Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
8.7.2009 14:37 - Sethi
tak z toho nového fluffu, kterým jsem se propracovala, mi elfové přijdou tak trochu jako... eladriní odpad. moc dlouho se motali kolem skutečného světa, tak se jako pokazili. tak bych čekala, že křížení vždycky potáhne k "nižší" verzi, alespoň dokud by to bylo půl půl, takže by takový eladrin/elf byl spíš elf s nějakým tím tuningem.

tieflingové se mi v tomhle fluffově líbí - to, čím jsou, je prostě kletba, a ať už se prokříží s čímkoli, vypadne z toho prostě tiefling. zřejmě by byl tak jako naroubovaný na ten či onen rasový základ, ale pořád by to byl tiefling. vůbec mají zajímavou historii. a nakonec, dost hráčů, se kterýma jsem o tom mluvila, prostě odstranili obludná rohobočí a designují si tieflingy podle vlastní chuti...
8.7.2009 14:38 - Sethi
merlin: houby drátek a budík, pěkně kanystr benzínu a pochodeň.
8.7.2009 15:49 - Merlin
uši: ty si tak krutá! a to sem jenom řekl, že mají moji tieflinkové hovězí ocasy..tss.

No já si je předsatvuju asi ajko ve třetí edici. Nejradši mám Neeshku z NWN 2. Tam je boží, nebo spíš dáblí i s hlasem.
9.7.2009 13:54 - Blaine
Toho Psiona uz nekdo videl na Insideru? Nebo jeste nebyl?
9.7.2009 14:10 - yokuzava
Ted s novou aktualizaci Character builderu by mel byt i v nem, jestli jsem pochopil spravne. ?
9.7.2009 14:20 - Blaine
Ja Insider nemam, spoleham tak trochu na vas:)
9.7.2009 14:23 - yokuzava
Ja take nemam insider :)
9.7.2009 14:23 - Almi
Blaine: Níže tu byl odkaz na psiona a hlavně popis jeho powers. Oboje se objeví na Stříbrném podnose, pokud ho updatuju.. :-)
9.7.2009 14:28 - Lotrando
blaine

ShadoWWW píše:
Tak powers jsou tady.
Heslo klasicky zneuzivane... :)

EDIT: Nahral jsem novou verzi. V nove verzi je to komplet, včetně Cerulean Adept Disciplines.
9.7.2009 15:14 - Blaine
no ja jsem klasicky na to zapomnel, v praci mi Kostka jede hrozne pomalu...:( doma nemam problem, ale tady je to blby
13.7.2009 09:39 - Blaine
Artificier v sobotu otestovan a zarazuje se mezi moje nejoblibenejsi povolani, k swordmagovi a rangerovi. Healing infuse je podle me nejlepsi zpusob leceni, elimininace hazeni kostkami a moznost dat temporary hitpointy vyhledove - pouziti healing infuse pres zacatkem encounteru a zvyseni AC defenderovi o +1 a on potom muze free akci spustit efekt. Na Paragonu dokonce da tmp. hp sobe a nekomu dalsimu do 5 policek od nej... To je uplne super, diky tomu jsme jeden encounter vubec dali, protoze jsme ho relativne spatne zahrali, ale mohli jsme vyuzit tohohle a docela dobre to fungovalo.
Diky potencialnimu obnpoveni daily item power a temp. hp, ktere dostane ally, kdyz ten item pouzije se konecne zacina obcas mit vic predmetu, ktere maji situacni daily power a ne jen property, kterou uzijete vzdy.
Sigily na zbranich - hlavne ten lecici (Daily power 9. lvl) jsou uplne super, nas fighter si tim nalecil takovych 40 zivotu, dokonce pouzil i to ukonceni, kdy sigil zrusil, dal daze (save ends) cily a mohl pouzit healing surge.
Utility davajici tmp. hp pripadne buffujici jsou tak vychytane, ze ta classa sand ani nic jineho nepotrebuje. Jedine co mi snad mohlo vadit jsou prilis vysoke naroky na staty - aby artificier dobre fungoval tak jak zatim je, tak nutne potrebuje vysoke tri staty - Inteligenci, Constituci (hlavne tmp. hp) a Wisdom (bezny heal, na zvedani). Wisdom se ciste teoreticky da nejak suplovat magickymi predmety, ale nefunguje to tak dobre.

