Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
13.8.2009 13:04 - Lotrando
Prime shot a mobilita je po imho cílená na spolupráci s Fighterem, který postrestá protivníka za výstřel z blízka (Prime shot) a ty máš zvýšenou obranu na opportunitu (Mobility). Bez fightera tenhle manévr nemá cenu, což je náš případ. Nám tankuje dual-wield ranger.

Pokud jde o powers, tak odpověď je v tom předchozím postu. Nebrat žádné powers na beast, jen na luk nebo meče. Pokud tě teda zajímá DPR. Jestli to chceš hrát jinak, tak jde jen o to, aby jsi nebyl jediný striker v týmu. To by pak mohl být problém něco umlátit

EDIT:

Ještě k tomu beastovi a tomu co říká Noir. Já mám teď v plánu to hrát právě na beast protector feat, co ti dává opportunity attack když něco zaútočí na tvýho mazlíka a střílet do toho z luku. Vzhledem k tomu, že mám ve hře ještě spirit companiona, tak by mělo jít uhlídat, aby se ke mě tak snadno nedostali.
13.8.2009 13:21 - Nachtrose
No, mame jeste oficialne warlocka, ale ten prave moc nehrava, takze ranger je jediny striker. Pak mame dva great weapon fightery a tankovat se snazi warden. Jinak jsem premyslel nad tim, ze pokud bude ranger tam kde ma, cili vzadu, tak ten prime shot moc nevyuzije.
13.8.2009 13:29 - Merlin
Nacht: no ono je to docela důležiutý, že ti užírá akce.
Právě s tím jsme trochu na vážkách. Náš vojevůdce vyměnil starodávnou zbroj za tygří kožešinu a štěně hyeny. Věřím, že by chtěl, aby Pufík pobíhal po bojišti, ale vzhledem k tomu, že powery hyeny se nemůžou rovnat síle vojevudce, tak se mi to moc nezdá vhodný.
Naopak, nechat hyenu jen tak řádit na bojišti taky nechci a na navýšení síly encouteru (adekvátním), nemá taky asi vhodný vlastnosti (i když takovej CA)
13.8.2009 13:34 - Nachtrose
Merlin: ja vim, prave to byl jeden z argumentu, kterym jsem mu to vymlouval. Ale na druhou stranu, kdyz ma archer dobrou pozici, neni nic lepsiho, nez poslat peta do zadnich rad a znackovat mu cile, ktere si sam z tohoto mista neoznaci ( quarry ) a standardku pak pouzije na utok zase archer.
13.8.2009 13:38 - noir
Prime shot sám o sobě moc silný není. Ale vážou se na něj moc pěkné featy- třeba ten, co dává plus pět na zranění. K Twin striku je to pravé požehnání...

Lotrando má pravdu. Útoky bestie mají smysl jen tehdy, když máš velkou obouručku, a ta zase (zatím) není moc podporovaná powersama. A Beast protector je pro každého beastmastera povinností.
13.8.2009 13:40 - Lotrando
Merlin:Tak nech hyenu aby se pohybovala s jeho pohybem a děl se jen o standardní akci. Rangerské powers mají tu výhodu, že tě nechají jednat navíc s petem, v rámci jedné akce. To asi nijak nenahradíš, ale pohyb spolu s tvým pohybem by se dal vykoupit třeba ztrátou combat wupperiority, nebo jiné class featury. Nebo zbývá hybrid class.

Mimochodem, zkoušel jsem Ranger/Shaman a je to docela hodně zajímavý. Jen mám pocit, že to ještě před PHB3 nerfnou.

Nachtrose: primeshot je prostě na útok z blízka, takže ve vašem případě asi skutečně postrádá smysl. Osobně mám tuším ty zelené utility powers co dává beastmaster a jinak se to hrát úplně bez beast powers, ale zvíře si nezaútočí. A většina beast powers je prostě na melee. Takže trošku pruda. Na druhou stranu je ale beast dobrej štít, má docela dost životů a správně postavenej udělá aspoň jedou za kolo opportunitu jako immediate reakcion.
13.8.2009 13:52 - Merlin
Lotrando: ono je to zatím štěně. chtěl ho pravda vzít do kanálů s metrovýma sračkama, to ale po výrazu v mé tváři hned zamítl. Takže mě to zatím netrápí. Nicméně jako kompromis to není špatný.
13.8.2009 13:58 - Almi
Noir: kdybys méně jezdil na kole, už bys ho mohl mít - přece bys nechtěl, aby ti Tvojí Milovanou Vymazlenou Zbraň přinesla třeba Aiss, že jí někde našla a že se jí do vitrínky nehodí :-))))
- ale vážně - oni se ti nezmínili o Hladové tlamě? Chyba... ;-)

Merlin: Tettování Lotranodovo děvčici mohu potvrdit..to byla první věc, kterou testoval už loni z nového AV2 :-)

Lotrando: Já se neprobouzím..já doufám, že se jednoho dne probudím a byt bude komplet zrekonstruovanej.. :-/ a to jsem vlastně ještě pořádně ani nezačali.

