsi pri resist all 5 mel zredukovat tento dmg na 15/15 a je to presne podle zneni toho pravidla
13.5.2010 11:00 - Babaj
Blaine.. presne sli jste na to po selsku... ale musim vam oponovat. ze vas selsky nahled neni moc selsky
13.5.2010 11:01 - Babaj
ted kdyz se na to divam.... to spis vyzniva .. ze na untype dmg funguje redukce dmg a na specificky jsou rezisty... a pak uz i chapu jak to tedy tvurce mysli :-)
13.5.2010 11:02 - Merlin
Fibriso píše:
Je to jeden Zdroj, ale dvojí zranění!
pokud dostane zranění 10 normal a 10 ohněm, (A ano, rozlišuje se to) ma resist all 3, tak dostane 7 normal a 7 fire.
Zapne li si k tomu ještě resist Fire 5, Dostane Normal 7 a Fire 5. Resisty se NEsčítají!

Blaine píše:
Ano, presn tak. Dmg se odecita jenom jednou, ale vybiras resist, ktery se ti vyplati nejvic.


tak co je skutečný? :)
13.5.2010 11:04 - Merlin
rána meče (untype)-redukce
energie (nekro, radiant, fire...)-resist

takhle?
13.5.2010 11:08 - Babaj
podle mne ani jedno.. dmg redukce se odecita od toho nespecifikovaneho dmg.. ktery je vyrazem pro hrubou silu, trhani svalu, rozemleti mozku a podobne a rezisty jsou na specifikovany dmg....
takze i jak se pise v pravidle o resistech.. kdykoliv mas dostat dmg z specifikovanyho dmg zdroje tak ho uplatnis, teda ten nejvyssi,pokud mas resistu stejne kategorie vice... a ten bez specifikace, pokud mnemas Dmg redukci toho se to nedotkne...

takze i nase cursa pak ovlivni jen to bezbarve zraneni(nespecifikovane)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.088449001312256 secREMOTE_IP: 52.14.150.55