Takze to je pocit ze tri souboju, kde jsem teda jeste nemel uplne naplno moznost pouzit vsechny schopnosti. Level na kterem jsme hrali je 11, parta mela slozeni: Fighter (obourucni zbran, close burst build, vigor spec), zvireci Druid (dazovani, vysoka mobilita, hromadna zastavujici kouzla), Avenger (ktery si zvysuje dmg, pres zasahy od jinych cilu, obourucni popravci sekera) a ja Artificier. Hrali jsme posledni tri encountery v prvni casti Madness minikampane z Dungeonu.
13.7.2009 10:00 - Lotrando
super report.

Já to zatím hraju na první, totiž teď už druhém levelu :). Pokud jde o vlastnosti, je třeba si vybrat. Buď jedeš heal a buff přes wisdom, nebo dáš konstituci a máš to víc kontaktní. Oboje se dává těžko. Poněkud mi tam chybí dexterita, protože thievery se vyloženě nabízí, ale s těmi atributy prostě už není kam hnout. Atributy jsou ae tradiční problém leaderů.
13.7.2009 10:43 - Nachtrose
Osobne mi v Eberronu trochu prijde skoda tohoto:

MARK OF MAKING [dragonmark]
Benefit: You have mastered the
Enchant Magic Item ritual and can
perform it as if you were two levels
higher.
You can make alchemical items
as though you had the Alchemist feat
and were two levels higher.
You can master and perform rituals
in the creation category and the
Make Whole (PH 3 0 9 ) ritual as if you
had the Ritual Caster feat.

V porovnani s

MASTER CRAETER
Prerequisite: Artificer
Benefit: When you use the Enchant Magic Item
ritual to create a magic item, you can create a magic
item of your level + your Intelligence modifier or
lower.
MASTER MIXER
Prerequisite: Artificer
Benefit: You can make alchemical items of your
level + 3 or lower. You must have the correct formula
and an appropriate skill.
Special: You can take this feat instead of the
Ritual Caster feat granted by your class feature.

Nekde psali, ze dragonmarky budou ted posilovat to, co postava uz umi. Tady mi to prijde ze to moc neposiluje. Mam totiz predstavu, ze Artificer z house Cannith s Mark of Making by mela byt absolutni elita, co se vynalezu a veci okolo tyce. Jenze takto je to bud a nebo. Ja vim, ze pri dragonmarku staci jeden feat misto tri, ale stejne.

/edit: ted si to ctu znova a ono se to opravdu asi doplnuje. ach jo. spropadene slovickareni. Opravte mne, jestli se pletu. Ted to chapu tak, ze lvl 1 artificer s inteligenci +4 muze delat magicke veci do lvl 5 vcetne. Pokud si prida jeste dragon mark, tak se mu level pro vypocet zvedne o dva a bude moct delat lvl 7 veci( lvl 1 + 2 ( MoM ) + 4 ( INT )).
13.7.2009 10:55 - Lotrando
podle mě se to nesčítá a ta výhoda dragonmarku je prostě ve slovičkách - "you have mastered", tudíž, když máš mark, tak umíš rituály Enchant magic Item, Brew Potion, Disechant a Make Whole už na prvním levelu a kromě toho umíš alchymii. K tomu si přičti +2 level.

Když si dáš master mixer, nebo master crafter, tak sice umíš dělat věci o pár levelů ýše, ale pokud ten rituál nebo formuli nemáš naučenou, a level je tady docela slušná překážka, tak máš smůlu a musíš počkat. Master crafter tedy může dělat předměty level+inteligence, ale musí počkat na level 4, aby se se naučil rituál. atd. atd.

btw, myslím, že vydají další příručky pro dragonmarky. ten zákla dje opravdu velmi slabej
13.7.2009 11:07 - Nachtrose
forum.gleemax píše:
Yes..based on its verbage..it says "you can craft (items) as if you were two levels higher"...the other two feats say "you can craft items of your level +X" so you are treated as two levels higher than say a 5th level caster..makes it a 7th level which then lets you craft up to items of level 7+X.