..ale začínám se pomalu dostávat do stavu, kdy mi hra začíná zase silně chybět, což je výrazný motivační faktor :-)
13.8.2009 14:00 - noir
Lotrando: A co teprve ranger/avenger/fighter, který pochází z místa, odkuď se teď rekrutuje tolik dobrodruhů-Windside Ports... To je masakr, který jen tak někdo neustojí: skoro každý zásah kritika, obrovské damage, bombastické efekty, dobré obrany, neuvěřitelná mobilita.
13.8.2009 14:04 - Blaine
noir: gah? O.O trochu moc multiclass/hybrid?
13.8.2009 14:05 - Merlin
Almi: nemyslel jsem tetování..ty emo cákliny si řežou předloktí a pálí se cigaretama

btw. nemám AV2 ..jak je to s tetováníma? dvě postavy se nechaly tetovat...jde dělat nějaký magický tetování?
13.8.2009 14:32 - Lotrando
Merlin: je na to playtest v builderu, myslím že pod wondrous items. Normálně koupíš a dělá to nějaký effect.

Almi: no tak přijeď a zapaříme, nevim v čem je problém. Doufám ale, že budem hrát dřív než před srazem :)
13.8.2009 15:55 - noir
Blaine: S tímhle backgroundem si můžeš vzít dva multiclassy. Je to fajn třeba právě pro rangery...
13.8.2009 16:30 - Beny
Lotrando píše:
Z mechanického hlediska je beastmaster ranger multi-classnutý do shamana. Chodí teď s kočkou a když jí naštveš, tak se ti za zády objeví spektrální panter. No, je to trošku emo, ale tak co se dá dělat, že jo :).


Chjo, už takhle s měl Theodor s Liou trápení, koukám že to bude ještě horší, "ale mám Kopí -:))" asi se taky transformuju do nějaký zvrhlosti. Zatim sem si vymyslel nějaký věci okolo toho toho artefaktu a postavu upravil tak aby více seděla na to co sem vždycky chtěl hrát, díky za DP -:) A paragána mám už danýho taky..

Všimli jste si, že pokud máte boha z FR tak máte s doménama utrum? CB je zatim nepodporuje -:(((
13.8.2009 16:35 - Blaine
Noir: no fuj, jeste, ze backgroundy nehrajeme. To je jedine, co nemame z toho, co zatim vyslo v knihach, jestli se nepletu.
13.8.2009 17:11 - noir
Blaine: Některé jsou pěkné, jiné zajímavé a pak pár pěkně overpowered. Většina mě neuráží, takže mi z principu nevadí...
13.8.2009 19:46 - Lotrando
noir píše:
pak pár pěkně overpowered.


Příklad? Ne že bych si to nemyslel, ale zajímá mě tvůj názor.
13.8.2009 21:20 - noir
Lotrando: Born under bad star - nebo jak se to jmenuje- vpodstatě eliminuje nutnost investovat do odolnosti. A FR jsou taky docela vymazlené: jedna dává plus jedna ke všem útokům během kola s action pointem: pro NOVA buildy je to síla. A našlo by se jich víc...
13.8.2009 22:02 - Lotrando
Já si beru často nějakej skillbonus. Mám rád, když postava umí pořádně to co chci, čímž Almiho přivádím k šílenství. Ten původ na změnu vlastnosti na životy jsem čekal .)
13.8.2009 22:33 - Mirkul
Píše:
Almi píše:
..a pokud máš penízků ještě o trochu víc, kup si tam i nějaké tilesy. Bylo tu o nich už hodně psáno a zatím téměř každý, kdo není nadmíru manuálně zručný jejich kouzlu nakonec propadl (a rval si vlasy, že si je nekoupil dřív, než je vyprodali, protože vycházejí různé). Vyplatí se, pokud plánuješ vážně hrát a mají super poměr cena/přínos.


bohužel jsem tohle forum nějak moc dozadu neprozkoumával, takže vůbec netuším o čem je řeč :-( takže kdyby bylo vysvětlení o co jde byl bych vděčen...a vzhledem k tomu, že jsem stále v USA tak by pro mě neměl být takový problém je sehnat..rozhodně menší než kdybych byl v ČR a měl kvůli tomu vyrazit do Práglu (vzdálenost cca 350km = minimálně celodenní výlet)

Jinak dobrodružství už sem si stáhnul v angličtině a nemám s tím problém a battle mapu si když tak obkreslím na čtverečkovaný papír

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1019299030304 secREMOTE_IP: 13.58.39.23