Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
29.3.2010 11:26 - Nachtrose
Ponekud se mi rozpada hlavni herni skupina, tak planuju drobnou zmenu, pripadne paralelni kampan pro ty aktivnejsi hrace. Neve postavy, novy pribeh, prestehovani z Khorvarie na Xendrik ( za predpokladu, ze si neodhlasuji odzkouseni SR4 :-) ). A pohravam si zatim se dvema moznymi zacatky: probuzeni v zajeti a nebo skill challenge na lodi v bource, ktera tak jako tak skonci stroskotanim, jen nasledky by se lisili podle uspechu/neuspechu. Problem vsak je v tom, ze nemam moc poneti o SC a jeste mene o moreplavbe. Umel by mi nekdo hodit aspon nejaky nacrt, jak by takova SC na lodi za boure mohla vypadat? Osobne bych to videl asi na akrobacii a atletiku pro pohyb a prace na lodi, nature jako podpornou dovednost ( odhad chovani more ), endurance ( neuspech -1 surge?) a dal me nejak nic nenapada...
29.3.2010 11:31 - Sethi
Hlavně se ujisti, že všichni členové, kteří by se snad chtěli měnit v tučňáky a skákat přes palubu, umí plavat...
29.3.2010 11:58 - Nachtrose
Ouško: neboj, neplanuju nikoha zabit hned v prvnim ( mozna druhem ) encounteru :-)
29.3.2010 12:09 - Merlin
Nacht: uváděl jsem tady SC..loď v bouři atd. Je to v topicu SC v příkladech, myslím
29.3.2010 12:15 - Jarik
Nachtrose:
ja nejsem DM, ale kdyz se tak divam na Skilly a na jejich potencialni uziti:

Akrobacie a Atletika je jasna (ty se daj pouzit na jakoukoliv cinnost na lodi - pri jejim praktickem ovladani).
Diplomacy : ovladani lodi z pozice velitele (pokud ma nekdo postaveni ve spolecnosti nebo na lodi - kapitan, slechtic, atd.) - bud jako podpora nejakeho dalsiho hodu, nebo primo cilove pouziti
Endurance : podpora cinnosti za tezkych podminek nebo ztrata vlny
Heal : predpoklad pro zabraneni ztraty 'vlny; u End.
History : vzpomenuti si, zda v blizkosti jsou nejake ostrovy nebo ne, a zda bvy se k nim nemela lod vydat, byt hrozi ztroskotani
Intimidate : komandatura posadky (at primo rizeni lidi nebo jejich privolani k vlastni pomoci - dodatecny bonus, kdyz nekde chybi treba jen +1ka)
nature : znalost pohybu lodi, prirody (priletla holubice- asi je nekde pobliz ostrov ci pevnina, atd.)
Perception : svetlo v bource - stary majak; orientace podle mapy.
religion : psychologie muzstva, podpurny hod pro diplomacii ci Intimidate
thievery: nektere specificke cinnosti na lodi.

pomocne vybaveni - mapa, kompas, nepromokave obleceni, provazy, kotva, sekera, atd.

mozna by to mohl byt i tezky SC, s tim, ze kazdy Skill je mozno pouzit max 3x
29.3.2010 12:22 - Nachtrose
Merlin: ta mi musela nejak uniknout, mrknu na to.

Jarik: za predpokladu, ze pouziju tuto namorni SC, tak budou postavy pouze cestujici. Ma to slouzit jen k tomu, ze nezacnou rovnou v Bourne ( Stormreach ), ale budto na nejakem ne moc vzdalenem ostrove, nebo primo na pevnine, ale nekde na pobrezi s dzungli. Jinak kdyz koukam na ten tvuj rozbor, treba takova diplomacie ci zastrasovani muze jit pouzit i kdyz postava neni primo kapitan, jen proste presvedci par clenu posadky, ze ten jeji napad je lepsi, nez kapitanuv. Ale v tom pripade by to melo byt asi hard DC.
29.3.2010 12:31 - Jarik
Ja to psal tak, ze to postavy mohou ovlivnit.
jestli nemohou a jde jen o to, v jakem stavu "docestuji" k pobrezi, tak se samozrejme polovina veci rusi.
A muze jit klidne o lehky SC.

Ja tak nejak odtusil, ze narocnost SC je urcena tim, jak vyznamna situace to v deji je. Jestli epizodka, tak lehky. Jestli nutnost a dulezitost, tak tezky.

BTW: netreba jiz odpovidat :D
29.3.2010 13:21 - Nachtrose
Ano, je to ( asi ne moc umne ) skryty railroad. Jde jen o to, ze u ciste vykecavacich casti mi hraci usinaji, tak to chce nejake akcnejsi vtazeni do deje. Jeste se nabizi prepad lodi Sahauginskymi najezdniky, ale to toho zase tak moc neovlyvni.
29.3.2010 14:10 - Jarik - neprihlasen
Nachtrose :
to moc variant neni :( . Coz, kdyby se na lodi obevily kurdeje, otrava jidla, najemny vrah jdouci po druzince nebo chtejici zabranit dopluti do puvodniho mista urceni? (takze zabil kapitana? ci otravil potraviny)
mas hned SC - hledani vraha... ze ani nevis jak se druzinka nahle stava lodnimi dustojniky :D a myslim, ze by to byl hezky stredni SC, ktery muze skoncit napriklad soubojem s 1-2 protivniky brute.

