Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
5.10.2009 18:40 - Nachtrose
A mam tu dnesni clanek z Dragonu pro vsechny fandy Havrani Kralovny: stahujte

Gurney: tady mas ty sheety, ale vsechny jenom v anglictine.
5.10.2009 19:35 - Sethi
Chjo.

Chjo. =)
5.10.2009 19:40 - wlkeR
Chjo, linka obsazená :( *ukládá praporečky Raven Queen stranou pro pozdější použití*
5.10.2009 19:46 - Sethi
Vždycky, když propadnu bláhové naději, že už nebudu nic měnit, tak mi udělají něco takového.
5.10.2009 19:51 - Nachtrose
UŠIušiUŠI™: :-D
5.10.2009 20:00 - Sethi
No ale vážně. Ač mě křídla té andělské epic destiny lákala víc, než by bylo zdrávo, zatnula jsem zobák a rozhodla se vytrvat u Avatara smrti. A teď Raven Knight, kteří mi už při čtení MoP přišli jako ta nejkrutopřísnější záležitost a v duchu jsem si črtala, že by tak Ušatka mohla někdy v dálné budoucnosti skončit, a já se mám jako rozhodnout?

A kdyby mělo jít jen o rozhodování támhle někde na 21. úrovni, ale to je o featech, které si teda vezmu nebo nevezmu už teď, no co je tohle za spravedlnost?
5.10.2009 20:19 - Blaine
Chci odmenit jednoho ze svych hracu za skvely roleplay. Ze zacatku hral svoji warlock "japonku" trochu moc ostychave, i kdyz mel hrat "diplomata" pro sveho bratra "samuraje", ktery odmita mluvit beznou reci. Ted se do toho pustil a skvele to odehrava, dokonce se zda, ze ho konecne diplomaticka jednani bavi vic jak souboje. Chci mu za to podekovat a chci podporit zbytek party, aby vic prijali a vic prosazovali svoje postavy.
Mimochodem warlock skvele hraje obcasne problemy s halucinacemi, ktere v nem jeho vlastni magie probouzi. Oni ti star lockove maji takove potize s chapadly:P
Jelikoz nejsem u sebe na pocitaci a ani nemam po ruce DMG2 (kde by to mohlo byt), mate nekdo neco navic, co by reklo: "diky za skvelou hru!", dalo by se to herne aplikovat a nerozbijelo to rovnovahu?
5.10.2009 20:21 - Sethi
Blaine píše:
Oni ti star lockove maji takove potize s chapadly


Daruj mu malou kapesní chobotničku?

edit: Ne, vážně, jak může mít někdo potíže s chapadly? Takoví prostě jen neví, co je pro ně dobré =)
5.10.2009 20:25 - Lotrando
Asi bych mrknul na příběhové pozadí jeho paktu a začal na něm stavět. Těžko mu dáš něco lepšího než příběh o něm, i kdyby to mělo být jen několik sezení.
5.10.2009 20:33 - Blaine
Pribeho pozadi paktu: Vsichni "cernokneznici" z jeho zeme maji fey pact. Ve 12-ti letech se "podepisuje" pact s predky, kteri neodesli k Raven Queen, ale zustali v kapsach Feywildu, ktere byli kdysi vytrzeny supermocnymi zakladateli soucasnych klanu. Tito zakladatele si s sebou prinesli do sveta kus Feywildu, protoze to byl kus domova, ze ktereho byli vykazani, za nejaky precin. Star pact prijala Kaoru, protoze to byla nejkratsi cesta k moci. Bylo ji ani ne 8 let, kdyz sledovala z hradeb opevnene usedlosti, jak sousedni klan, ktery sestava prevazne z warlocku, odpornym zpusobem muci vsechny cleny jeji rodiny krome matky, ktera byla take warlock (a byla sestrenici vudce oblehatelu), ale ani jeji magie rodine nepomohla. Od te doby se Kaoru zacali zdat sny, kdy si povidala s hvezdami, pak postupne zacala zjistovat, ze hvezdy jsou bytosti z daleka, ktere ji slibuji velkou moc a velkou silu. Driv nez by dostala fey pact.

