Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
2.4.2010 08:19 - Lotrando
alchymie nefunguje

- v podstatě totiž potřebuješ používat předměty o +2-3 levely vyšší, aby jsi byla efektivní
- pokud to děláš, je to drahé

přišel jsem na jeden z mála způsobů, jak alchymii "uhrát" a je třeba splnit tři podmínky

- musíš mít feat master mixer, abys mohla dělat výrobky vyššího levelu než je tvůj (a to myslím musíš být artificer)
- musí se dodržovat pravidlo, že prodejní cena pro hráče je cena*1,2
- musíš mít způsob, jak získat suroviny levněji než nákupem (například nákup na "černém trhu" s artefakty a rozbíjet low-level předměty, to ale vyžaduje mark of making, abys to mohla dělat zadarmo)

jinými slovy, vím jak to udělat aby alchymie fungovala v Eberronu, ale těch podmínek je tolik, že se to nedá moc uhrát, pokud zrovna nemáte specifické téma - překupník artefaktů.
7.4.2010 09:01 - Babaj
jako obvykle, opet tu mam maly namet k popostrceni nebo spise nac hledat objevene..

vcera jsme narazili na jednu malickost..

jde o absenci Healing surge v interakci s monstry ktere je vysavaji...

puvodne jsem se domnival, ze kdyz vysaji vsechnu energii tak dalsim zasahem pri absenci helaing surge, pujde do zivotu, nebo neco podobneho..

Dnes jsem se na to zameril a projel manualy vcetne monstraku a jedniny co jsem nasel bylo pri combat chalenge pri enduranci na putovani prirodou, kde se pri neuspesich ztraci healing surge a kdyz uz je nemate tak pri nasledujici ztrate ztratite tolik zivotu, kolik je vase uroven.
V monster manualu o tomto problemu zminka ani nebyla....

ale... zase jsem si pri tom projizdeni vsiml ze jedna nestvura (opravdu jen jedna nejaky giant) mel popsano co se stane kdyz tam ty heling surge nema.. ostatni jako napriklad whiti maji jen ze pri zasahiu HS ztraci....

Z toho mam pocit ze mam puvodni predstava je mylna a tyto nestvury opravdu jen zerou vitalitu a tim znemoznuji patricne leceni a unavu. Ale pak kde nic neni ani oni nic neberou.. stejne tak jako pri leceni, kdyz nemuzes pouzit HS nemuzes lecit, nelze HS nahradit treba (lvl)zivoty:-)

Zaverem, chci se zeptat , jake mate zkusenosti vy a jestli jsem nahodou neco neperehledl sam :-)
7.4.2010 09:12 - Blaine
Imho mas pravdu, pokud neni napsano, ze je vysani HS nejak nahrazeno, nejde to jinak. Btw koukal jsi se do posledni erraty, jestli tam nahodou nejsou upravene ty prisery co tohle delaji?
7.4.2010 09:32 - Babaj
nedival... ted jsem to npravil a nic jsem nenasel:-) teda projel jsem eraty z brezna. z wizard stranky :-))) ale zase jsem tam pritom projizdeni narazil na jiz dlouho zvazovany feat pro meho peacemakera .-)))

*************************************************************
Pacifist Healer
Page 136: In the last sentence of the feat, replace
“whenever you deal damage to a bloodied enemy”
with “whenever you hit or miss a bloodied enemy
and deal damage to it.” The previous text included
ongoing damage and other damaging effects. This
correction clarifies the intent.
Benefit: When you use a divine power that allows
a target to spend a healing surge, the target regains
additional hit points equal to 1d6 + your Charisma
modifier. The additional hit points increase to 2d6 +
your Charisma modifier at 11th level, and to 3d6 +
your Charisma modifier at 21st level.
Also, whenever you hit or miss a bloodied enemy
and deal damage to it, you are stunned until the end
of your next turn.

**********************************************************

znamenat o teda ze musim hitnout nebo misnout a tim hitem nebo missem udelat dmg? takze kdyz tam bude jen efekt ongoing damage tak mne to nestunne? a co kdyz za mne bude bojovat nejaky summon?
7.4.2010 10:03 - Nachtrose
Babaj píše:
takze kdyz tam bude jen efekt ongoing damage tak mne to nestunne?


Spravne... teda kdyz ted nad tim premyslim, tak mas zrejme na mysli nejakou power, co ma hit: deal 5 ongoing fire dmg. I tak je to ale spravne. Stun dostanes jenom v pripade, ze vysledkem dane power je okamzite poskozeni.

Babaj píše:
a co kdyz za mne bude bojovat nejaky summon?


Za sabe hadam, ze utok od summona se nepocita za "pokazde, kdyz (ty) zasahnes nebo mines..."
9.4.2010 10:52 - Blaine
Babaj: summony jsou hrozne osidna vec. Oni jsou a nejsou ty. Zaprve je to stejna power jako kazda jina a jejich power, kterou pouzivas se pro vsechny ucely pocita jako tvuj utok. Ale to neni tak uplne pravda. Docela jsme to resili s nasim druidem, kdyz si udelal epickeho summonera (mimochodem to bylo tak silne, ze... no proste hanba mluvit). Jde o to, ze summony nedostavaji situacni bonusy, jinak maji uplne vsechno. A o ty "situacni bonusy" by v tomto pripade slo. Summon je pro pacifistu jiny zdroj dmg, coz znamena, ze te nestunne, pokud das dmg pres summona. Ale abych pravdu rekl, moc dobre si to u klerika nedovedu predstavit.
9.4.2010 13:46 - Babaj
blaine to je jen myslenka:-) jak by si takovy pacifista dokazal poradit kdyby ho snad nedej boze dostala situace do bezvychodne situace kde zustane sam, bez moznosti uniku a bude to stat kdo z koho:-) i clerik ma summony... a mnohdy i docela silne,, teda presneji conjury.. ja si je teda nebravam, hraji clerika Pelorova boha, jenz uctiva zivot a sam zivot v zadnem pripade nevezme, nenavidi nemrtve a raksasy..(jsem Deva) v tomto pripade s uchyluje sam k iniciative ukonceni existence techto bytosti... jinak se snazi vse resit diplomacii a potycky resit bez ujmy na zivotech :-) vystupuji otevrene proti agresi a ochranuji zivot jako takovy... vzdyt kdo jsme ze rozhodujeme o byti, ci nebyti... jsem vegetarian a potkame li na svych cestach farmu ci jiny zemedelsky komplex :-) muzete si byt jisti, ze plna nuse zeleniny a pozehnani pro rolniky nas nemine :-) Svetem prochazim s par drobaky v kapsach a nevaham , tech par nasporenych ingredienci obetovat na leceni nemoci i zebraku... .-)