If you were trying to be an UBER crafter it is useful to stack those....however if you are just wanting a little bonus on your crafting and really need your feats for other things, you may consider just having the mark of making to boost them along with the other bennifits of it.
13.7.2009 11:41 - Lotrando
na gleemaxu se toho píše

je na to nějakej wizardí Q&A?
13.7.2009 11:50 - Blaine
Jelikoz jsem nejak brutalne nachlazenej, tak muj prvni post na nekterych mistech nedaval smysl:)

Jak jsem napsal, bohuzel jsem nemel sanci vyzkouset uplne vsechno. Jedina chvile, kdy by to mozna slo byl posledni encounter, ale jelikoz jsme tak nejak prohrali inciativu a oponenti si nas hnedka na zacatku moc pekne povodili (tocite schody, my na vrcholu, oni rozlozeni po cele mistnosti), tak jsem se do konce souboje nemohl skoro vubec zucastnit. Dazovaci zona, plus dvakrat hromadny stun (save ends), ktery jsem koupil a nasledne neustala snaha abych vubec prezil... No proste jsem nemohl dostatecne posilovat. Ale vyber schopnosti pro artificera je doopravdy luxusni. A az dostane power book, tak si snad ani neumim poradne predstavit, co z toho pujde udelat:)
Jenom prikladem je encounter power 7 lvl "Gale Force Infusion", ktera do 10 policek zvysi jednomu allyovi AC o Cons bonu+2 (u me 6) a pak da burst 2 attack do vsech oponentu okolo a da 1d10 dmg a slide 2 policka. V kombinaci s nasim fighterem, ktery ma Come and Get It a dalsi close bursty je uplne genialni.
Dalsi vyborna schopnost je debuffujici encounter power 3 lvl, ktera vyrazne snizi attack bonus cile.
Healing infuse citim jako nejsilnejsi leceni, ktere je zatim k dispozici. Protoze uz mockrat se nam stalo, ze jsme proste nemohli pokracovat dal, protoze jednomu z nas dosly healing surge. Jelikoz se healing Infuse vyrabi behem shorrt restu a muze na ne byt pouzita healing surge od kohokoliv, nemusi byt od healovaneho cile, tak ma artificer nejlepsi healing management, ktery zatim je.
Co mi chybi je Dexterita, presne jak jsi psal, Lotrando. Thievery rozhodne taky, ale do encountru Quick Draw, te minorka, kterou ztracim pokazde, kdyz vymenuji kusi/wandu/staffku, coz byly tri me hlavni veci, pres ktere jsem pouzival schopnosti, je hodne skoda. Wanda je urcite potreba na vylepseni at-willek, verim, ze na nizsich levelech verim je to poradna nutnost. Kus je potreba na ranged weapon powery (Magic weapon napriklad) a staffka je na melee implement a melee weapon powery.

No proste jsem si postavil tezce healujici, hodne buffujici a lehce debuffujici postavu. Ktera ale muze udelat i nejake dmg, kdyz chce - pres summony to doopravdy jde. Uvidime, jestli s ni budu hrat dal, v sobotu jsme potrebovali nejakeho leadra, protoze nas cleric/rogue nebyl k mani a protoze jsme si udelali cas na poradnou session, tak jsem na kratko schoval sveho rangera a testnul prave Artificera.

P.S.: omlouvam se za prasacke psani, pisu z postele, kde se potim jak pes:( a trpim tu:(
13.7.2009 12:05 - ShadoWWW
Inspirací pro povolání Invoker byl Tolkienův Gandalf.
13.7.2009 12:08 - Nachtrose
ShadoWWW píše:
Inspirací pro povolání Invoker byl Tolkienův Gandalf.


Nepopletli v tom pripade trochu power sources? ;-)
13.7.2009 17:54 - noir
Hm a avenger je Severian, moje oblíbená postava. Hned jsem si říkal, že je mi tohle povolání nějak odezřele sympatické. Terminus est!

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12152481079102 secREMOTE_IP: 18.222.37.169