Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
1.2.2010 09:59 - Merlin
No, s Eberronem je to obdobný jako s KoKem. zatím jsem ho nenastudoval. proto se opět přikláním k vlastní kampani.
1.2.2010 10:16 - Nachtrose
Merlin: v zakladni prirucce pro setting je popsana stejne jenom Khorvarie ( hlavni kontinent ). Xendrik je tam jenom naznacenej, ci strucne shrnutej a je tak trochu na kazdem DM aby si ho dodelal dle sebe. Jinak nejakych obecnych principu, kterym se lisi od ostatnich, neni extremne velke mnostvi. Aspon podle mne. A rad by jsem si v nem zahral :-)
1.2.2010 10:17 - noir
Merlin: Taky mě hned napadl upravený Xendrik, ten je na dobrodružství ala Indy Jones nebo Alan Quartermain úplně ideální. Ani to není nutné úplně studovat, stačí si jen vyzobat myšlenku a pár zajímavých témat...
1.2.2010 10:18 - noir
Nachtrose: vyšla přece speciální příručka Secrets of Xendrik.
1.2.2010 10:21 - Nachtrose
Noir: ano, pro 3E. Ale ja psal o popisu v zakladnim knize pro ebberon. Myslim, ze to by jako zakladni ideova linka mohlo stacit a zbytek muze delat "on the fly". A ano, kdyz bude chtit jit nejak do podrobna, muze si nastudovat tuto prirucku. Vum jeste, ze vlastni ma i Sharn a mam pocit, ze i Stormreach, ale tam si nejsem na 100% jistej, bych se musel podivat.
1.2.2010 10:30 - Lotrando
Eberron, a hlavně ta část s Xendrikem je spíš o tématech, než faktografické znalosti settingu. Je to hodně volné, poněkud pulpuvé, ale docela příjemné hraní. A člověk nemusí všechno vymýšlet sám, má kde opisovat.
1.2.2010 11:10 - Nachtrose
MP2 excerpt píše:
Martial Adaptation — Swap daily power after extended rest
Martial Flexibility — Swap martial utility power after extended rest
Martial Readiness — Swap martial at-will attack power after extended rest
Martial Versatility — Swap martial encounter attack power after extended rest


Tak nevim. Uvidime, jak to bude presne rozepsano, ale takhle to zni dost na povazenou...
1.2.2010 11:36 - noir
Nachtrose: Proč? Jako že je to moc silné? Nebo slabé? Nebo hru komplikující?
1.2.2010 11:42 - Nachtrose
noir píše:
Proč? Jako že je to moc silné?


Ano, prijde mi to silne, nebo aspon rozhazujici vybalancovani hry.
1.2.2010 11:49 - Blaine
Nacht: a proc, jake k tomu mas duvody, moje parta by si to nevzala, povazovali by to za plytvani featu.
1.2.2010 11:52 - Spize
Co ti na tom přijde přesílenýho? Těžko říct, jak to bude fungovat, jestli to bude feat nebo prostě vlastnost zdarma, ale nepřijde mi to jako zas takový terno, už jen vzhledem k možnosti retrainingu, která je obsažena v základní PHB. Ano, zjevně to tu možnost rozšíří a tak, ale stejně mi přijde, že to není zas tak zásadní zásah do rovnováhy hry.
1.2.2010 11:55 - Nachtrose
Jsou to featy a jak pisu, z tohoto se tezko dovozuje, jak presne to bude fungovat. Ale stejne, nahazet si po kazdem odpocinku powery, tak jak se mi zrovna hodi? Mno nevim, jedini to umi kouzelnici, a i to maji znacna omezeni.
1.2.2010 12:01 - Blaine
Zaplatis za to featem. To je imho docela dobra cena. A jak vis, co se ti bude hodit? Hromadny utok, protoze vim, ze pristi stretnuti budou sami minioni? Drsny utok proti single cili, protoze vim, ze prisiti souboj bude s bossem? A jak to muzu vedet? Pokud to postavy vi - maji suprovy intel ohledne sveho budouciho stretnuti - tzn. ziskali tyto informace nejak, proc je neodmenit tim, ze jim tohle dal pomuze. A hlavne proc si nevzit schopnost, kterou muzu pouzit vzdy misto toho, abych si bral dve, ktere budu moct swapovat a pritom jeste musel za tuhle moznost platit featem. To ten feat radsi pouziju na neco jineho.
1.2.2010 12:19 - Merlin
Lotrando: tak o témata pro dobrodružství a questy asi nejde. Ty se vždycky vynoří samy :) ale tak pro inspiraci bych se mohl podívat. Spíš mi šlo o myšlenky typu: dej tam i naleziště zlata (ala Clondyke), dej tam conquestadory...
Nehodlám z toho dělat Avatara

ale můžeš mi teda něco poslat :))
3.2.2010 10:02 - Merlin
Tak jsem to včera spustil. No uvidíme jak se to vyvrbí. Zatím to bylo očichávání postav i světa. Ale myslím, že s postavama bude sranda:

*Deva clerik of Pelor- vegan a pacifista s heslem"Ha, tady byl zmařen život a Slunce svítí na každého tvora" (nejkvětší radost měl z nůže rajčat a tuřínu a kyblíku jablečné marmelády...chroustání krekrů na hlídce je moc zábavné

* Trpaslík válečník, hledající peníze a lidi pro osvobození rodného místa a dolu, který fatálně selhal při zkoumání valounu zlata, když se mu snažil překupník prodat zlatý claim. (ted rýžují v Orčích horách :)

*Půl orčí bratři, hledající kult hada o němž tuší, že stojí za zmizením jejich kmene...jeden líný tulák a druhý hrubý kovář ranger
3.2.2010 18:23 - Drow´s Darkness Wanderer
Ahoj , já jsem tu novej. Já jsem začal na ADnD a já jsem z DnD 4e. Systém mi připadá v pohodě. Ale připadá mi že už to není co bývalo , ta atmosféra byla jiná. ted je to upravovaný počítačema a různě do toho zasahuju technika. A když jsme dřív dostali do ruky první příručku ADnD, tak jsme byli hrozne šťastní , ale to už nepatří ke hře :D Jinak na DnD 4e se mi líbí rychlejší boje, taky se mi líbí že každé povolání má své kouzla a triky, příjde mi to logičtější že každé povolání umí něco jiného a tím jjsou víc různorodá :)

Mě se 4e líbí , stejně si něco trošku pozměním.
Přijde mi systém velice kvalitní chápu že někteří prostě budou pokračovat ve starších titulech, protože jsou naštvaní, ale stím už nic nenaděláme a DnD jde dopředu a jsem rád že tak číní :):):)
3.2.2010 18:42 - ShadoWWW
No já hlásím dokončený úplný překlad dobrodružství pro začínající postavy (a hráče) Keep on the Shadowfell. Snad to nebude trvat dlouho a překlad se tu objeví. (Poslal jsem ho dnes Alnagovi, tak uvidíme, jak to zvládne.)

Nepřekládal jsem staty nestvůr, a to snad nevadí (ale jinak je to přeložené komplet).
4.2.2010 07:43 - Almi
ShadoWWW : Tak to teda gratuluju, chlape! :-) Těším se, až si to přečtu. Výborná výukovka.
4.2.2010 09:21 - Lotrando
Merlin: poslal jsem ti odkaz v PM, ale nevím jestli jsi ho dostal, protože já ho v odeslaných nemám.
4.2.2010 10:09 - Merlin
dostal jsem to..hurááááááááááááááááááááá

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10933613777161 secREMOTE_IP: 3.137.221.163