Mam vseho vsudy dva powery co zpusobuji nejaky dmg. a i ty jsou nicotne a spise jako vedlejsi,doprovodny efekt k tomu na co ty powery pouzivam :-)

Tak jsem pri tvorbe sve postavy, narazil prave na problem s temi summony a conjurationy... a jak jsem tvoril tak jsem prave nevedel jak hlavne s temi vytvory narabet... zvlaste v souvistosti s vyse zminovanym featem...
9.4.2010 14:20 - Merlin
Zapomněl jsi poznamenat, že sis vypěstoval Tygří révu a zasadil ji do ručně uplácaného květináče z dynastie Ming (natural 20)
14.4.2010 13:19 - Sethi
Tak si tak procházím Wondrous Items, a čtu "Bed of Rapist"...

Zvláštním způsobem si moje mysl zkracuje "rapid rest." Možná bych měla vyhledat odbornou pomoc...
14.4.2010 13:33 - Almi
Perníček: To bys měla...jen si dej pozor, většinou se při podobných terapiích stává, že pacientka leží na posteli a popisuje...
15.4.2010 06:27 - Nachtrose
K alchymii:
Lotrando píše:
alchymie nefunguje

- v podstatě totiž potřebuješ používat předměty o +2-3 levely vyšší, aby jsi byla efektivní


prolezal jsem si vcera tak z nudy Wondrous items a narazil jsem na Alchemists Workshop ( ilvl 8 ), ktery umoznuje delat alchymisticke veci lvl+2.

A jeste bych mel dotaz k paladinovi: pokud namarkuje cile napriklad powerem Piercing Smite Píše:
Hit: 2[w] + Strength modifier damage, and the target and a number of enemies adjacent to you equal to your Wisdom modifier are marked until the end of your next turn.
jsou tyto cile ovlyvneny poskozenim z divine challenge, nebo nikoli? Osobne si myslim, ze spise ne, ale chci si to overit.
15.4.2010 07:13 - Babaj
podle mne ne.. divine chalenge se tyka jen te marky kterou si timto powerem nasadi,, na dalsi cile pak musi vyuzivat divine sanktum... aby i poskozoval a ne jen markoval... v tomhle je warrior jako tank urcite lepsi.
15.4.2010 08:33 - Blaine
Nacht: Babaj ma pravdu, nahazuje Divine Sanction, kterou dostal v Divine Power, to je hodne vychytana vecicka a je mozna jeste lepsi jak fighterova obycejna marka. V jistych ohledech a jistych situacich se nam tak jevila.
15.4.2010 09:49 - Almi
Nachtrose: Mlč, ty brute..tohle má být tajná odměna za jeden splněný quest :o))
15.4.2010 10:43 - Nachtrose
Almi: pardon 0:-)
15.4.2010 16:23 - Blaine
Nevzpomina si nekdo v jake prirucce se najdou pravidla na udelovani regeantu a jinych consumablu do parcel? Jestli mam odecitat penize nebo to nejak nakombit s lektvary (jde mi o to, jestli neni nejaky jednoduchy vzorec, ktery by ode me nevyzadoval scitani cen nekolika ruznych regentu)?
20.4.2010 18:23 - Nachtrose
Mel bych dotaz: jak ted post errata vlastne presne funguje battlerager vigor? A hlavne v konjunkci s treba Dwarf Stoneblood? Pokud to spravne chapu, tak invigorating power mi da tempHP jen kdyz missnu a jen tehdy se pocita bonus z Dwarf Stoneblood?
22.4.2010 20:41 - Geralt
Tak jsem si konečně udělal trochu času na systém hybridních povolání a musím říct, že se mi to tuze zalíbilo. Přesně tohle mi ve 4e chybělo, namíchat si povolání tak, aby bylo ušité postavě přesně na míru. Možná je to tím, že ta hotová povolání z příruček mě ve většině případů příliš neoslovila. Možná je za tím určité rozčarování z multiclassů. Možná jsem jenom hračička, každopádně vytváření hybridů se ukazuje jako zábava. Takových možností a nových zajímavých povolání, které jsou najednou k dispozici... a to už jsem si myslel, že mne, staré konzervě, nebude PHB 3 mít co nabídnout.
22.4.2010 20:56 - Blaine
Geralt: Kamos v prubehu zjistil, ze k epickemu levelu proste bude muset nejak ke svym lvl clerica a invokera jeste privarit paladina, protoze proste bude chtit mit moznost nosit na zadech mec a obcas pretahnout otravneho pobudu, ktery ho bude na bojisti obtezovat nejakou tou cepeli. A k tomu se ten paladin proste hodi. Takze si namicha clerica s invokerem do hybrida a multiclassne do paladina. Uz se na to tesim:)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.09475302696228 secREMOTE_IP: 3.139.97.157