A pak muzes scenarem nechat lod vplout do boure... a hura na lehky SC ohledne preziti potapejici se lodi. (nebo to muzes propojit...
"...druzinka se stavi do postoje proti najemnym vrahum. podpalubim se ozyvaji vykriky nadavek a obvineni. podlaha se pod nohama vsech bojovniku zacina povazlive houpat. Nad hlavami se rozezni zvonec... odnekud zdali zni krik : 'Boure, blizi se boure. Vsichni na palubu'."

At se postavy rozhodnou co dokonci :D
29.3.2010 14:14 - Merlin
Nacht: ted jsem měl dvě čistě vykecávací sessione...přitom si kluci pochvalovali, že je to bavilo chvílema víc jak boj (jak který) a úplně poslední jsem doplnil humornými výstupy, přerůstajícími v chaotickou záměnu rozhovorů a dovršené schizofrení hororovou příměsí...(mimochodem jsem si vyzkoušel prvek co použiju na srazu a myslím, že se bude líbit především Sethi :D)
29.3.2010 14:21 - Jarik
Merlin> vareni v primem prenosu??? :D
29.3.2010 14:23 - ShadoWWW
DnD 4E mě opravdu hodně baví. Ale už pomalu končím s nákupem nových modulů.
Ze všech dosud vyjitých knih mi chybí jen tyto: Dungeon Delve, The Plane Below, Player’s Handbook Races: Dragonborn, Underdark a příští měsíc nebudu kupovat ani The Plane Above.

Když jsem zařazoval do knihovny PHB3, tak jsem si jen povzdechl, že už ty knihy zabírají fakt hodně místa. A už jim nehodlám uvolňovat další místo. Rok jsem doufal, že Wizardi začnou znovu prodávat PDFka. Ale bohužel ne.

Jejich příručky jsou vynikající, ale místo v knihovně je pro mě problém. Nechci být zahlcen knihami 4E. Můj cíl byla PHB3, kterou jsem chtěl i papírovou. Pokud by prodávali PDFka, kupoval bych moduly dál a četl je na nějakém e-readerovi.

Možná tento rok koupím tak 2-3 knihy. Víc ne, dokud Wizardi nezačnou prodávat PDFka.
29.3.2010 15:27 - Nachtrose
Marlin: tohle jsem tu uz par krat zminoval. Hlavni roli hraji dve veci: zkusenost DM a pristup hracu.

Jarik: zajimavy napad. Puvodne jsem to zamyslel jen jako nejaky uvod, ale proc z toho neudelat velkolepe entrée? ;-) Ono vubec intriky a zrady a dvojiti agenti a par podobnych veci je zakladnim kamenem eberronskych pribehu. Treba nemusi zabit kapitana, treba mohou zabit shahauginskeho lodivoda a navest lod do zradnych vod, protoze jeden ze skupiny vrahu bude menavec ( changeling ) a bude se za lodivoda po jeho odstreneni vydavat. At uz boj s vrahy dopadne jakkoli, prezivsi splachne vlna do rozboureneho more, a postavy muzou jen hadat kdo a proc je poslal a cekat, kdy zase nekdo zautoci...
29.3.2010 15:38 - Jarik
Nachtorse> ja jsem typ DMa (ale i hrace), co ma radsi kratsi dobrodruzstvi... ktera se uzavrou za 2-4 hry.
Dlouhosahle kampane a konspirace mi moc nejdou :) Protoze tam hrozne hrozi, ze nektery hrac tu delku neutahne, zapomene polovinu pribehu, bude muset prestat hrat, atd. A pak se nevhodne vari z vody.

Proto jsem ti to napsal tak, ze si z toho muzes udelat jedno herni odpoledne. nejake cca 3-4 Enc. s tim, ze ten posledni je treba bojovej. a ostani jsou SC.
29.3.2010 15:49 - Nachtrose
Jarik: to ja bych zase rad vedl neco dlouhodobejsiho. Ale taky je moznost to hrat serialovym stylem a na pozadi zdanlive nenavazujicich kratkych dobrodruzstvi pomalu odvijet nejaky metaplot.
29.3.2010 15:56 - Jarik
Nachtrose> tak nejak jsem to myslel. Ale dost sPaMu :D
30.3.2010 08:34 - Lotrando
Shadow: jsem na tom podobně, kromě dungeon delve mám všechno, ale do nových se mi už nechce tak jako dřív.
1.4.2010 08:37 - Nachtrose
Ma nekdo nejake blizsi tuseni, co presne by mela byt rada DnD Essentials? Z toho kratkeho infa na wizardich strankach mi to prijde jako takovej osizenej reprint... o.O
1.4.2010 15:26 - Naoki
Dotaz: paragon path nabízí tuto schopnost: Píše:
When you wield an off-hand weapon, increase the weapon’s damage die by one size.

Jak to funguje u rangera, který umožňuje používat one handed weapon jako off-hand?
1.4.2010 15:53 - Nerhinn
Orientujete se někdo nějak blíž ve featu Alchemist (Eberron Player's Guide; Adventurer's Vault 1)?
Protože jestli jsem správně pochopila, pak...
-za výrazně vyšší cenu se pořídí recept
-za úplně stejnou cenu (komponentů) jako u obchodníka se pak vyrobí daný předmět
=>jeho jedinou výhodou je to, že se nemusí vláčet alch.předměty s sebou a... jsou po ruce, když po ruce není obchodník?

Přičemž ještě cena za formuli k jednotlivým receptům je uvedena jen u některých receptů...

Ještě bych dodala, že momentálně nehledám nejvýhodnější feat, na ten bych měla jiné adepty. Ale tohle se mi hodí příběhově - ale přijde mi to dost nevýhodné.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11785507202148 secREMOTE_IP: 3.21.231.245