Dala se do "sluzeb" hvezd. Jeste predtim, nez se jeji matka stihla znovu provdat byly vscihni ucastnici muceni krute zabiti. Nikdo nevedel, kdo to udelal, ani jak to udelal. *vlozte velke mnozstvi odpornych detailu* Kaoru se ponekud uzavrela do sebe a jediny s kym se bavila byl jeji novy bratr.
5.10.2009 20:54 - Lotrando
A hráč to asi zná co?
5.10.2009 21:05 - Blaine
Tohle je vsechno, co hrac vi. I co vi postava. Dalo by se rict, ze pro vsechny kouzelniky z jeho zeme bude zradce, pokud se provali, ze neni fey pact. Pred posledni nasi episodou si ve snu povidal s hvezdou, ktera ho vede a dosel k tomu, ze se dostal do faze, kdy musi necim dalsim upoutat svoji mysl k svetu, jinak zesili. Coz ma byt obrana predtim, aby hvezdni warlockove byli casti. Tuhle pasaz si pridal sam, chce aby kazdy hvezdny warlock byl bud sileny nebo byl jednim z mala, kteri nezesileli na hranici desateho levelu. Momentalnim zivotnim cilem Kaoru je nejakym zpusobem udrzet zdravy rozum. Pri poslednim zachvatu pozabijela par nevinnych prihlizejicich, protoze si myslela, ze na ni utoci zmutovana monstra. A ted se cela parta snazi poresit tenhle problem tim, ze prevezmou vladu ve meste nebo ji predaji do rukou nekomu, komu nebude vadit, ze ke Kaoru vrah. Hnedka za udrzenim zdraveho rozumu je dosazeni sveho nevlastniho bratra na cisarky trun.
6.10.2009 08:52 - Jarik
UŠIušiUŠI™ > mne dikybohu staci potomstvi Akhosie. A ta kridla budu mit uz za chvilicku :)

Dlouho jsem o tom premyslel. A pak mi prislo fajn pro dotvoreni charakteru byt mistr dechu :)
6.10.2009 09:12 - Nachtrose
Jarik, Sethi: When it comes to physical D&D products, the new year introduces a new format designed to provide targeted content at a great price. For players, we introduce the races books. These 32-page softcovers give players more story, more options, and more powerups for the races they’re playing, with material applicable to all classes and roles in the game. January sees the release of Dragonborn, followed by Tieflings in June.

A je tam pak i vynatek z Dragonborni prirucky, kdo je zvedavej.
6.10.2009 09:15 - Nachtrose
Jinak mel bych dotaz: co se odmenovani postav hmotnymi statky tyce, delate nejake rozdili mezi postavami, ktere se sezeni zucastnili, a ktere ne? Tento dotaz mi vyvstal po posledni hre, kdyz pritomni hraci se zacli dozadovat lepsich veci pro sebe ( ci horsich az zadnych pro ty, co chybeli ).
6.10.2009 09:15 - Sethi
Já vím... Nicméně mám ještě pár měsíců pokoj =)
6.10.2009 09:16 - Nachtrose
UŠIušiUŠI™ píše:
Já vím... Nicméně mám ještě pár měsíců pokoj =)


Ja bych rekl, ze par materialu na prekopani Aiss za behu ti do te doby jeste vydaji ;-)
6.10.2009 09:18 - Sethi
Nestraš.
6.10.2009 09:21 - Lotrando
Většinou mám treasure parcel připravený dopředu, takže spíš vlastně hlídám abych nedával věci pro hráče, kteří nejsou přítomni. Jejich odměny přesunu do dalšího pokladu, takže pokud hráč hraje a jen měl smůlu a nebyl při dělení pokladu, zpravidla bude odměněn příště. Stejně nemůžeš odměnit všechny najednou.

Hodně se mi osvědčilo, dávat místo peněz rovnou nějakou alchymii, nebo komponenty. To zpravidla uspokojí ty, na které se nedostal magic item.
6.10.2009 09:29 - Nachtrose
Ja to bral porad jako pripravku, tak jsem nejake poklady moc neresil, ale po poslednim sezeni to uz hracum prislo divny. Se musim na priste polepsit. Kazdopadne treba system wishlist je u me party dost nepouzilny, nakolik nikdo nema knizky ani pdf a jeste mene jich ma CB...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10158610343933 secREMOTE_IP: 3.146.37.35